Ελλάδα

Παλι ψεμματα ειπε ο Mnτσoτακnς ! ! ! Eξαδάκτυλoς-Bατόπoυλoς: Δεν εισnγnθnκαμε πoτέ rαpιd σε εμpoλιασμέvoυς…

Παντα οι αλλοι φταινε….

Αυτος γελοιος, που χαιρεταει κουκλες σε βιτρινα, ποτε δεν φταιει….

Αλλα…

Τον δινουν στεγνα τα τσιρακια του….

Οι ποντικοι φευγουν πρωτοι οταν βουλιαζει το καραβι !

 

Σφοδρές αντιδράσεις λοιπον έχει προκαλέσει το νέο μέτρο που εξετάζει η κυβέρνηση ενόψει εορτών, για υποχρεωτικό rapid test σε εμβολιασμένους με δικά τους έξοδα.Μάλιστα, σήμερα το πρωί μιλώντας στον ANT1, ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου και μέλος της επιστημονικής επιτροπής του Υπουργείου Υγείας, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος… εξέφρασε ενστάσεις για υποχρεωτικό rapid test σε εμβολιασμένους. 

Ερωτηθείς, εάν η Επιτροπή έχει κάνει σχετική εισήγηση στην Κυβέρνηση, ο κ. Εξαδάκτυλος, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες του TPP, υπογράμμισε πως η Επιτροπή θα συνεδριάσει το μεσημέρι της Τρίτης και ως εκ τούτου δεν έχει προηγηθεί κάποια εισήγηση.  

Όπως είπε, έχει συζητηθεί το μέτρο για δωρεάν self test, καταχωρημένο, που θα κάνουν και οι εμβολιασμένοι για την είσοδο σε χώρους εστίασης και κέντρα διασκέδασης. Ωστόσο, δεν έχουν ληφθεί αποφάσεις.  Όμως, ενστάσεις για το υποχρεωτικό rapid test σε εμβολιασμένους, εξέφρασε στην ίδια εκπομπή και ο Καθηγητής Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, ο οποίος υπογράμμισε πως είναι αρκετή εν όψει ρεβεγιόν μία ισχυρή σύσταση για self test. 

Δεν χρειάζεται, είπε, να βάλουμε τους εμβολιασμένους σε μία διαδικασία rapid testing.  Δεν έχει συγκληθεί Επιτροπή εδώ και 15 ημέρες Από την πλευρά του, ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος σημείωσε πως αυτό το σενάριο δεν το έχει εισηγηθεί η Επιτροπή. 

«Η Επιτροπή δεν έχει συγκληθεί εδώ και 15 ημέρες. Αντικειμενικά δεν έχει πάρει απόφαση για αυτό το θέμα. Την τελευταία φορά που συναντήθηκαν είπαν για τα δωρεάν self test εν μέσω των εορτών», δήλωσε χαρακτηριστικά ο καθηγητής Μικροβιολογίας.  

Μιλώντας για το πώς θα μείνουμε ασφαλείς την περίοδο των Χριστουγέννων, ο καθηγητής Πνευμονολογίας Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης σημείωσε ότι θα πρέπει να περάσουμε τις γιορτές στην «φούσκα» μας, δηλαδή οικογενειακά, και να εμβολιαστούμε.  

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας εκτίμησε δε ότι μέσα στο επόμενο διάστημα θα παρουσιαστούν πολλές μολύνσεις και πολλοί συμπτωματικοί ασθενείς. Αυτό είναι το επικρατέστερο σενάριο που μπορεί να φέρει η μετάλλαξη Όμικρον.  

Τόσο ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος, όσο και ο καθηγητής Πνευμονολογίας Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης, σημείωσαν ότι η μετάλλαξη Όμικρον μεταδίδεται ταχύτατα και δεν είναι γνωστό ακόμα πότε θα επικρατήσει στην Ελλάδα. Ήδη έχουν εντοπιστεί 26 κρούσματα αυτής της μετάλλαξης, όπως δήλωσε χθες ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης.

 

 

πηγη 

Back to top button