breaking newsΔιεθνή

Εισβολή της Χεζμπολάχ στο Ισραήλ από τα σύνορα με τον Λίβανο

Ο ισραηλινός στρατός προειδοποίησε τους κατοίκους του χωριού Χανίτα, 500 μέτρα από τα σύνορα με τον Λίβανο, να κλειστούν στα σπίτια τους και να κλειδώσουν πόρτες και παράθυρα, τονίζοντας ότι υπήρχε υποψία για εισβολή ενόπλων σε εξέλιξη από τη λιβανέζικη πλευρά των συνόρων.

Το χωριό Χανίτα βρίσκεται απέναντι από τη λιβανική κοινότητα Άαλμα ελ Χαέμπ. Ο ισραηλινός στρατός τόνισε ότι μια έκρηξη προκάλεσε μικρής έκτασης υλικές ζημιές σε ένα τμήμα του τείχους ασφαλείας στα σύνορα με τον Λίβανο κοντά στο σημείο.

Οι ισραηλινές δυνάμεις απαντούν με πυρά πυροβολικού προς τον Λίβανο στην περιοχή, τόνισε ο στρατός. Πηγές από τις λιβανέζικες δυνάμεις ασφαλείας ανέφεραν για ισραηλινούς βομβαρδισμούς εναντίον ενός φυλακίου του λιβανέζικου στρατού στο νότιο Λίβανο.

Al Jazeera: Ήταν ενοπλοι της Χεζμπολάχ

Λίγο αργότερα, το Al Jazeera επιβεβαίωσε ότι ακούστηκαν πυροβολισμοί και βομβαρδισμοί στα σύνορα Λιβάνου – Ισραήλ και ότι τα Ηνωμένα Έθνη στο νότιο Λίβανο κάλεσαν το προσωπικό τους να πάει σε καταφύγια.

«Η ένταση έχει συσσωρευτεί τις τελευταίες ημέρες στα σύνορα με τον Λίβανο, και υπήρξαν αρκετοί ψευδείς συναγερμοί τις τελευταίες 24 με 48 ώρες, αλλά σήμερα φαίνεται ότι η Χεζμπολάχ επιτέθηκε», συνέχισε το ρεπορτάζ.

Και το ρεπορτάζ του Al Jazeera κατέληξε: «Σύμφωνα με τις πηγές μας στην περιοχή, μαχητές της Χεζμπολάχ ανατίναξαν το συνοριακό τείχος και διείσδυσαν στα ισραηλινά σύνορα. Υπήρξαν μάχες, αλλά δεν γνωρίζουμε αν σκοτώθηκε κάποιος από τις δύο πλευρές. Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι η κατάσταση είναι πολύ τεταμένη».

Σειρήνες ήχησαν ξανά στο Τελ Αβίβ

Εν τω μεταξύ, το Reuters έγραψε ότι οι σειρήνες αεροπορικού συναγερμού ήχησαν στο Τελ Αβίβ και σε γειτονικές πόλεις. Την ίδια ώρα, ισραηλινοί βομβαρδισμοί προς την πόλη Νταϊρά στο νότιο Λίβανο έπληξαν ένα παρατηρητήριο του λιβανέζικου στρατού, δήλωσαν στο Reuters ασφαλείς πηγές.

Ξεχωριστά, οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ δήλωσαν ότι άρχισαν να βάλλουν προς το λιβανέζικο έδαφος μετά από έκρηξη στην ισραηλινή πόλη Χανίτα, κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο.

PrimeNews.

Back to top button