breaking newsΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ηνωμένο Βασίλειο-Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι το κλείδωμα δημιουργεί «άνευ προηγουμένου» κρίση ψυχικής υγείας

 

 

Εμπειρογνώμονες στους τομείς της υγείας, της ακαδημαϊκής κοινότητας και της φιλανθρωπίας προειδοποίησαν ότι το κλείδωμα στο Ηνωμένο Βασίλειο δημιουργεί μια πανδημία άγχους και κατάθλιψης.

Ο Paul Farmer, διευθύνων σύμβουλος της φιλανθρωπικής οργάνωσης ψυχικής υγείας Mind είπε: «Δεν είναι υποτιμητικό να πούμε ότι το έθνος αντιμετωπίζει μια πανδημία ψυχικής υγείας».

Το φιλανθρωπικό ίδρυμα έχει σημειώσει τεράστια αύξηση των επισκέψεων στον ιστότοπό του, με άνευ προηγουμένου όγκους κλήσεων σε γραμμές βοήθειας που ασχολούνται με ζητήματα που κυμαίνονται από αυτοτραυματισμό έως αυτοκτονία .

«Είναι σαφές ότι η ψυχική μας υγεία επιδεινώνεται γενικά – από ήπια προβλήματα ψυχικής υγείας μέχρι εκείνων που φθάνουν σε κρίση και ακόμη και πρέπει να νοσηλευτούν», σχολίασε περαιτέρω ο Farmer.

Ο Δρ Adrian James, πρόεδρος του Royal College of Psychiatrists, προειδοποίησε περαιτέρω «Βρισκόμαστε σε μια άνευ προηγουμένου κρίση ψυχικής υγείας. Η κοινωνική απομόνωση, η μοναξιά, το άγχος και το άγχος, η οικιακή κακοποίηση, το πένθος, οι οικονομικές δυσκολίες, η ανεργία και η σοβαρή μόλυνση Covid-19 είναι όλοι παράγοντες που έχουν οδηγήσει σε αύξηση του φόρτου εργασίας για τις υπηρεσίες ψυχικής υγείας. “

«Οι ασθενείς αντιμετωπίζουν πιο σοβαρά συμπτώματα και οι ψυχίατροι βλέπουν αύξηση τόσο σε επείγουσες όσο και σε επείγουσες παρουσιάσεις σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος», σημείωσε ο Τζέιμς.

Η Emma Thomas, Διευθύνων Σύμβουλος της YoungMinds, μια γραμμή βοήθειας για τους γονείς, δήλωσε: «Η πανδημία εντείνει την κρίση στην ψυχική υγεία των νέων και υπάρχει ένα αυξανόμενο σύνολο στοιχείων που υποδηλώνουν ότι ο αντίκτυπος θα μπορούσε να είναι σημαντικός και μακροπρόθεσμος».

«Οι νέοι μας λένε ότι έχουν αγωνιστεί να αντιμετωπίσουν τις αλλαγές και την απώλεια των μηχανισμών αντιμετώπισης που προκαλούνται από την πανδημία, με πολλούς να βιώνουν κοινωνική απομόνωση, άγχος και φόβους για το μέλλον τους», σημείωσε ο Thomas.

Η καθηγήτρια Ellen Townsend του Πανεπιστημίου του Nottingham, η οποία έχει πραγματοποιήσει εκτενή έρευνα για τον αυτοτραυματισμό σημείωσε: «Γνωρίζουμε ότι ο ιδεασμός αυτοκτονίας αυξήθηκε στους νέους κατά το πρώτο κλείδωμα του Ηνωμένου Βασιλείου. Υπήρχε ένα ανησυχητικό μήνυμα ότι οι αυτοκτονίες σε νέους αυξήθηκαν κατά το πρώτο κλείδωμα. “

 

Ο Owen εξηγεί γιατί η πορνογραφία είναι κάτι για το οποίο οι Αμερικανοί θα αναστατώνονταν εάν απαγορευόταν.«Γνωρίζουμε ότι η μοναξιά, η κοινωνική απομόνωση, τα ζητήματα ψυχικής υγείας έχουν αυξηθεί στους νέους», πρόσθεσε.

Η εμπειρογνώμονας παιδικής συμπεριφοράς Elizabeth O’Shea προειδοποίησε επίσης ότι οι κλειδαριές “δημιούργησαν μια χρονική βόμβα ψυχικής υγείας

Οι ειδικοί προειδοποίησαν προηγουμένως ότι οι κλειδαριές είναι «μέτρο πανικού» και «μνημειακό λάθος σε παγκόσμια κλίμακα».

«Πιστεύω ότι το κλείδωμα των βλαβών στην εκπαίδευση, την πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη και οι ευρύτερες πτυχές της οικονομίας και της κοινωνίας μας θα αποδειχθούν τουλάχιστον εξίσου μεγάλες με τις βλάβες που έκανε το COVID-19», ειδικός και Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου Ο καθηγητής Mark Woolhouse προέτρεψε, σημειώνοντας ότι «η θεραπεία ήταν χειρότερη από την ασθένεια».

Πριν από την πανδημία, υπήρχε ήδη επιδημία αυτοκτονίας. Από το κλείδωμα, τα νοσοκομεία ανέφεραν έκρηξη αυτοκτονιών και εκ προθέσεως τραυματισμό .

infowars.
Back to top button