breaking newsΕλλάδα

Γελοίες δικαιολογίες από τον Πέτσα: Το τουρκικό ερευνητικό «Oruc Reis» δεν πραγματοποιεί έρευνες

Κάθε όριο ξεπερνά η προπαγάνδα και η γελοιότητα στην κυβέρνηση όσον αφορά την αντιμετώπιση και την επιχειρηματολογία απέναντι στις τουρκικές προκλήσεις. Χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας έφτασε στο σημείο να υποστηρίξει ότι, από όσο είναι σε θέση να γνωρίζει, το «Oruc Reis» αυτή τη στιγμή δεν πραγματοποιεί έρευνες στην περιοχή όπου κινείται, ενώ είναι σε όλους γνωστό πως εδώ και μέρες έχει ποντίσει καλώδια, επιδιώκοντας να «γκριζάρει» τις συγκεκριμένες θαλάσσιες περιοχές.

«Η γραμμή μας είναι ξεκάθαρη για την προάσπιση και της κυριαρχίας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Κάνουμε πάντα αυτό που πρέπει, προκειμένου να τα υπερασπιζόμαστε και τα δύο» τόνισε ο κ. Πέτσας, επιχειρώντας ακόμη μία φορά να κάνει το άσπρο μαύρο και να δικαιολογήσει την απαθή στάση της ελληνικής κυβέρνησης μπροστά σε όσα προκλητικά κάνει η Αγκυρα σε βάρος της χώρας μας.

Για το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε: «Δεν φοβόμαστε τίποτα. Προετοιμαζόμαστε για τα πάντα. Είναι θέμα της Τουρκίας να αλλάξει τη συμπεριφορά της».

Παράλληλα, κληθείς να σχολιάσει το δημοσίευμα του «Politico», σύμφωνα με το οποίο στο προσχέδιο των συμπερασμάτων της Ε.Ε. αναφερόταν το εμπάργκο όπλων, ωστόσο στο τελικό κείμενο δεν υπήρχε, απέφυγε να απαντήσει: «Σε αυτή τη φάση, ας μείνουμε στο γεγονός ότι εμπλουτίζεται η φαρέτρα της Ευρώπης με διάφορες κυρώσεις, οικονομικές και γεωπολιτικού ενδιαφέροντος, όπως το εμπάργκο όπλων, και θα περιμένουμε να δούμε τη συνολική αξιολόγηση της Ε.Ε. και τις τελικές της αποφάσεις απέναντι στη συμπεριφορά της Τουρκίας. Είπαμε ότι απώτερος ορίζοντας είναι ο Δεκέμβριος» τόνισε.

Πρόσθεσε, εξάλλου, ότι «η Αγκυρα με νέα κίνηση, που έρχεται να προστεθεί στις αλλεπάλληλες προκλήσεις του τελευταίου διαστήματος, προχώρησε μονομερώς και αυθαίρετα στον επαναπροσδιορισμό των ορίων της περιοχής ευθύνης έρευνας και διάσωσης που βρίσκεται στη δικαιοδοσία της.

Η απόφαση αυτή είναι προδήλως παράνομη, καθώς επικαλύπτει περιοχές που ανήκουν όχι μόνο στην ελληνική δικαιοδοσία αλλά και στην ελληνική κυριαρχία». Υποστήριξε, μάλιστα, ότι «μέσα στην εργαλειοθήκη των μέτρων που έχει η Ε.Ε. στη διάθεσή της δεν είναι μόνο οι οικονομικές κυρώσεις, αλλά και το εμπάργκο όπλων κατά της Τουρκίας».

dimokratianews

Back to top button