breaking newsΚύπρος

Αστυνομικοί στα σχολεία της Κύπρου για τους γονείς που αφήνουν τα παιδιά στο σπίτι – ΒΙΝΤΕΟ

Μαύρες εποχές!

Φουντώνει η συζήτηση σε Ελλάδα και Κύπρο για τις διώξεις προβλέπονται στους γονείς που δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο ελέω πανδημίας.

Στην Κύπρο μάλιστα φαίνεται πως το πήγαν ένα βήμα παραπέρα, καθώς η ίδια η αστυνομία παρεμβαίνει στις έρευνες για τον εντοπισμό και την τιμωρία των «αρνητών» γονέων.

Να σημειωθεί ότι στην Κύπρο αν η (αδικαιολόγητη) απουσία του εκάστοτε μαθητή κάτω των 15 ετών υπερβαίνει σε διάρκεια τις 6 ημέρες, τότε ο διευθυντής της σχολικής μονάδας υποχρεούται από τον νόμο να ενημερώσει τον τοπικό επιθεωρητή και φυσικά να καταγγέλλει το περιστατικό στις αρχές.

Έκτοτε αστυνομικοί μεταβαίνουν στις σχολικές μονάδες συλλέγοντας πληροφορίες για την απουσία των μαθητών (άραγε φτάνουν στο σημείο να ρωτάνε ακόμα και συμμαθητές τους;;;;).

Αφού αξιολογηθούν οι έρευνες και τα στοιχεία που προέκυψαν από την αστυνομική έρευνα στα σχολεία, τώρα -στις περισσότερες περιπτώσεις- ασκείται ποινική δίωξη εις βάρος των γονέων/κηδεμόνων.

Το θέμα παίρνει διαστάσεις στη μεγαλόνησο σε τέτοιο σημείο ώστε ο ίδιος ο Υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου, να στέλνει δημόσιο μήνυμα προς τους…ανυπότακτους γονείς:

«Έχουμε καταφέρει τα σχολεία μας να λειτουργούν με φυσική παρουσία των μαθητών. Βεβαίως η πανδημία είναι εδώ, χρειάζεται προσοχή παρακολουθούμε καθημερινά την λειτουργία των σχολείων. Κανείς μας δεν μπορεί να στερήσει από τα παιδιά την εκπαίδευση.

Η έκκληση,είναι να δεχτούν αυτή την προϋπόθεση στη οποία όλοι πειθαρχούμε, κανένας δεν επιθυμεί να φορεί την μάσκα, είναι όμως ένα μέτρο προστασίας και τα παιδιά ειδικά στα δημοτικά σχολεία που δεν είναι εμβολιασμένα, θα είναι καλά να προστατευτούνΕίναι λυπηρό το γεγονός ότι λίγοι γονείς φτάνουν στο σημείο να στερούν από τα παιδιά τους την εκπαίδευση».

 

 

Back to top button