breaking newsκοινωνία

Πλέον η μάσκα θα γίνει ένα… με το πετσί μας – Τα νέα μέτρα για τον κορονοϊό

Σε εξέλιξη βρίσκεται η ενημέρωση του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, τον επίκουρο καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας Γκίκα Μαγιορκίνη και τον υφυπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη.

Όπως τόνισε ο κ. Μαγιορκίνης, η επιδημία δείχνει σημεία ανησυχητικής αντοχής στα μέτρα πρόληψης που έχουν ληφθεί, με συνεχώς αυξητικές τάσεις. Το ίδιο συμβαίνει  και με τον αριθμό των διασωληνωμένων στις ΜΕΘ. Ειδικά η Αττική δείχνει δυσανάλογες καταγραφές επί μέρες. Συμπλήρωσε, μάλιστα, πως είναι παρατηρημένη η μεγαλύτερη διασπορά του ιού στα αστικά κέντρα, όπως στο Βερολίνο, τη Νέα Υόρκη και το Λονδίνο.

«Τα μεγάλα αστικά κέντρα είναι η αχίλλειος πτέρνα στην αντιμετώπιση της πανδημίας», δήλωσε ο Γκίκας Μαγιορκίνης. Με αυτό το σκεπτικό, προανήγγειλε νέα μέτρα προστασίας από τη διάδοση του ιού.

«Λάθος συναγερμός» για τις παρενέργειες του εμβολίου! Δεν πείθονται οι Ευρωπαίοι

Ο κ. Γκίκας Μαγιορκίνης είπε πως οι εθελοντικοί εμβολιασμοί της Οξφόρδης συνεχίζονται κανονικά, μετά τη γνωμοδότηση της αρμόδιας επιτροπής, η οποία απεφάνθη πως οι παρενέργειες σε συγκεκριμένο ασθενή δεν σχετίζονται με το εμβόλιο! Μάλιστα τόνισε πως είναι απαραίτητο να δούμε τις επόμενες ημέρες το ζήτημα της εμπιστοσύνης του κόσμου στα εμβόλια!

Μελέτη στην Ευρώπη, όπως είπε ο κ. Γκίκας Μαγιορκίνης δείχνει τάση υποχώρησης στην εμπιστοσύνη των πολιτών στα εμβόλια.

Τα νέα μέτρα στην Αττική

Ο κ. Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, ανακοίνωσε το νέο «πακέτο» μέτρων για την Αττική, έπειτα από τις εισηγήσεις της επιτροπής των λοιμωξιολόγων.

– Έναρξη του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων στο λιανεμπόριο στις 10.00.

– Έως έξι άτομα σε κάθε τραπέζι στους χώρους εστίασης.

– Λειτουργία των λαϊκών αγορών με το 50% των παραγωγών και με τους πάγκους σε απόσταση τριών μέτρων.

– Όριο 50 ατόμων στις συναθροίσεις σε εσωτερικούς χώρους.

– Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους εργασίας στο Δημόσιο, καθώς και στον ιδιωτικό τομέα.

– Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, όταν πρόκειται για συναθροίσεις και συναυλίες. Παράλληλα, οι συναυλίες θα πραγματοποιούνται με πληρότητα 50%-60%.

– Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε θέατρα και κινηματογράφους, που θα λειτουργούν με το 50%-60% της πληρότητας, αντί του 75% σήμερα.

Πηγή: iefimerida.gr

Back to top button