Διεθνή

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ/ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: Ο Eλληνορθόδοξος Επίσκοπος της Κοιλάδας των Χριστιανών και Μαρμαρίτας που ανήκει στο Πατριαρχείο Αντιοχείας διέφυγε στην Ελλάδα αφού έκλεψε υπέρογκα χρηματικά ποσά από την Επισκοπή και ξένα κεφάλαια βοήθειας!

Σύμφωνα με πηγές από το συριακό διαδίκτυο ο Eλληνορθόδοξος Επίσκοπος της Κοιλάδας των Χριστιανών και Μαρμαρίτας ο Eliasz (Toumeh) που ανήκει στο Ορθόδοξο Πατριαρχείο Αντιοχείας διέφυγε στην Ελλάδα αφού έκλεψε δισεκατομμύρια κεφάλαια από την Επισκοπή της Wadi al-Nasara και ξένα κεφάλαια βοήθειας. Χειροτονήθηκε επίσκοπος στις 18 Ιουλίου 2011. Το κοσμικό του όνομα είναι Nidal Madel Toumeh.

Oι ελληνικές αρχές έχουν ενημερωθεί είναι οικονομική βοήθεια που ανήκει στο μαρτυρικό συριακό λαό και μάλιστα τους εκεί ελληνορθόδοξους.Η Κοιλάδα των Χριστιανών αποτελεί σήμερα την περιοχή με τη μεγαλύτερη συγκέντρωση χριστιανών στη Μέση Ανατολή.

Δεν υπάρχει επίσημη αντίδραση από πλευράς Πατριαρχείου ως τώρα.

Η πληροφορία προέρχεται από την επίσημη σελίδα πολεμικού ανταποκριτή της Συριακής TV που ακολουθείται περίπου από 200.000 άτομα. Η πηγή φαίνεται έγκυρη κι αξιόπιστη. Χρήζει άμεσης διερεύνησης από τις ελληνικές αρχές γιατί η Ελλάδα δεν μπορεί ν΄αποτελεί καταφύγιο αντίστοιχων στοιχείων. H ανάρτηση έχει 1700 σχόλια και 4,500 likes ενδεικτικό του ενδιαφέροντος της κοινής γνώμης.

Εκτός από το δράκο ” ιερέα” δεν τον απoσχημάτισαν ακόμη; στα Κάτω Πατήσια υπάρχουν και οι ”δεσποτάδες” ριφιφί. Σήψη.

dimpenews.com

Back to top button