breaking newsΚύπρος

ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΛΕΝΤΕΡΙΔΗΣ: Νέα εγκληματική εγκατάλειψη της Κύπρου από την ελλαδική κυβέρνηση

Γράφει ο Σταύρος Καλεντερίδης – Διεθνολόγος
stavros.kal@gmail.com

Πιστή στο νεοδημοκρατικό δόγμα της εγκατάλειψης της Κύπρου, (το Καραμανλικό «κείται μακράν» επί Αττίλα), η κυβέρνηση Μητσοτάκη εγκατέλειψε για ακόμα μια φορά το δεύτερο κράτος του Ελληνισμού.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Πέτσας και ο ΥΠΕΞ Δένδιας, έσπευσαν περιχαρείς να χαιρετήσουν την αντικατάσταση του Όρουτς Ρέις από το Μπαρμπαρός, όσον αφορά τις τουρκικές επιθετικές ενέργειες κατά του Ελληνισμού! Εύλογα λοιπόν διερωτάται κανείς, αν συνειδητοποιούν οι ένοικοι του Μαξίμου τη βαρύτητα και τη στρατηγική σημασία της Κύπρου; Δεν χρειάζεται βέβαια καμία αναφορά στο ηθικό και αδερφικό μας χρέος απέναντι στους Έλληνες της Κύπρου, μιας και κάτι τέτοιο θα απαιτούσε εθνική συνείδηση..

Η ντροπή των Ελλήνων, να στήνουν επικοινωνιακές φιέστες, όταν η Κύπρος δέχεται επίθεση. Δεν υπάρχει μεγαλύτερος ξεπεσμός από αυτόν.

Βιάστηκαν λοιπόν να πανηγυρίσουν οι ελλαδίτες πολιτικοί, ενώ ακόμα δεν ομολόγησαν τι θέματα δέχθηκαν να συζητήσουν με τους Τούρκους στη διαπραγμάτευση του Βερολίνου.

Χειρότερος όμως όλων, ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του πρωθυπουργού Διακόπουλος, ο οποίος ξεκαθάρισε την κυβερνητική θέση υποστηρίζοντας πως Όρουτς Ρέις εναντίον Ελλάδας και Μπαρμπαρός εναντίον Κύπρου, «είναι δύο διαφορετικά πράγματα»! Συνέχισε την έντεχνη και ύπουλη προπαγάνδα του λέγοντας πως «η Κύπρος είναι ένα ανεξάρτητο κυρίαρχο κράτος», εννοώντας πως η κυβέρνηση αδιαφορεί για την καρδιά του Ελληνισμού, η οποία χτυπάει στη Μεγαλόνησο, και στέλνει έτσι το μήνυμα στους πολίτες να επιδείξουν την ίδια αδιαφορία.

Έτσι λοιπόν πούλησαν για ακόμα μια φορά την Κύπρο.

Σύμφωνα με τη λογική Διακόπουλου, αφού έφυγε από πάνω μας η απειλή, τι μας ενδιαφέρει τώρα ποιος κινδυνεύει και πού; Βέβαια η απειλή αναβλήθηκε για τον Σεπτέμβρη και το αδηφάγο τουρκικό τέρας δεν εξευμενίζεται με τις ανθελληνικές δηλώσεις του εκάστοτε έλληνα αξιωματούχου. Μάλλον ενθαρρύνεται με την αδιαφορία και εγκατάλειψη της Κύπρου. Όπως την ενθαρρύνει και ο φόβος σας να οριοθετήσετε ΑΟΖ, πράγμα που η Κύπρος είχε το σθένος να πράξει μόνη της, είκοσι χρόνια πριν.

Για τις γεωπολιτικές γνώσεις και τη γεωπολιτική συνείδηση των ελλήνων πολιτικών, ουδέν σχόλιο. Η σιωπή και η απραξία τους είναι άλλωστε εκκωφαντική.

Αυτές οι νοοτροπίες της ΝΔ είναι το καρκίνωμα του Ελληνισμού, το σαράκι που ξεκινάει από την πολιτική ολιγαρχία και κατατρώει τις σάρκες μας. Το δηλητήριο των πολιτικών ελίτ που μολύνει την κοινωνία και επιχειρεί να αφελληνίσει την νέα γενιά. Ωστόσο θα αποτύχουν, όπως αποτυχημένη είναι και η πολιτική τους για ξεπούλημα του Αιγαίου και της Κύπρου μας.

Αδέλφια μας στην Κύπρο, μην πτοείστε από τις δηλώσεις των ψευτοελίτ που μας επιβουλεύονται. Οι πολιτικοί μας είναι δυστυχώς τόσο ανάξιοι όσοι και οι δικοί σας. Ελλαδικό και Κυπριακό πολιτικό σύστημα είναι ο πραγματικός αντίπαλος του Ελληνισμού. Σε αυτούς αντιστεκόμαστε.

Μην έχετε όμως καμία αμφιβολία. Ασχέτως των οχετών που εξαπολύουν οι ριψάσπιδες και ξενοκίνητοι κουστουμαρισμένοι της Αθήνας, οι καθαροί Έλληνες πολίτες είναι δίπλα σας, θα παραμείνουν δίπλα σας, και θα το αποδείξουν την κρίσιμη ώρα και στιγμή. Δεν είστε μόνοι.

Δεν γίνεται άλλωστε διαφορετικά, διότι είμαστε ένα.

 

 

ifognomonpolitics

 

Back to top button