breaking newsΕλλάδαΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Σε εμβολιασμένο το πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης Όμικρον στην Ελλάδα

Πλήρως εμβολιασμένος ήταν ο Έλληνας από τη Νότια Αφρική, ο οποίος αποτελεί το πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης Όμικρον στη χώρα μας. 

Πρόκειται για ακόμα μια είδηση που εκθέτει ανεπανόρθωτα τους «ειδικούς», οι οποίοι στη μανία τους να επιβάλλουν υποχρεωτικούς/μαζικούς εμβολιασμούς έχουν χαρακτηρίσει τους ανεμβολίαστους ως «εργοστάσιο παραγωγής μεταλλάξεων» και άλλα σαχλά. 

Έτσι μετά την Μποτσουάνα, η οποία ανακοίνωσε ότι τα πρώτα τέσσερα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον εντοπίστηκαν σε εμβολιασμένους διπλωμάτες και στην Ελλάδα το πρώτο κρούσμα εντοπίστηκε σε εμβολιασμένο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για άνδρα, ελληνικής καταγωγής, μόνιμο κάτοικο Γιοχάνεσμπουργκ, ο οποίος ταξίδεψε αεροπορικώς από τη Νότια Αφρική στην Ελλάδα. Το πρώτο κρούσμα της μετάλλαξης Όμικρον εντοπίστηκε στην ΠΕ Χανίων. 

Όπως ενημέρωσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης, μετά από τα πρώτα αρνητικά rapid test, στις 29 Νοεμβρίου το μοριακό τεστ που έκανε βγήκε θετικό και εντοπίστηκε η μετάλλαξη Όμικρον. Τόσο ό ίδιος όσο και οι επαφές τους βρίσκονται σε καραντίνα, μετά την ιχνηλάτηση.

«Το περιμέναμε ότι θα έρθει αργά ή γρήγορα και στη χώρα μας. Περιμένουμε πώς θα το χειριστούμε σύμφωνα με τις διεθνείς οδηγίες από τον ΠΟΥ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ.

Ο κ. Ζαούτης ανέφερε ότι μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουμε τα δεδομένα για την μεταδοτικότητα της μετάλλαξης, ενώ και σχετικά με τη νοσηρότητα και εκεί υπάρχουν πολλά κενά. «Το εμβόλιο είναι πολύ πιθανόν να παρέχει ανοσία σε έναν βαθμό και έτσι παραμένει ένα πολύτιμο εργαλείο», ισχυρίστηκε παρόλα αυτά ο Θ.Ζαούτης.

pronews

Back to top button