Ελλάδα

Aλλoδαπoς διακιvnτnς λαθpoμεταvαστώv, είxε kαταδιkαστεi σε 315 xpόvια φυλάkισn και…ΑΦEΘHΚΕ ΕΛEΥΘEΡOΣ ! ! !


Αλλοδαπός διακινητής λαθρομεταναστών, που είχε καταδικαστεί σε 315 χρόνια φυλάκιση διότι μετέφερε 64 άτομα με ιστιοφόρο αφέθηκε ελεύθερος. Η αμοιβή για κάθε άτομο ήταν 7.000 ευρώ, δηλαδή ο εν λόγω εισέπραξε συνολικά περίπου 450.000 ευρώ και έμεινε στη φυλακή περίπου 3 χρόνια.

 Του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό ότι πρόκειται για απόφοιτο του Πολυτεχνείου, πριν έρθει στην Ελλάδα, και ότι συνέχισε διαδικτυακά τις σπουδές του όσο διάστημα ήταν κρατούμενος.

Την υπόθεσή του ανέλαβε δικηγορικό γραφείο της συμπρωτεύουσας ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένο στις υποθέσεις των μεταναστών.

 Ενδιαφέρον παρουσιάζει η μέθοδος που χρησιμοποιείται για τον τρόπο κίνησης των λαθρομεταναστών, όπως περιγράφεται από τους δικηγόρους του γραφείου σε δημοσίευμα του 2018. Μόλις οι λαθρομετανάστες περνούν τα ελληνικά σύνορα επικοινωνούν με το γραφείο και αποστέλλουν το ακριβές σημείο στο οποίο βρίσκονται μέσω σχετικής εφαρμογής εντοπισμού θέσης, φωτογραφίες της περιοχής, διαβατήρια, κ.λπ. 

Οι δικηγόροι ξεκινούν από τη Θεσσαλονίκη για τον Έβρο και ενημερώνουν τις αστυνομικές αρχές για να εντοπίσουν τους μετανάστες. Όπως δηλώνουν, κάποιες φορές φτάνοντας στην περιοχή έχει διακοπεί η επικοινωνία με τους «πελάτες» τους, δεν μπορούν να τους βρουν και «καταγγέλλουν» ότι οι ελληνικές αρχές έχουν προβεί σε επαναπροωθήσεις. 

Ερωτήματα γεννώνται γιατί απαιτείται η παρουσία των κ. δικηγόρων στο σημείο, καθώς οι ίδιοι οι λαθρομετανάστες μπορούν να αιτηθούν άσυλο μόλις παραδοθούν στις ελληνικές αρχές; Πως τους βρίσκουν…από το Χρυσό Οδηγό ; Ποια είναι η αμοιβή τους για την διεκπεραίωση των υποθέσεων αυτών; 

Και κάτι τελευταίο…Μήπως κάποια στιγμή η ελληνική δικαιοσύνη απαιτείται αντί να ψάχνει για ελαφρυντικά στους διακινητές να μετατρέψει τις ποινές τους σε πολύ πιο αυστηρές ; 

Δηλ. Ο τύπος με τους 64 και το ιστιοφόρο τσέπωσε το μισό εκατομμύριο ευρώ και σε τρία χρονάκια την έκανε από την μπουζού, για να το πούμε λαικά.

Λάμπρος Τζούμης

Back to top button