Διεθνή

ΠΛΑΝΗ: Γεροντάδες , θρησκευτικά site και Δεσποτάδες διακηρύσσουν: ”Ο Χριστός δεν μεταμορφώθηκε, αλλά μεταμόρφωσε τους 3 μαθητές Του,….είναι βλασφημία να λέμε, ότι ο Χριστός μεταμορφώθηκε..!” ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΒΛΑΣΦΗΜΙΑ…! Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΟΝΤΩΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΒΙΩΣΑΝ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ

ΠΛΑΝΗ: Γεροντάδες , θρησκευτικά site και Δεσποτάδες διακηρύσσουν: ”Ο Χριστός δεν μεταμορφώθηκε, αλλά μεταμόρφωσε τους 3 μαθητές Του,….είναι βλασφημία να λέμε, ότι ο Χριστός μεταμορφώθηκε..!’ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΒΛΑΣΦΗΜΙΑ….. Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΟΝΤΩΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΘΗΚΕ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΒΙΩΣΑΝ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ που καλούμαστε να βιώσουμε όλοι αν θέλουμε να δούμε κατά τα κοινά λεγόμενα ”Θεού πρόσωπο” αφού σκοπός είναι η θέωση που οδηγεί στη θεοπτία!

ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΠΑΝ ΔΕΝ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΘΗΚΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΠΟΥΝ ΔΕΝ ΑΝΑΣΤΗΘΗΚΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ

Είναι φοβερό πως πέφτει γραμμή πως δίνεται γραμμή στα εκκλησιαστικά πράγματα ..Εσείς το ξέρατε εγώ ομολογώ δεν το ήξερα το μεγάλο μυστικό ΟΧΙ ότι ο Χριστός ΔΕΝ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΘΗΚΕ οι μαθητές του μεταμορφώθηκαν μόνο. Αχ οι καυμένοι εμείς και όλοι οι επί 2000 έτη προγενέστεροι ημών που πίστεψαν στην πλάνη της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος.. Κρίμα τα γλέντια και τα πανηγύρια και οι εκκλησιές και οι αγρυπνίες και οι λιτανείες και οι θεολογούντες ως σήμερον. Τα μάθατε τα νέα ο Χριστός δεν μεταμορφώθηκε..ως άλλες Μυροφόρες κάποιοι μας πρόλαβαν τα καλά νέα. Μεταμόρφωση ναι αλλά όχι του Σωτήρος! Τότε αν είναι έτσι ας αλλάξετε και το όνομα της γιορτής ας την πούμε από Μεταμόρφωση του Σωτήρος σε Μεταμόρφωση των μαθητών Του..ή των μαθητών του Σωτήρος..  ”καὶ μετεμορφώθη ἔμπροσθεν αὐτῶν, καὶ ἔλαμψε τὸ πρόσωπον αὐτοῦ ὡς ὁ ἥλιος” το λέει το ευαγγέλιο το λέει το απολυτίκιο Μετεμορφώθης ἐν τῷ ὄρει Χριστὲ ὁ Θεός, δείξας τοῖς Μαθηταῖς σου τὴν δόξαν σου, καθὼς ἠδύναντο. 

Ακούσατε Ακούσατε ” είναι βλασφημία να λέμε, ότι ο Χριστός μεταμορφώθηκε, ότι δηλ. προσέλαβε κάτι που δεν είχε!’ Να προσλάβει τι; η Μεταμόρφωση δεν είναι ιδιότητα είναι κατάσταση, πνευματική κατάσταση ο Ιησούς αν και Θεάνθρωπος βιώνει την λεγόμενη ”κένωση” μια προσωρινή αναστολή όχι ανυπαρξία της Θεότητας δηλ. μη προβολή της θείας φύσης ώστε να βιώσει ως άνθρωπος όλη την οδύνη τον πόνο την εγκατάλειψη το θάνατο την ταφή κλπ Αυτό που συμβαίνει στη Μεταμόρφωση είναι όντως αυτό που διδάσκει η Ορθοδοξία 2000 χρόνια η Μεταμόρφωση του Σωτήρος δηλ. πρόσκαιρη αναστολή της ”κένωσης” ώστε ν΄αποκαλυφθεί η δόξα Του στους μαθητές ως ενθάρρυνση και παιδαγωγία για το Πάθος Του που ακολουθεί ότι είναι εκούσιον προς μη σκανδαλισμό των μαθητών του.

Το διακηρύσσει το ευαγγέλιο ”καὶ μετεμορφώθη ἔμπροσθεν αὐτῶν, καὶ ἔλαμψε τὸ πρόσωπον αὐτοῦ ὡς ὁ ἥλιος” το λέει το απολυτίκιομετεμορφώθης ἐν τῷ ὄρει Χριστὲ ὁ Θεός, δείξας τοῖς Μαθηταῖς σου τὴν δόξαν σου, καθὼς ἠδύναντο.  το κοντάκιο Ἐπὶ τοῦ ὄρους μετεμορφώθης, καὶ ὡς ἐχώρουν οἱ Μαθηταί σου τὴν δόξαν σου, Χριστὲ ὁ Θεὸς ἐθεάσαντο, ἵνα ὅταν σε ἴδωσι σταυρούμενον, τὸ μὲν πάθος νοήσωσιν ἑκούσιον.. τα ίδια επαναλαμβάνονται και σε όλη η σχετική υμνογραφία της γιορτής ….

