breaking newsΚύπροςΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ελπιδοφόρος Σωτηριάδης: «Αυξήθηκαν κατά 10% οι θάνατοι στην Κύπρο και δεν είναι από COVID»

Ο Ελπιδοφόρος Σωτηριάδης, επιδημιολόγος στην Κύπρο, ανέφερε και αυτός με την σειρά του πως παρατηρείται μια αφύσικη αύξηση θανάτων πολιτών οι οποίοι δεν εντάσσονται στις επίσημα ανακοινωθείσες απώλειες ασθενών.

Η διαπίστωση αυτή, ότι δηλαδή υπάρχουν θάνατοι που δεν οφείλονται σε χρόνιες ασθένειες, σε δυστυχήματα ή σε άλλες γνωστές αιτίες, κατέστη δυνατή μετά από διερεύνηση των επίσημων δεδομένων που στέλνει η κυβέρνηση της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία.

Αντίστοιχη μελέτη βρίσκεται σε εξέλιξη και στην Ελλάδα, και τα πρώτα αποτελέσματα κατά τον Ελπιδοφόρο Σωτηριάδη είναι εξίσου ανησυχητικά.

Υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός θανάτων που δεν εξηγούνται και δεν κατατάσσονται στις γνωστές αιτίες, συμπεριλαμβανομένων των μολύνσεων από Covid.

Κατά τον Κύπριο επιδημιολόγο, αυτοί οι θάνατοι ενδεχομένως να οφείλονται στους εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού, και το ζήτημα θα πρέπει άμεσα να διερευνηθεί επιστημονικά.

https://www.pronews.gr/kypros/1042378_elpidoforos-sotiriadis-ayxithikan-kata-10-oi-thanatoi-stin-kypro-kai-den-einai-apo

 

Back to top button