breaking newsΔιεθνή

Ναβάλνι από τη φυλακή: Ψηφίστε κατά του Πούτιν στις εκλογές

Ο πολιτικός της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι κάλεσε τους Ρώσους να ψηφίσουν στις προεδρικές εκλογές κατά του Βλάντιμιρ Πούτιν

Να λάβουν μέρος στις προεδρικές εκλογές στη Ρωσία, που ορίστηκαν για τις 17 Μαρτίου 2024, και να ψηφίσουν κατά του Βλαντίμιρ Πούτιν, κάλεσε τους πολίτες ο Ρώσος πολιτικός της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι.

Το μήνυμα του Αλεξέι Ναβάλνι εμφανίστηκε στους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σημειώνεται ότι ο Ρώσος πολιτικός εκτίει ποινή φυλάκισης σε αποικία στην περιοχή Βλαντίμιρ.

Η ομάδα του Αλεξέι Ναβάλνι έθεσε σε λειτουργία τον ιστότοπο «Ρωσία χωρίς τον Πούτιν»

«Οι όποιες εκλογές, ακόμη και οι πιο ψεύτικες, είναι μια περίοδος αμφιβολιών. Οι άνθρωποι σκέφτονται ποιος είναι στην εξουσία και γιατί βρίσκεται εκεί. Το κύριο καθήκον της ρωσικής αντιπολίτευσης, το καθήκον όλων των έντιμων πολιτών είναι να απαντήσουν σε αυτές τις αμφιβολίες με όλη τους τη δύναμη. Να μιλήσουν. Να εξηγήσουν ότι ο 71χρονος Πούτιν, ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία εδώ και 24 χρόνια, δεν πρέπει να παραμείνει για άλλα έξι χρόνια. Θα κάνει κακό στη Ρωσία. Πρέπει να φύγει», αναφέρεται στο ιστολόγιο του πολιτικού της αντιπολίτευσης.

Η ομάδα του Αλεξέι Ναβάλνι ανακοίνωσε επίσης ότι σε ορισμένες ρωσικές πόλεις τοποθετήθηκαν γιγαντοαφίσες που έγραφαν «Ρωσία, Καλή Χρονιά» και έφεραν QR  κωδικούς που παρέπεμπαν στον ιστότοπο της πρωτοβουλίας «Ρωσία χωρίς τον Πούτιν».

Τι συνέβη με τις αφίσες και τους QR κωδικούς

Η Διεύθυνση Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης και Διαφήμισης της Μόσχας απαγόρευσε στους διανομείς υπαίθριας διαφήμισης να τοποθετούν διαφημιστικές πινακίδες με QR κωδικούς. Αυτό αναφέρει ο όμιλος μέσων ενημέρωσης RBC, που έχει στη διάθεσή του το σχετικό έγγραφο που εστάλη στις διαφημιστικές εταιρείες.

Το έγγραφο αναφέρει ότι ένας QR κωδικός οδηγεί σε διαδικτυακούς πόρους, οι οποίοι περιέχουν «διαφορετικό περιεχόμενο που μπορεί να αλλάξει με τη χρήση». Οι αρχές της Μόσχας φοβούνται ότι με αυτόν τον τρόπο οι QR κωδικοί μπορεί να περιέχουν πληροφορίες που παραβιάζουν τον νόμο «περί διαφήμισης».

Σύμφωνα με το «Sota», οι γιγαντοαφίσες έχουν ήδη κατέβει στη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη. Δημοσιεύει μάλιστα φωτογραφίες που δείχνουν συνεργεία να κατεβάζουν τις γιγαντοαφίσες.

Η εκπρόσωπος του φορέα εκμετάλλευσης υπαίθριας διαφήμισης Russ Outdoor Ιρίνα Τσεπλίνσκαγια, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο RTVI ότι αρχικά ο κωδικός στις αφίσες παρέπεμπε σε έναν πανρωσικό διαγωνισμό αφιερωμένο στο νέο έτος. «Στη συνέχεια ο κωδικός προφανώς αντικαταστάθηκε. Οι αφίσες έχουν κατέβει», πρόσθεσε.

Ο διευθυντής του Μετώπου Καταπολέμησης της Διαφθοράς (FBK) Ιβάν Ζντάνοφ δήλωσε ότι θα απαιτήσει αποζημίωση για τις κατεστραμμένες αφίσες.

Ο Λεονίντ Βολκόφ, ένας άλλος στενός συνεργάτης του Ναβάλνι, έγραψε στο Χ (πρώην Twitter) ότι «η εκστρατεία μας είναι υπέρ της Ρωσίας και για τη Ρωσία. Για αυτό και την κάνουνε και στους δρόμους των ρωσικών πόλεων (δεν ήταν και τόσο εύκολο!)».

Μαζί με τη διαφημιστική αυτή καμπάνια η ομάδα του Αλεξέι Ναβάλνι έθεσε σε λειτουργία τον ιστότοπο «Ρωσία χωρίς τον Πούτιν», στον οποίο αναφέρονται οι δυνατοί τρόποι άσκησης πολιτικής κατά του Πούτιν.

Οι συνεργάτες του Ναβάλνι αναφέρουν ότι «κάθε ενεργός πολίτης» στις επόμενες 100 ημέρες έως τις εκλογές πρέπει να βάλει στόχο να πείσει τουλάχιστον 10 άτομα «να ψηφίσουν κατά του Πούτιν».

PrimeNews.

Back to top button