Τώρα ότι οι 3 μαθητές βίωσαν την καλή ”αλλοίωση” την προσωπική τους μεταμόρφωση ότι έφτασαν στη θεοπτία μέσω της θέωσης αυτό ναι. Αλλά αυτό είναι το συνεπαγόμενο της Κύριας Πράξης που είναι η Μεταμόρφωση του Σωτήρος..

και συναναστηθώμεν δηλ. τι θα μιλήσουμε μόνο για την προσωπική μας Ανάσταση και όχι την Ανάσταση του Χριστού. Θα πούμε ο Ευαγγελισμός του ανθρώπινου γένους και θα μετονομάσουμε κιόλας τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου σε Ευαγγελισμό του ανθρώπινου γένους. Μα το ένα είναι συνεπαγόμενο του άλλου το αρχικό συμβάν είναι η Μεταμόρφωση η Ανάσταση ο Ευαγγελισμός.. Ου μη γένοιτο..

Οτι λένε τα site που έχουν το σκονάκι έτοιμο το λένε κι από άμβωνος οι δεσποτάδες. Σήμερα ανήμερα της Δεσποτικής αυτής γιορτής Μητροπολίτης εκ Κύπρου ο Αμαθούντος Νικόλαος αυτό κήρυξε.. Και ενώ τη χαρακτήρισε Δεσποτική τη χρέωσε .. στους μαθητές..

Δεν είναι απλά ότι άνοιξαν οι νοεροί οφθαλμοί των μαθητών και είδαν κάτι που δεν έβλεπαν προηγουμένως. Είναι η Ώρα της Μεταμόρφωσης του Ιησού γίνεται αναστολή της ”κένωσης” κατ΄οικονομίαν προς οικοδομή των μαθητών και της ανθρωπότητας. Είναιι μια τόσο μοναδική στιγμή στην επίγεια πορεία του όσο η Ανάληψη η Ανάσταση κλπ Πως θα την ακυρώσουμε; Γεννήθηκε για ν΄αναγεννηθούμε έγινε ο θεός άνθρωπος για να γίνει ο άνθρωπος θεός, αναστήθηκε για ν’ αναστηθούμε μεταμορφώθηκε για να μεταμορφωθούμε.

Οι Έλληνες είναι καλύτερο να μην θεολογούν αυτή την εποχή αν είναι να μας δίνουν αιρέσεις…… τελευταία αναδείξαμε γέροντες αλλά όχι θεολόγους ( μπορούμε ν΄αναπτύξουμε στη συνέχεια τα αίτια αυτής της θεολογική κρίσης) να το πω πιο φιλοκαλικά Πατέρες της Εκκλησίας που θα θεωρητικοποιούσαν το βίωμα..

Η Σερβία ανέδειξε Αγ Νικόλαο Βελιμίροβιτς, Άγ Ιουστίνο Πόποβιτς, Επίσκοπο Ερζεγοβίνης Αθανάσιο Γιέφτσιτς, η Ρωσία ανέδειξε Αγ. Σωφρόνιο του Έσσεξ, Παύλο Ευδοκίμοφ, Αλεξάντερ Σμέμαν, Βλαντιμίρ Λόσκι, η Ρουμανία τον Στανιλοάε ως και η Αγγλία τον επίσκοπο Διοκλείας Κάλλιστο Ware η Ελλάδα όχι …..ας παραδεχθούμε την ήττα μας… γιατί θα φτάσουμε σ’αιρέσεις πριν να το καταλάβουμε..γινόμαστε Ιεροεξεταστές Ντοστογιεφσκικού τύπου που διορθώνουν το Χριστό και συνολικά την Εκκλησία κι εν προκειμένω την θεόπνευστη Αγία Γραφή που μιλάει σαφώς για Μεταμόρφωση του Χριστού.

