breaking newsΔιεθνή

Οι Ουκρανοί σφαγιάζονται κατά χιλιάδες και χάνουν εδάφη

Το αδιέξοδο των Ουκρανών, οι οποίοι βλέπουν την αντεπίθεση τους να καταλήγει σε μια παταγώδη αποτυχία τη στιγμή που μετρούν δεκάδες χιλιάδες νεκρούς, επισημαίνουν πλέον ολοένα και περισσότεροι Αμερικάνοι ειδικοί και αναλυτές, γεγονός που επιβεβαίωσε άλλωστε και ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Sergei Shoigu, ο οποίος ανακοίνωσε την απελευθέρωση νέων οικισμών από το ρωσικό στρατό.

Εκτιμάται πως οι Ρώσοι, στο πλαίσιο της ουκρανικής επίθεσης, όχι μόνο δεν πρόκειται να χάσουν εδάφη, αλλά αυξάνουν ακόμα περισσότερο τα εδαφικά τους κέρδη στην Ουκρανία, καθώς φέρονται να έχουν βάλει στο στόχαστρο τους να ανακαταλάβουν τη δεύτερη μεγαλύτερη ουκρανική πόλη, το Kharkiv, από την οποία αποχώρησαν πριν από περίπου έναν χρόνο.

Shoigu: Απελευθερώσαμε Kovalevka και Sergeevka

Και ενώ οι Ουκρανοί εδώ και δύο μήνες τα δίνουν όλα και λαμβάνουν ολοένα και επιπρόσθετο στρατιωτικό εξοπλισμό και όπλα από τη Δύση, οι Ρώσοι είναι αυτοί που τελικά ανακοινώνουν ότι κερδίζουν… έδαφος.

Ο Sergei Shoigu, ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι ο ρωσικός στρατός απελευθέρωσε τους οικισμούς Kovalevka και Sergeevka στην κατεύθυνση του Krasno Liman, καθώς και τον σιδηροδρομικό σταθμό Molchanovka στην κατεύθυνση Kupyansk.

«Χρησιμοποιώντας ελιγμούς, αντεπιθέσεις και αντεπιθέσεις, ρωσικοί σχηματισμοί και στρατιωτικές μονάδες απελευθέρωσαν από τους Ναζί τους οικισμούς Kovalevka και Sergeevka στην κατεύθυνση Krasnolimansk, καθώς και τον σιδηροδρομικό σταθμό Molchanovka στην κατεύθυνση Kupyansk» ανέφερε κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με τη στρατιωτική ηγεσία της Ρωσίας.

Οι διακριθέντες

Σύμφωνα με τον Shoigu ανάμεσα στους διακριθέντες ήταν η 15η μηχανοκίνητη ταξιαρχία και το 234ο σύνταγμα αεροπορικής επίθεσης, τα οποία – όπως είπε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας – έδρασαν ιδιαίτερα ενεργά.

«Η 238η Ταξιαρχία Πυροβολικού, το 31ο Σύνταγμα Μηχανικού και το 23ο Σύνταγμα Αεροπορίας Μάχης ενεργούν επίσης με γενναιότητα» τόνισε ο Shoigu, ο οποίος αναφέρθηκε και στις πυραυλικές επιθέσεις των Ουκρανών σε ρωσικές μη στρατιωτικές υποδομές.

Αποτυχημένη η αντεπίθεση των Ουκρανών

Όπως είπε ο Shoigu, αυτές οφείλονται στην αποτυχημένη αντεπίθεση των Ουκρανών. «Στο φόντο μιας αποτυχημένης λεγόμενης αντεπίθεσης, το καθεστώς του Κιέβου, με την υποστήριξη των Δυτικών χορηγών του, έχει επικεντρωθεί στη διεξαγωγή τρομοκρατικών επιθέσεων σε αστικές υποδομές σε πόλεις και κωμοπόλεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας» υπογράμμισε ο Shoigu.

