Διεθνή

Παλαιστίνη, κουβάδες το αίμα στα Επείγοντα! Eκτός από τη ΜΕΘ και τους διασωληνωμένους υπάρχει κι άλλος αστείρευτος ανθρώπινος πόνος στις διπλανές πτέρυγες στη διπλανή πόρτα. Όλα επισκιάστηκαν. Ο επιλεκτικός ανθρωπισμός δεν είναι ανθρωπισμός.

Παλαιστίνη, κουβάδες το αίμα στα Επείγοντα! Eκτός από τη ΜΕΘ και τους δια σωληνωμένους υπάρχει κι άλλος αστείρευτος ανθρώπινος πόνος στις διπλανές πτέρυγες στη διπλανή πόρτα. Όλα επισκιάστηκαν. Ο επιλεκτικός ανθρωπισμός δεν είναι ανθρωπισμός.

”Έτσι έμοιαζε η πτέρυγα επειγόντων περιστατικών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Najah στη Nablus, βόρεια της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, μετά από μια εξαιρετικά κουραστική νύχτα που είδε δεκάδες Παλαιστίνιους να τραυματίζονται σοβαρά από ισραηλινά πυρά κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων στο χωριό Burqa και να νοσηλεύονται.” Κουβάδες το αίμα…

Εικόνες που δεν θα δείξουν τα μεσημεριανά ”ανθρωπιστικά” τηλεμαγκαζίνο. Eκτός από τη ΜΕΘ και τους δια σωληνωμένους υπάρχει κι άλλος αστείρευτος ανθρώπινος πόνος στις διπλανές πτέρυγες στη διπλανή πόρτα. όλα επισκιάστηκαν. Όλα εξαντλήθηκαν στη μοναδολογία της κόβιντ λες και κάποιο αόρατο χέρι να ήθελε να συγκαλύψει όλον τον υπόλοιπο ανθρώπινο πόνο κι αγωνία για ζωή που κατακλύζει το ανθρώπινο σύμπαν. Υπάρχει εκλεκτισμός και επιλεκτισμός στον ανθρώπινο πόνο; Eίμαστε επιλεκτικά ανθρωπιστές;

Βλέπω την παγκόσμια αγωνία για ζωή… Αναρίθμητες μελέτες στατιστικές διαγγέλματα έριδες επιστημονικές και αντιεπιστημονικές παρεμβάσεις αλλά δεν βλέπω καμιά αγωνία για την αιώνια ζωή. Ισχυρή αντίφαση οι άνθρωποι θέλουν να ζήσουν αλλά όχι να ζήσουν αιώνια. Πως γίνεται ν’ αγαπάς κάτι αλλά να μην επιχειρείς να το διασφαλίσεις; Όσοι αγαπούν τη ζωή δεν μπορούν παρά να λατρεύουν την αιωνιότητα δηλ. την οριστική διάσωση και διαιώνισή της.

Πόσο αλλιώτικος θα ήταν ο κόσμος μας αν αυτή η αγωνία για τη ζωή που πλημμυρίζει σαν άμπωτη ΜΜΕ πολιτική και social media ήταν αγωνία για την αιώνια ζωή για το πως θα κερδίσουμε την αιώνια ζωή. Τότε όλα θα εξαρτιόνταν όχι από την τήρηση κάποιων πρόσκαιρων μέτρων αλλά από την διαρκή τήρηση αρχών κι αξιών. Κι αυτό θα άλλαζε την πραγματικότητα θα ζούσαμε τότε όντως μια νέα κανονικότητα.

dimpenews.com

Back to top button