Και για να τελειώνουμε γιατί πάμε από το κακό στο χείριστο «και έσται η εσχάτη πλάνη χείρων τής πρώτης»

η καινοδιαθηκική ζωή του Χριστού συμπεριλαμβάνει όλα τα απαραίτητα πνευματικά στάδια της σωτηρίας του ανθρώπου, (σωτηριολογία) αυτό σημαίνει είναι η Οδός, θα συμπορευτώ μαζί Του θα διανύσω όλα αυτά τα πνευματικά στάδια κομβικά της επίγειας Ζωής Του. Καλούμαστε όχι μόνο να τιμήσουμε αλλά να βιώσουμε τον προσωπικό μας Ευαγγελισμό κλήση, την Γέννηση Του ως Αναγέννηση «Αληθώς, αληθώς σοι λέγω, εάν τις δεν γεννηθή άνωθενδεν δύναται να ίδη την βασιλείαν του” , την προσωπική μας Μεταμόρφωση ( ως θέωση ) τα Πάθη του κατά το ανθρώπινο και στο μέτρο που θα επιτρέψει ο Κύριος στον καθένα τη Σταύρωση, την Ανάσταση συμπορευθώμεν αυτώ και συσταυρωθώμεν και νεκρωθώμεν δι’ αυτόν ταις του βίου ηδοναίς, ίνα και συζήσωμεν αυτώ/ «Συσταυρωθώμεν αυτώ και συνανιστώμεν»

Ένα από τα πολλά site που αναφέρει το επίμαχο άρθρο που ταυτόσημο έχει αναπαραχθεί σε πολλά άλλα είναι εδώ . Μάλιστα αυτή τη θέση την αποδίδουν σε Αγιορείτη Γέροντα που κοιμήθηκε πρόσφατα. Προσωπικά δεν του τη χρεώνω γιατί δεν έχω στοιχεία ότι την διατύπωσε αλλά είτε αυτός είτε άλλος το ίδιο είναι ”Γαλ. 1,8 ἀλλὰ καὶ ἐὰν ἡμεῖς ἢ ἄγγελος ἐξ οὐρανοῦ εὐαγγελίζηται ὑμῖν παρ᾿ ὃ εὐηγγελισάμεθα ὑμῖν, ἀνάθεμα ἔστω”. 

Δεν χρεώνουμε κακές προθέσεις απλά όπως στην ποίηση έτσι και στη θεολογία από μια λέξη έναν όρο κρέμεται η ζωή του ποιητή και του θεολόγου. Η ακρίβεια της απόδοσης των νοημάτων δια των απόλυτα επακριβών αντίστοιχων όρων είναι η τέχνη της θεολογίας αυτή την τέχνη την γνώριζαν άριστα οι μεγάλοι Πατέρες της Εκκλησίας.

Πολύ θα ήθελα γιατί στο επίμαχο άρθρο δεν υπάρχουν να μας δοθούν οι συγκεκριμένες παραπομπές από την Ορθόδοξη Πατερική Θεολογία που μιλούν για ΜΗ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΙΗΣΟΥ. Διαφορετικά όλα κινούμενη άμμος. Και τότε θα παραδεχθώ προθύμως ότι σφάλω εγώ κι όχι εκείνοι. Αν δεν έχουν όμως τα αντίστοιχα τεκμήρια οφείλουν προς μη σκανδαλισμό του κόσμου να διορθώσουν αυτοί τα ανεμοσκορπίσματά τους άμεσα…

Τί λέει, λοιπόν, ὁ Εὐαγγελιστής; «Καὶ μεταμορφώθηκε ἐνώπιόν τους καὶ ἐμφανίστηκαν ὁ Μωϋσῆς καὶ ὁ Ἠλίας νὰ συζητοῦν μαζί Του».

”Αὐτή, λοιπόν, τήν δόξα τῆς θεότητάς Του, τό ἄδηλο καί κρυμμένο μέσα στήν ἀνθρώπινη φύση Του, ἔδειξε στούς ἀποστόλους κατά τήν ἀνάβαση στό ὄρος.” Αυτό είναι η Μεταμόρφωση αυτή η προβολή της θείας φύσης έναντι της ανθρώπινης. Της θείας φύσης που δεν τον εγκατέλειψε ποτέ μόνο κρύφτηκε ενυπάρχουσα για λόγους σχεδίου θ οικονομίας στη θνητή ανθρώπινη φύση, κένωση. Τέλειος Θεός και Τέλειος άνθρωπος.  Αυτή η εναλλαγή χωρίς απώλεια καμιάς από τις 2.Υπάρχει όντως μια μεταβολή, αλλαγή εδώ αυτό καλούμε Μεταμόρφωση είναι αυτή η μεταβολή που ορατοποιείται αισθητοποιείται σε συγκεκριμένους μαθητές που θεώνονται.

H πλάνη είναι εις το προσωπικό επίπεδο λανθασμένη ιδέα όταν αυτή δημοσιοποιείται και θέλει να επιβληθεί ως θεολογικό θέσφατο και προπαγανδίζεται ως και υπό άμβωνος από εκκλησιατικό αξιωματούχο παίρνει διαστάσεις αίρεσης. Η υφιστάμενη και όντως γενόμενη Μεταμόρφωση του Σωτήρος ένα από τα βασικά δόγματα της Εκκλησίας μας.

Και τα δόγματα έχουν ένα κακό είναι αναλλοίωτα..

ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΠΑΝ ΔΕΝ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΘΗΚΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΥΡΙΟ ΘΑ ΠΟΥΝ ΔΕΝ ΑΝΑΣΤΗΘΗΚΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ

dimpenews.com

Back to top button