Επιχειρούμε σε όλες τις κατευθύνσεις

O Shoigu τόνισε ότι ο ρωσικός στρατός επιχειρεί σε όλες τις κατευθύνσεις με κύριο στόχο να αποδυναμώσει τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις. Όπως είπε οι Ουκρανοί ρίχνουν απεγνωσμένα νέες δυνάμεις στις επιθέσεις τους κατά των ρωσικών θέσεων, χωρίς όμως να έχουν επιτύχει πουθενά χάρη στην πολύ καλά οργανωμένη ρωσική άμυνα και στον επαγγελματισμό των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.

Πάνω από 20.800 νεκροί σε ένα μήνα

Σύμφωνα με τον Shoigu, οι νεκροί Ουκρανοί μέσα σε ένα μήνα ανήλθαν σε 20.824 ενώ μετρούν σημαντικές απώλειες σε όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό.

Μόνο στις 26 και 27 Ιουλίου, μια ευρείας κλίμακας προσπάθεια των Ουκρανών να σπάσει τη ρωσική άμυνα στην κατεύθυνση Orekhovsky και συγκεκριμένα στον οικισμό Rabotino, είχε ως αποτέλεσμα οι Ουκρανοί να χάσουν πάνω από 400 στρατιώτες, 31 τανκ ανάμεσα τους και 5 Leopard και 32 τεθωρακισμένα οχήματα.

Έχασαν 2.227 όπλα

Επιπλέον, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας έκανε λόγο και για σημαντικές απώλειες σε όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό. Όπως είπε οι Ουκρανοί έχασαν 2.227 όπλα και εξοπλισμό, συμπεριλαμβανομένων 10 Leopard, 11 Bradley, 50 αυτοκινούμενες βάσεις πυροβολικού, 40 οβίδες M777. «Προφανώς τα δυτικά όπλα που δίνονται στο Κίεβο δεν οδηγούν σε επιτυχίες στο πεδίο της μάχης αλλά παρατείνουν τη στρατιωτική σύγκρουση» είπε ο Shoigu.

Οι Ουκρανοί… πανηγυρίζουν: Πήραμε 204,7 τετραγωνικά χιλιόμετρα

Τη στιγμή που οι Ρώσοι υποστηρίζουν πως όχι μόνο δεν υποχωρούν πουθενά αλλά αντιθέτως προελαύνουν σε διάφορες κατευθύνσεις, οι Ουκρανοί ανακοίνωσαν πως την περασμένη εβδομάδα κατάφεραν… να ανακαταλάβουν περίπου 15 τετραγωνικά χιλιόμετρα τόσο στη νότια όσο και στην ανατολική Ουκρανία.

Η αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, Hanna Maliar ανέφερε πως οι δυνάμεις του Κιέβου έχουν ανακαταλάβει 204,7 τετραγωνικά χιλιόμετρα στη νότια Ουκρανία από την ημέρα που άρχισε η αντεπίθεση τους και περίπου 2 τετραγωνικά χιλιόμετρα στην περιοχή του Bakhmut.

Κατά την Maliar, οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν ανακαταλάβει περίπου 37 τετραγωνικά χιλιόμετρα στην περιοχή του Bakhmut και άλλα 12,6 τετραγωνικά χιλιόμετρα (την τελευταία εβδομάδα) στις κατευθύνσεις προς Berdiansk και Μελιτόπολη.

Εκτιμάται πως από την έναρξη της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταλάβει μια έκταση περίπου 604.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Στόχος το Χάρκοβο

Σύμφωνα με τον συνταγματάρχη των ΗΠΑ και πρώην σύμβουλο του Πενταγώνου, Douglas McGregor ο ρωσικός στρατός το επόμενο διάστημα θα περικυκλώσει το Kharkiv ως αποτέλεσμα μιας σειράς μεγάλων ηττών του ουκρανικού στρατού στη Λαϊκή Δημοκρατία του Luhansk.

«Οι Ρώσοι έχουν σπάσει την άμυνα των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας προς την κατεύθυνση του Kupyansk και του Liman και παίρνουν τον έλεγχο του δρόμου που θα τους επιτρέψει να κινηθούν είτε δυτικά είτε βορειοδυτικά για να περικυκλώσουν το Kharkiv» εκτιμά ο Αμερικάνος συνταγματάρχης.

