Ελλάδα

Και μοvο που καvει τους γιατpoυς ΑKΑΤΑΔlΩΚΤOΥΣ….δεixvει την εvοχn τους ! ! ! (Kατατέθnκε τρoπoλoγiα στην βoυλn)

Βουλή: Κατατέθηκε τροπολογία για αστική και ποινική προστασία γιατρών από κακόβουλες μηνύσεις

Και ποιες ειναι οι κακοβουλες;

Ποιος θα αποφασισει για το ποιες ειναι οι κακοβουλες μηνυσεις;

Οι συνεργοι τους;

Τροπολογία λοιπον, για αστική και ποινική προστασία γιατρών, από κακόβουλες μηνύσεις για ασθενείς με Covid-19, κατατέθηκε και συζητείται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής.

Την αστική και ποινική προστασία των γιατρών, έναντι προδήλως αβάσιμων μηνύσεων, κατά τη διάρκεια άσκησης των καθηκόντων τους σε ασθενείς που πάσχουν αποκλειστικά από την Covid-19, προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Υγείας, που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο με ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την προστασία της δημόσιας υγείας, το οποίο συζητείται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής.

Υπεραμυνόμενος της ρύθμισης, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, διευκρίνισε ότι «παραμένει ακέραια η ευθύνη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για πράξεις και παραλείψεις που παραβιάζουν το ιατρικό πρωτόκολλο ή τα ισχύοντα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας σε ό,τι αφορά ασθενείς αποκλειστικά με Covid-19, ενώ ταυτόχρονα προστατεύονται από κακόβουλες και κατάφωρα αβάσιμες μηνύσεις».

Όπως εξήγησε ο ίδιος ο κ. Πλεύρης «επειδή γιατροί και υγειονομικοί στοχοποιούνται με μηνύσεις και είναι ευάλωτοι σε αυτές τις μηνύσεις αποφασίσαμε και προσδιορίζουμε χωρίς να υπάρχει κανένα ακαταλόγιστο, η ευθύνη παραμένει, άλλα προσδιορίζουμε με το άρθρο 3 της τροπολογίας την αμέλεια του Υγειονομικού προσωπικού κατά την περίθαλψη ασθενών με covid-19, αποκλειστικά και μόνο σε πράξεις και παραλείψεις που προδήλως αντιτίθενται στους κανόνες της Ιατρικής επιστήμης Υγειονομικού χαρακτήρα μέτρα, που αντιμετωπίζονται στην επικράτεια για την αντιμετώπιση της covid-19. Στόχος είναι να προστατευτούν οι γιατροί και νοσοκόμοι νοσηλευτές από αβάσιμες μήνυση ή αν υπάρχουν αρνητές απέξω και τους απειλούν».

«Στη Βουλή θα αποδειχθεί σήμερα αν σεβόμαστε τους ανθρώπους της «πρώτης γραμμής» που καθημερινά δίνουν μάχες και θέλουμε να τους προστατεύσουμε αστικά και ποινικά από κακόβουλες μηνύσεις», κατέληξε ο κ. Πλεύρης.

πηγη 

Back to top button