breaking newsΕλλάδα

Χώρα υπο διάλυση – Πάτρα: Κλείνουν τις Λαϊκές Αγορές οι έμποροι και συντάσσονται με τους αγρότες

 

Με τις κινητοποιήσεις των αγροτών ετοιμάζονται να συνταχθούν και οι έμποροι των λαϊκών αγορών.

Την Τρίτη η Γενική Συνομοσπονδία Λαϊκών Αγορών αποφάσισε, να σταθούν στο πλευρό των αγροτών καθώς όπως, τόνισε στο thebest.gr o αντιπρόεδρος της και πρόεδρος των εμπόρων λαικών αγορών Πάτρας Δημήτρης Γιαννακόπουλος, «δεν είμαστε ξεχωριστό κομμάτι. Παραγωγοί και έμποροι συνδεόμαστε άμεσα. Έτσι, αναμένουμε τις εξαγγελίες της κυβερνησης για τους αγρότες την Πέμπτη και αμέσως μετά αποφασίσαμε να κλείσουμε τις λαϊκές αγορές και εκπρόσωποι των κατά τόπους ομοσπονδιών ή της συνομοσπονδίας να βγούμε με πανό μαζί με τους αγρότες στα μπλόκα.

Έχουμε πάρα πολλά κοινά με τους αγροτές και μην ξεχνάμε ότι από αυτούς ζούμε και εμείς. Δεν θα υπήρχαμε αν δεν υπήρχαν αυτοί. Είμαστε και εμείς σε «αναμμένα κάρβουνα» γιατί έχουμε εξίσου πολλά άλυτα θέματα, με νούμερο ένα πρόβλημα το φορολογικό. Επίσης, η φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα, τα δημοτικά τέλη που αν δεν πληρωθούν εντός δυο μηνών μας κάνουν ανάκληση της άδειας και άλλα πολλά ζητήματα. Στόχος μας, από την σύμπραξη με τους αγροτές είναι να μειωθεί το κόστος καλλιέργειας και η υπόσχεση που δίνουμε στον καταναλωτή είναι ότι, αν συμβεί αυτό, τότε οι τιμές των προϊόντων στη λαϊκή θα έχουν μείωση 30%».

Στο μεταξύ, κατά τη διάρκεια της Agrotica, υπήρξε η ίδρυση της Γενικής Συνομοσπονδίας Λαϊκών Αγόρων, πραγματοποιήθηκαν εκλογές και την Τρίτη έγινε Δ.Σ. όπου το εκλέχθηκε Διοικητικό Συμβούλιο, με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, να λαμβάνει τη θέση του αντιπροέδρου. Η Συνομοσπονδία, αποτελείται από εννέα ομοσπονδίες με 55 σωματεία. Μέλος της, είναι και η Αχαϊκή Ομοσπονδία που ιδρύθηκε από τους τρείς συλλόγους νομού, δηλαδή του «Αγίου Τρύφωνα», του «Αγίου Ανδρέα» και της «Δήμητρας».

karditsastakra.

Back to top button