breaking newsΔιεθνή

ΗΠΑ: Τρεις στους δέκα ψηφοφόρους της Gen Z θεωρούν τον Οσάμα μπιν Λάντεν «δύναμη του καλού»

Ένας στους 10 ψηφοφόρους κάτω από την ηλικία των 30 ετών έχει θετική άποψη για τη Χαμάς.

Οι προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ μπορεί να απέχουν σχεδόν έναν χρόνο ακόμη, ωστόσο τα πρώτα δείγματα γραφής από τι διαθέσεις των ψηφοφόρων είναι μάλλον ανησυχητικά.

Με φόντο τη λυσσαλέα σύγκρουση ανάμεσα στον Τζο Μπάιντεν και τον Ντόναλντ Τραμπ, όπως τουλάχιστον δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, στο εσωτερικό της χώρας και  τους δύο συνεχιζόμενους πολέμους σε Ουκρανία και Γάζα, η Daily Mail διεξήγαγε μια δημοσκόπηση για να δει τι σκέφτονται οι νεότεροι ψηφοφόροι από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού για την ημέρα που άλλαξε τον ρου της αμερικανικής ιστορίας.

Ποσοστά μεγάλης ανησυχίας

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της ένας στους πέντε νεαρούς Αμερικανούς έχει θετική άποψη για τον ενορχηστρωτή της 11ης Σεπτεμβρίου του 2001, τον Οσάμα μπιν Λάντεν. Μάλιστα, η ίδια έρευνα αποκάλυψε ότι τρεις στους δέκα Αμερικανούς της Gen Z θεωρούν τις απόψεις του Σαουδάραβα Κροίσου που υπέγραψε μια από τις πιο σκοτεινές σελίδες της αμερικανικής ιστορίας με τους 3.000 περίπου νεκρούς που προκάλεσε «δύναμη του καλού». Ένα 23% αυτών θεωρούν τα πιστεύω του σωστά, αλλά τις πράξεις του λάθος.

Τα ανησυχητικά αποτελέσματα της δημοσκόπησης

Το ανησυχητικό αυτό τοπίο σκοτεινιάζουν τα αποτελέσματα προηγούμενης δημοσκόπησης της Daily Mail, που δείχνει ότι ένας στους 10 ψηφοφόρους κάτω από την ηλικία των 30 ετών έχει θετική άποψη για τη Χαμάς, παρά την επίθεση της παλαιστινιακής οργάνωσης στη Γάζα στις 7 Οκτωβρίου που είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο 1.300 ατόμων.

Δυο πόλεμοι

Οι συγγενείς των Αμερικανών που έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα στο διπλό τρομοκρατικό χτύπημα πριν από 22 χρόνια δηλώνουν έντρομοι από τα παραπάνω αποτελέσματα, που τα θεωρο9ύν απόδειξη ότι η νεότερη γενιά των Αμερικανών έχει αναπτύξει αισθήματα συμπάθειες για τους τρομοκράτες και τις ενέργειες τους.

Γι’ αυτό και ζητούν από την αμερικανική κυβέρνηση να κάνει περισσότερα ώστε τα νέα παιδιά της χώρας να μάθουν τι πραγματικά συνέβη εκείνη την αποφράδα Τρίτη που οδήγησε τις ΗΠΑ σε δύο πολυετείς πολέμους με αναρίθμητους νεκρούς.

PrimeNews.

Back to top button