breaking newsΔιεθνήΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Τελικά η Βαστίλη έπεσε ….στη Γουαδελούπη στη γαλλική αποικία. Ο λαός που εναντιώνεται στον υποχρεωτικό πειραματικό εμβολιασμό εισέβαλε στο Περιφερειακό Συμβούλιο (τοπικό κοινοβούλιο). Οι πολιτικοί διέφυγαν φυγαδεύθηκαν! ΒΙΝΤΕΟ

Τελικά η Βαστίλη έπεσε ….στη Γουαδελούπη στη γαλλική αποικία. Ο λαός που εναντιώνεται στον υποχρεωτικό πειραματικό εμβολιασμό και στο υγειονομικό πάσο εισέβαλε στο περιφερειακό συμβούλιο που έχει επικεφαλή τον Έπαρχο κι επέχει θέση τοπικού κοινοβουλίου. Οι πολιτικοί διέφυγαν φυγαδεύτηκαν καθώς ενημερώθηκαν νωρίτερα για την επικείμενη εισβολή κι εγκατέλειψαν τη συνεδρίαση που ήταν σ” εξέλιξη. Θυμίζει Καπιτώλιο των ΗΠΑ. Ο κόσμος παραβίασε μαζικά τις πύλες εισόδου.

Η εισβολή έγινε στο Συμβούλιο στο Basses-Terre σπασμένα τζάμια και άλλες υλικές ζημιές προκλήθηκαν κατά την εισβολή. Ο πρόεδρος ταμπουρώθηκε στο γραφείο του.

Manifestation Collectif à la Région

Υπάρχει μια παρατεταμένη εξέγερση στη Γουαδελούπη με μαζικότατες κινητοποιήσεις, γενικές απεργίες μπλόκα διαδηλωτών τους δρόμους και συγκρούσεις που κάποια στιγμή πήραν σποραδικά ως κι ένοπλη μορφή. Η Γαλλία αναγκάστηκε να δηλώσει ότι είναι έτοιμη να συζητήσει ως και παραχώρηση ανεξαρτησίας στην αποικία.

Manifestation Collectif à la Région

Καταρρέει το αφήγημα για πατέντες και διανομή εμβολίων σε φτωχές χώρες. Δεν θέλουν να μετάσχουν στο γενικευμένο πειραματικό εμβολιασμό των δυτικών στη……. δυτική πατέντα….

Image

Η σημερινή κίνηση καθοδηγείται από μια ομάδα οργανώσεων, ιδιαίτερα συνδικαλιστικών οργανώσεων και πολιτών.

Οι διαδηλωτές εισέβαλαν στο ημικύκλιο του Περιφερειακού Συμβουλίου της Γουαδελούπης στο Basse-Terre την Πέμπτη, σπάζοντας τζάμια και άλλα αντικείμενα, σύμφωνα με το AFP στο Περιφερειακό Συμβούλιο. «Η συλλογικότητα έσπασε την πύλη εισόδου και την πόρτα της αίθουσας υποδοχής και μπήκαν στο ημικύκλιο ενώ τελείωνε η ​​ολομέλεια», σύμφωνα με περιφερειακό υπεύθυνο επικοινωνίας. Πρόσθεσε ότι οι εκλεγμένοι «πρόλαβαν να εγκαταλείψουν το χώρο» και ότι ο Έπαρχος, Άρι Χαλούς «κλειδώθηκε στο γραφείο του». Σύμφωνα με εικόνες που μετέδωσε το τοπικό κανάλι Guadeloupe la 1ère, οι διαδηλωτές εισέβαλαν τραγουδώντας. «Όχι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό! Όχι στο υγειονομικό πάσο (QR)», όπως θα μπορούσε να διαβάσει κανείς σε ένα πανό.Οι διαδηλωτές κατέλαβαν το ημικύκλιο εναλλάσσοντας συνθήματα που ακούγονταν με δύναμη και τραγούδια διαμαρτυρίας.

«Υπάρχουν πάνω από εκατό άτομα στο ημικύκλιο», σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου της περιοχής, αλλά συνολικά είναι «πάνω από 400 άτομα» που εισέβαλαν στους χώρους, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που παρέμειναν έξω από την αίθουσα. «Μας εμποδίζουν να βγούμε έξω», πρόσθεσε. Στη Γουαδελούπη, η αντίσταση στον εμβολιασμό είναι ισχυρή. Το αρχιπέλαγος επηρεάστηκε τον Νοέμβριο από ένα κίνημα διαμαρτυρίας, μερικές φορές βίαιο, που γεννήθηκε από την αντίθεση στον υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών και των πυροσβεστών. Στη συνέχεια προέκυψαν ευρύτερα κοινωνικά αιτήματα.

Διαμαρτυρίες και μπλόκα
Οι διαπραγματεύσεις που επρόκειτο να ξεκινήσουν στα μέσα Δεκεμβρίου για την επίλυση αυτής της κρίσης ματαιώθηκαν στα μέσα Δεκεμβρίου και δεν επαναλήφθηκαν μετά την αποχώρηση των εκλεγμένων αξιωματούχων από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων με το σκεπτικό ότι το κύριο αίτημα της συλλογικότητας, για υπαναχώρηση στον υποχρεωτικό εμβολιασμό ήταν κρατική αρμοδιότητα, όχι δική τους. Για να ικανοποιήσουν τα υπόλοιπα σημεία ζήτησης, διατύπωσαν τις προτάσεις τους για κοινωνικά και οικογενειακά θέματα σε ιστοσελίδα. Αυτό το Σαββατοκύριακο πραγματοποιήθηκαν διαδηλώσεις σε αρκετά σημεία του νησιού. Το Σάββατο, οι διαδηλωτές απέκλεισαν την πρόσβαση στο μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο του νησιού, γεμάτο κόσμο, μέρες πριν τα Χριστούγεννα, για αρκετές ώρες.

Επίσης, διαπράττεται τακτικά βία εντός του CHU του Pointe-à-Pitre, κατά της διοίκησης αλλά και των υγειονομικών που δεν έχουν τεθεί σε αναστολή. Κατά τη διάρκεια μιας προηγούμενης εισβολής στα τέλη Οκτωβρίου στα κεντρικά γραφεία της περιοχής, οι διαδηλωτές είχαν αντικαταστήσει τη γαλλική σημαία στο νομό με τη σημαία της ανεξαρτησίας της Γουαδελούπης αναφέρει η le figaro.

Η σημερινή κατάληψη κοινοβουλίου στην Γουαδελούπη αποτελεί την κορύφωση αγώνων του λαού της κατά πειραματικού υποχρεωτικού εμβολιασμού.

dimpenews.com

Back to top button