breaking newsΔιεθνή

Γερμανία: Έξι οι αγνοούμενοι ύστερα από σύγκρουση φορτηγών πλοίων στη Βόρεια Θάλασσα

Γερμανία: Σημαντική επιχείρηση διάσωσης ήταν σε εξέλιξη το πρωί της Τρίτης (24/10) στα ανοικτά των γερμανικών ακτών για τον εντοπισμό έξι ναυτικών που αγνοούνται ύστερα από τη σύγκρουση δύο φορτηγών πλοίων, ένα εκ των οποίων βυθίστηκε.

Η σύγκρουση έγινε στη Βόρεια Θάλασσα, γύρω στις 5 τα ξημερώματα (06:00 ώρα Ελλάδας) σε απόσταση περίπου 22 χιλιομέτρων νοτιοδυτικά του γερμανικού νησιού Χέλγκολαντ, όπως ανακοίνωσε σήμερα η κεντρική διοίκηση για την αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων στη θάλασσα, από το Κουξχάφεν της βορειοδυτικής Γερμανίας (DGzRS).

Το πλήρωμα του μικρότερου από τα δύο πλοία, του “Verity”, με μήκος 91 μέτρα και πλάτος 14 μ., που βυθίστηκε, αποτελείτο από επτά άτομα, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της (DGzRS). Το πλοίο αυτό, με βρετανική σημαία, έπλεε από τη Βρέμη στην αγγλική πόλη Ίμινγκχαμ.

«Ένας άνθρωπος διασώθηκε από τη θάλασσα», δήλωσε η εκπρόσωπος, διευκρινίζοντας ότι ανήκε στους επτά επιβαίνοντες. Εξακολουθεί να αγνοείται η τύχη έξι ναυτικών.

Επιβεβαιώνοντας ότι «ένα πλοίο βυθίστηκε», ο Γερμανός υπουργός Μεταφορών Φόλκερ Βίσινγκ ανέφερε σε ανακοίνωση ότι «οι σκέψεις του είναι με το πλήρωμα, τις οικογένειές τους και τις ομάδες διάσωσης».

Το δεύτερο πλοίο, μήκους 190 μέτρων και πλάτους 29 μ., το “Polesie”, νηολογημένο στις Μπαχάμες, έπλεε από το γερμανικό λιμάνι του Αμβούργου προς τη Λα Κορούνια της Ισπανίας.

Δεν ήταν άμεσα σαφές τι είδους εμπορεύματα μετέφεραν τα δύο πλοία. Δεν έχουν αναφερθεί ακόμα οι αιτίες της σύγκρουσης.

Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετέχουν σκάφος διάσωσης, σκάφη της αστυνομίας, αεροσκάφος με ειδικούς αισθητήρες και ένα ελικόπτερο.

Το “Polesie”, με 22 επιβαίνοντες, δεν έχει βυθιστεί, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Το κρουαζιερόπλοιο “Iona”, που ανήκει στην εταιρία P&O Cruises, με έδρα τη Μεγάλη Βρετανία, βρίσκεται επίσης στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή και προσφέρει τη βοήθειά του στις έρευνες.

Στην περιοχή έπνεαν άνεμοι 6 μποφόρ, με τα κύματα στη θάλασσα να φθάνουν τα τρία μέτρα σε ύψος.

PrimeNews.

Back to top button