breaking newsΔιεθνή

Καναδάς: Έξι νεκροί από την πτώση μικρού αεροπλάνου στο Κάλγκαρι

Το δυστύχημα επιβεβαιώθηκε όταν εντοπίστηκε το μικρό αεροπλάνο στο βουνό Μπογκάρτ, 60 χιλιόμετρα δυτικά του Κάλγκαρι.

Ένα τραγικό αεροπορικό δυστύχημα σημειώθηκε το Σάββατο στην επαρχία Αλμπέρτα στα δυτικά του Κάλγκαρι στον Καναδά, όταν ένα μικρό αεροπλάνο κατέπεσε με αποτέλεσμα να βρουν τον θάνατο 6 άτομα.

Η πτήση σύμφωνα με πληροφορίες, απογειώθηκε από το αεροδρόμιο του Σπρίνγκμπανκ την Παρασκευή το βράδυ. Το αεροπλάνο μετέφερε 6 άτομα – τον πιλότο καθώς και ακόμα 5 επιβάτες. Ο τελικός προορισμός τους ήταν το Σάλμον Αρμ στην Βρετανική Κολομβία, ωστόσο το ταξίδι τους, δεν άργησε να μετατραπεί σε τραγωδία.

Τι συνέβη

Όσο περνούσαν οι ώρες και το αεροπλάνο δεν έφτανε στον προορισμό του, ενώ η ανησυχία αυξανόταν.

Το Κέντρο Συντονισμού και Διάσωσης στο Τρέντον του Οντάριο δήλωσε ότι το αεροπλάνο είχε καθυστερήσει, ενώ μετά από επικοινωνία με την αστυνομία 1 τα ξημερώματα του Σαββάτου (τοπική ώρα) υποδήλωνε πως κάτι κακό έχει συμβεί.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, εκπρόσωπος της RCMP, ο σμηνίας Ράιαν Σίνγκλετον, δήλωσε πως η επαφή με το αεροπλάνο χάθηκε γύρω στις 9.30 μ.μ. τοπική ώρα (06:30 του Σαββάτου ώρα Ελλάδας).

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να σηκωθεί μία μοίρα της καναδικής Πολεμικής Αεροπορίας προκειμένου να εντοπίσει το χαμένο αεροπλάνο. Το δυστύχημα επιβεβαιώθηκε όταν εντοπίστηκε το μικρό αεροπλάνο στο βουνό Μπογκάρτ, 60 χιλιόμετρα δυτικά του Κάλγκαρι.

Παρόλες τις κινήσεις πορκειμένου να βρεθουν επιζώντες, εντοπίστηκαν οι σοροί και των 6 ατόμων.

Η RCMP δεν δημοσιοποίησε τα ονόματα των θυμάτων.

«Η ανάκτηση των πτωμάτων του πιλότου και των επιβατών ήταν πολύ απαιτητική λόγω του δύσκολου ανάγλυφου του εδάφους. Ωστόσο και τα έξι πτώματα ανακτήθηκαν με επιτυχία», είπε ο Σίνγκλετον, προσθέτοντας πως το Συμβούλιο για την Ασφάλεια των Μεταφορών στον Καναδά διενεργεί έρευνα για το δυστύχημα.

πηγή in.gr

 

Back to top button