breaking newsΔιεθνήΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Κορονοϊός: Ανάπηρος έφηβος πέθανε αβοήθητος επειδή οι συγγενείς του ήταν σε καραντίνα

TWITTER/LAURIE CHEN

 Ειχε εγκεφαλική παράλυση και έμεινε χωρίς φροντίδα, αφότου ο πατέρας και ο αδερφός του ανέβασαν πυρετό.

Ενα αγόρι 17 ετών με εγκεφαλική παράλυση από αγροτικό χωριό στην επαρχία Χουμπέι της Κίνας πέθανε επειδή οι συγγενείς του δεν μπόρεσαν να τον φροντίσουν καθώς είχαν μπει σε καραντίνα εξαιτίας της επιδημίας του κορονοϊού.

Σύμφωνα με την κρατική εφημερίδα Youth Daily του Πεκίνου, κυβερνητικοί αξιωματούχοι ξεκίνησαν έρευνα για το θάνατό του.

Ο νεαρός Γιαν Τσένγκ, βρέθηκε νεκρός στο κρεβάτι του την Τετάρτη, έξι ημέρες αφότου ο πατέρας του και ο 11χρονος αδελφός του είχε μπει σε καθεστώς καραντίνας, σε μια εγκατάσταση 15 μιλία μακριά από το σπίτι τους. Αμφότεροι είχαν ανεβάσει πυρετό και υπήρχαν υποψίες ότι είχαν τον κορνοϊό, με αποτέλεσμα ο άτυχος έφηβος να μείνει μόνος και αβοήθητος.

Αδυνατώντας να επιστρέψει στο σπίτι, ο πατέρας του έκανε αναρτήσεις στην κινεζική πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Weibo, με τις οποίες ζητούσε βοήθεια για τον γιό του.

Οι αξιωματούχοι του χωριού ανέφεραν ότι επισκέφθηκαν τον Γιάν, αλλά τον τάισαν μόνο δύο φορές μέσα σε έξι ημέρες.

Η μόνη που ήταν σε θέση να τον φροντίσει ήταν μια θεία του, η οποία όμως νόσησε κι αυτή, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να τον επισκεφθεί τις τελευταίες τρεις ημέρες πριν αφήσει την τελευταία του πνοή.

Η εγκεφαλική παράλυση είναι μια σοβαρή αναπηρία που επηρεάζει την κίνηση, τη στάση του σώματος, τους μύες και την ομιλία και απαιτεί προσοχή 24 ώρες το 24ωρο, αν και δεν επηρεάζει την ψυχική υγεία.

Εν προκειμένω το θύμα βρισκόταν σε καθεστώς σχεδόν πλήρους ακινησίας ως και είχε δυσκολία στην ομιλία.

(με πληροφορίες από Guardian)

 

huffingtonpost
Back to top button