Δεν σπάει η ρωσική άμυνα

Σύμφωνα με τον McGregor, η ρωσική άμυνα που εξελίσσεται ως σύστημα οχυρώσεων σε βάθος χιλιομέτρων, είναι ένα τεράστιο εμπόδιο, το οποίο οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις δεν θα καταφέρουν ποτέ να το περάσουν.

Για αυτό το λόγο και ο McGregor υποστηρίζει πως η κατάσταση στον ουκρανικό στρατό είναι απελπιστική ενώ επισημαίνει τις τεράστιες απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό των Ουκρανών.

Θάνατοι σε βιομηχανική κλίμακα

Όπως λέει ο Αμερικάνος συνταγματάρχης, οι Ουκρανοί χάνουν στρατιώτες σε «βιομηχανική κλίμακα».
«Τα ουκρανικά στρατεύματα σπαταλούν ανθρώπινες ζωές σε βιομηχανική κλίμακα με την ελπίδα να λάβουν πολιτική υποστήριξη, αλλά νομίζω ότι είναι ήδη σαφές ότι αυτή η υποστήριξη δεν θα υπάρχει πλέον.

Το ΝΑΤΟ έχει ήδη στείλει σχεδόν ότι μπορούσε στην Ουκρανία» επισημαίνει ο McGregor, αναφέροντας πως τα μαχητικά αεροσκάφη F-16 ίσως και να είναι η μόνη ελπίδα για την Ουκρανία.

«Υποσχόμαστε μαχητικά F-16, αλλά κανείς δεν ξέρει πότε θα εμφανιστούν στην Ουκρανία και αν θα αλλάξουν κάτι» λέει ο Αμερικάνος στρατιωτικός, ο οποίος παράλληλα τονίζει ότι η Ρωσία ενισχύει το στρατιωτικό της δυναμικό ολοένα και περισσότερο κάθε μέρα.

Τρομερή στρατιωτική δύναμη η Ρωσία

«Η Ρωσία παράγει ολοκαίνουργια όπλα, πυραύλους, ρουκέτες και πυρομαχικά πυροβολικού, τα αποθέματά της είναι τεράστια, τα εργοστάσιά της εργάζονται επτά ημέρες την εβδομάδα, 24 ώρες το 24ωρο, παράγοντας όλα όσα χρειάζονται. Έτσι η Ρωσία είναι τώρα μια τόσο τρομερή στρατιωτική δύναμη που δεν ήταν τον Φεβρουάριο του 2022» λέει ο MacGregor, ο οποίος παράλληλα υποστηρίζει πως ο ρωσικός στρατός χρησιμοποιεί ισχυρά συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου (EW) που εμποδίζουν τις Ένοπλες Δυνάμεις να διεξάγουν στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Χιλιάδες Ουκρανούς θυσιάζουν οι Αμερικάνοι

Στο ίδιο πλαίσιο κινείται και ο πρώην αξιωματικός των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών Scott Ritter, ο οποίος αναφέρει ότι οι Αμερικάνοι θεωρούν τον θάνατο εκατοντάδων χιλιάδων Ουκρανών στρατιωτών ως αποδεκτή θυσία για να χτυπήσουν τη Ρωσία.

«Θέλουμε να θυσιάσουμε την Ουκρανία και τους Ουκρανούς για να αποδυναμώσουμε τη Ρωσία.
Αποδεχόμαστε να σκοτωθούν εκατοντάδες χιλιάδες Ουκρανοί μόνο και μόνο επειδή το θέλουμε. Και αυτό είναι εξαιρετικά εξωφρενικό»
τονίζει ο Ritter επισημαίνοντας πως τα ρωσικά βαριά φλογοβόλα συστήματα (TOS) «Solntsepek» αναγκάζουν τον ουκρανικό στρατό να τραπεί σε φυγή.

Το τέλος

«Δεν λένε στην Ουκρανία ότι οι Ρώσοι καταστρέφουν το ανθρώπινο δυναμικό των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας με τη βοήθεια βομβών ολίσθησης και βαρέων φλογοβόλων TOS-1 και TOS-2.
Μετά από αυτό, οι Ουκρανοί στρατιώτες είτε πεθαίνουν, είτε τραυματίζονται, είτε υποχωρούν»
επισημαίνει ο Ritter.

primenews

Back to top button