Ελλάδα

Kαθnγnτnς Δnμoσiας Yγεiας, Θ.Λύτpας: Εixαμε εvnμερώσει σε αvώτατo επiπεδo ! ! ! (Αpα ψευδεται ο Kυβερvnτικoς Eκπρoσωπoς;)

Ουσιαστικα λεει…

Εισαι ψευτης….

Διαβαστε γιατι…

“Αυτό που έγραψα για τη μελέτη, ισχύει όπως ακριβώς το έγραψα και δεν θα μπω σε παιχνίδια λέξεων”. Αυτό τόνισε ο καθηγητής Δημόσιας Υγείας, Θεόδωρος Λύτρας, σχετικά με το εάν είχε ενημερωθεί έγκαιρα η Κυβέρνηση για το περιεχόμενο της μελέτης – σοκ για τη θνητότητα στις ΜΕΘ, που δημοσίευσε από κοινού με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα.

Απευθύναμε στον καθηγητή το ερώτημα πως αντιμετωπίζει τη σημερινή προσπάθεια του Κυβερνητικού Εκπροσώπου να τον εκθέσει στο εάν είχε πράγματι ενημερώσει σε “ανώτατο επίπεδο”, όπως ο ίδιος αναφέρει. Μάς απάντησε επί λέξει τα εξής:

“Είχαμε ενημερώσει σε ανώτατο επίπεδο, όπως ακριβώς έγραψα στην ανάρτησή μου. Δεν πρόκειται να μπω σε παιγνίδια λέξεων. Εάν δεν είχαμε ενημερώσει σε ανώτατο επίπεδο, θα ήμασταν υπόλογοι. Εάν δεν είχαμε ενημερώσει ή δεν είχαμε τη δυνατότητα να ενημερώσουμε, θα είχαμε κάνει προδημοσίευση. Ο λόγος που δεν κάναμε προδημοσίευση της μελέτης, είναι επειδή είχαμε ενημερώσει”.

Η μελέτη έχει προκαλέσει έντονες πολιτικές αντιδράσεις. Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου επιχείρησε το μεσημέρι να αμφισβητήσει τις αναφορές Λύτρα περί ενημέρωσης σε “ανώτατο επίπεδο”.

“Η επιστημονική μελέτη δεν ήταν σε γνώση του πρωθυπουργού, δεν είχε παραδοθεί ούτε στον πρωθυπουργό ούτε σε κανένα συνεργάτη του, πριν την επίσημη δημοσίευσή της”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από το πρωί, εξελίσσεται μία προσπάθεια να περιοριστούν οι αρνητικές εντυπώσεις που έχει προκαλέσει η μελέτη. Ακόμη και ο Σωτήρης Τσιόδρας, που εμφανίζεται σπάνια στα ΜΜΕ, σχολίασε πως πρόκειται για “παλαιότερη επιστημονική ανάλυση”, η οποία “επιβεβαιώνει παρόμοιες παρατηρήσεις σε προηγούμενες επιδημίες”.
πηγη 

Back to top button