breaking newsΔιεθνήΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΝΕΟΦΑΣΙΣΜΟΣ-Αυστρία: 7.200 ευρώ πρόστιμο ή 4 εβδομάδες φυλάκιση για όποιον δεν εμβολιαστεί μέχρι τον Φεβρουάριο του 2022!

Σύμφωνα  με δημοσίευμα  της αυστριακής διαδικτυακής εφημερίδας Die Presse βαρύτατο χρηματικό πρόστιμο η ακόμα και φυλάκιση αναμένει αυτούς που δεν θα ανταποκριθούν στον εμβολιασμό τους ο οποίος πρόκειται να καταστεί υποχρεωτικός αν ψηφιστεί ο νέος νόμος της κυβέρνησης που θα κατατεθεί στην βουλή την επόμενη εβδομάδα.

 Οι υγειονομικές αρχές της χώρας θα ειδοποιήσουν 2 φορές τους ανεμβολίαστους που θα έχουν μέχρι τον Φεβρουάριο αρνηθεί να παρευρεθούν στο αρχικό ραντεβού που θα τους κλείσει το κράτος.

Εφόσον κάποιος ανεμβολίαστος αρνηθεί τις 2 επιπλέον κλήσεις του κράτους, τότε αυτόματα θα του επιβληθεί το βαρύτατο πρόστιμο των 3.600 ευρώ!

Το ποσό θα αυξηθεί  στα 7.200 ευρώ σε όσους είχε ήδη επιβληθεί δύο φορές πρόστιμο για παραβίαση του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Αδυναμία καταβολής των βαρύτατων προστίμων θα σημαίνει αυτόματα φυλάκιση 4 εβδομάδων!

Κατά το προσχέδιο που διέρρευσε στα αυστριακά ΜΜΕ, εξαιρέσεις θα προβλέπονται μόνο για όσους έχουν αποδεδειγμένα σοβαρά προβλήματα υγείας, τα οποία δεν θα τους επιτρέπουν να εμβολιαστούν, για τις εγκύους και για τα παιδιά κάτω των 12 ετών.

Επίσης αρκετά σοβαρή λεπτομέρεια αποτελεί η διάρκεια της ισχύουσας ρύθμισης. Η Die Presse αποκαλύπτει πως το νομοσχέδιο θα έχει ισχύ για 3 έτη.

pronews

Back to top button