breaking newsΕλλάδα

Οι Τούρκοι στήνουν σκηνικό σύγκρουσης – «Γκριζάρουν» όλο το Αιγαίο & στοχοποιούν τα Ίμια με χάρτες-σοκ

 

Του Ανδρέα Μουντζουρούλια

Nέες λεπτομέρεις έρχονται στο φως της δημοσιότητας, μετά την συμφωνία Άγκυρας-Τρίπολης χθες. Όπως ανέφερε πρώτο το Πενταπόσταγμα στην Ελλάδα, ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκε με τον Φαγιέζ Αλ Σαράντ στην Άγκυρα.

Η συνάντηση είχε διάρκεια 2 ωρών και ελάχιστα ήρθαν στο φως της δημοσιότητας για προφανής λόγους.

 

Στην ανακοίνωση των Τούρκων αναφέρονται μόνο τα εξής:

«Υπογράψαμε με την Κυβέρνηση της Τρίπολης Μνημόνιο Συνεργασίας για την Ασφάλεια και τη Στρατιωτική Συνεργασία, ενώ ταυτόχρονα, υπογράψαμε Μνημόνιο Συνεννόησης για τη θάλασσα, κάτι που απορρέει από το διεθνές δίκαιο».

Τα τουρκικά ΜΜΕ, που ελέγχονται πλήρως από τον Ερντογάν, δίνουν συνέχεια στο ζήτημα. Η Αθήνα μέχρι αυτή την ώρα που γράφουμε αυτές τις γραμμές, δεν έχει βγάλει μία σχετική ανακοίνωση. Ίσως δεν έχουν πιει ακόμα καφέ, τους δίνουμε λίγο χρόνο ακόμα.

Μπορεί να πρόκειται για μία συμφωνία δύο πλευρών, η οποία για να νομιμοποιηθεί χρειάζεται το πράσινο φως και άλλων χωρών, όμως με αυτές τις κινήσεις οι Τούρκοι δημιουργούν κλίμα.

Εξάλλου μην ξεχνάμε και την επιστολή της Άγκυρας στον ΟΗΕ, όπου στην ουσία ακυρώνουν την Ελληνική και Κυπριακή ΑΟΖ.

Τι αναφέρουν οι Τούρκοι:

«Χθες έκλεισε μία ιστορική συμφωνία στην Άγκυραμ η οποία τερματίζει την κατοχή της Α. Μεσογείου από την Ελλάδα. Εδώ και 15 χρόνια, Αθήνα και Λευκωσία λειτουργούσαν παράνομα, όμως η συμφωνία Άγκυρας-Τρίπολης τελειώνει τις φιλοδοξίες αυτών των χωρών. Με αυτή την συμφωνία, πλέον εμποδίζουμε μελλοντική υπογραφή για ανακήρυξη ΑΟΖ από την  πλευρά της Ελλάδας.»

Μάλιστα γίνονται και αναφορές στην Κρήτη από τους Τούρκους.

To περίεργο όμως όπως μπορείτε να δείτε στους χάρτες, είναι η αναφορά στα Ίμια, Kardak, όπως τα αποκαλούν οι Τούρκοι.

Κάτι περίερχο σχεδιάζουν οι Τούρκοι, ώρα κάποιοι να βρεθούν σε εγρήγορση στην Αθήνα και να ξεχάσουν τα περί… συνεκμετάλλευσης, η όλη κατάσταση μυρίζει σύγκρουση!

Δείτε τους χάρτες:

pentapostagma
Back to top button