breaking newsΕλλάδαΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Συνταγματολόγος Ξ.Κοντιάδης: «Είναι αντισυνταγματικά τα πρόστιμα του Μητσοτάκη – Μέχρις εδώ!»

Την αντίθεσή του στα εκβιαστικά πρόστιμα που ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για τους άνω των 60 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί, εξέφρασε ο καθηγητής Δημοσίου Δικαίου και Δικαίου Κοινωνικής Ασφάλειας στο Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου Ξενοφών Κοντιάδης, χαρακτηρίζοντάς τα αντισυνταγματικά.

Πιο συγκεκριμένα, όπως τονίζει σε σχετική ανάρτησή του στο διαδίκτυο, «η επιβολή προστίμων σε όσους δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν είναι κατά τη γνώμη μου αντισυνταγματική ως υπέρμετρος περιορισμός της αυτονομίας του προσώπου».

Αναλυτικά, ο Ξ. Κοντιάδης αναφέρει τα εξής: «Υποστηρίζω επίμονα, από την πρώτη στιγμή που διατέθηκαν τα εμβόλια, ότι πρέπει να υπάρξουν περιορισμοί, κυρώσεις και κίνητρα για να εμβολιαστούν όλοι.

Και μάλιστα άσκησα κριτική στην Κυβέρνηση επειδή καθυστέρησε να επιβάλει περιορισμούς και κυρώσεις.

Όμως, η επιβολή προστίμων σε όσους δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν, είναι κατά τη γνώμη μου αντισυνταγματική ως υπέρμετρος περιορισμός της αυτονομίας του προσώπου, όσο κι αν οργιζόμαστε από τη στάση τους.

Ζητήματα εγείρουν επίσης η ηλικιακή διάκριση και η υποβόσκουσα κοινωνική διάκριση, δηλαδή το γεγονός ότι για κάποιους τα 100 ευρώ είναι πολύτιμα και για άλλους ένα απλό φιλοδώρημα».

 

pronews

Back to top button