breaking newsNEA TAΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝΔιεθνή

Ινστιτούτο Ράδερφορντ: Οι ΗΠΑ είναι μια στρατιωτική δικτατορία μεταμφιεσμένη σε δημοκρατία

«Ποια χώρα δεν θα διατηρήσει τις ελευθερίες αν οι ηγέτες της δεν βλέπουν πολίτες να διατηρούν το πνεύμα και το ηθικό της αντίστασης ακμαίο;»… και ποια χώρα δεν θα τις καταστρατηγήσει αν έχει πολίτες που δεν αντιδρούν; Με την ρήση του Thomas Jefferson, εκ των ιδρυτών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ξεκινά την ανάλυση του για το τι συνιστούν οι ΗΠΑ σήμερα, το Ινστιτούτο Rutherford, παρατηρώντας πως η αμερικανική κυβέρνηση έχει ηδη καταστρατηγήσει όλες τις ανθρώπινες ελευθερίες και δικαιώματα.

Οι ιδρυτές της Αμερικής δεν ήθελαν μια στρατιωτική κυβέρνηση να κυβερνά με τη βία, επέλεξαν αντ’ αυτής,μια δημοκρατία που δεσμεύεται από το κράτος δικαίου: το Σύνταγμα των ΗΠΑ. Ωστόσο, στη διάρκεια των τελευταίων 240 και πλέον ετών, αυτή η συνταγματική δημοκρατία έχει μετατραπεί σε μια στρατιωτική δικτατορία μεταμφιεσμένη σε δημοκρατία. Οι περισσότεροι Αμερικανοί φαίνονται σχετικά ανενόχλητοι από αυτή την κατάσταση του στρατιωτικού νόμου.

Είναι απίστευτο και άξιο προβληματισμού το γεγονός ότι, όταν ο Πρόεδρος Biden καυχιόταν για το πώς ο μέσος πολίτης δεν έχει καμία ευκαιρία ενάντια στο τεράστιο οπλοστάσιο στρατιωτικοποιημένης δύναμης πυρός της κυβέρνησης, μετά βίας… «σκίρτησε η αμερικανική λαοθάλασσα».

Όπως παρατήρησε ο Biden σε μια εκδήλωση συγκέντρωσης κεφαλαίων στην Καλιφόρνια, «Λατρεύω αυτούς τους τύπους που λένε ότι η Δεύτερη Τροποποίηση (Second Amendment) είναι το δέντρο της ελευθερίας… είναι νερό με το αίμα πατριωτών. Λοιπόν, εάν [θέλετε] να το κάνετε αυτό, να εναντιωθείτε στην κυβέρνηση, χρειάζεστε ένα F-16. Χρειάζεσαι κάτι άλλο από ένα AR-15.»

Το μήνυμα που στέλνεται στους πολίτες είναι σαφές: δεν υπάρχει θέση στο έθνος μας σήμερα για το είδος της επανάστασης που έκαναν οι πρόγονοί μας ενάντια σε μια τυραννική κυβέρνηση. Για αυτό το θέμα, η κυβέρνηση έχει κηρύξει έναν ολοκληρωτικό πόλεμο σε οποιαδήποτε αντίσταση από τους πολίτες στις εντολές της, την αρπαγή εξουσίας, τις επιταγές και καταχρήσεις.

Σύμφωνα με αυτό το πρότυπο, αν η Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας είχε γραφτεί σήμερα, θα είχε καταστήσει τους υπογράφοντες εξτρεμιστές ή τρομοκράτες, με αποτέλεσμα να τεθούν σε λίστα παρακολούθησης της κυβέρνησης, να στοχεύσουν την παρακολούθηση των δραστηριοτήτων και την αλληλογραφία τους και ενδεχομένως να συλληφθούν, να κρατηθούν επ’ αόριστον, θα αφαιρούνταν τα δικαιώματά τους και θα χαρακτηρίζονταν ως ριζοσπάστες, εχθρικοί μαχητές.

Δεν πρόκειται πλέον για εικασίες και προειδοποιήσεις.

Για χρόνια, η κυβέρνηση προειδοποιεί για τους κινδύνους της εγχώριας τρομοκρατίας, δημιουργεί συστήματα παρακολούθησης για να παρακολουθεί τους πολίτες της, δημιουργεί συστήματα ταξινόμησης για να χαρακτηρίζει εξτρεμιστικές οποιεσδήποτε απόψεις αμφισβητούν το status quo και εκπαιδεύει τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου να εξισώνουν οποιονδήποτε έχει αντικυβερνητικές απόψεις ως εγχώριο τρομοκράτη.

Μια έκθεση του Army War College του 2008 αποκάλυψε ότι «η εκτεταμένη εμφύλια βία εντός των Ηνωμένων Πολιτειών θα ωθούσε το αμυντικό κατεστημένο να αναπροσανατολίσει τις προτεραιότητες για να υπερασπιστεί τη βασική εσωτερική τάξη και την ανθρώπινη ασφάλεια in extremis».

Η έκθεση 44 σελίδων προειδοποιεί ότι πιθανές αιτίες για τέτοιες εμφύλιες αναταραχές θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν μια άλλη τρομοκρατική επίθεση, «απρόβλεπτη οικονομική κατάρρευση, απώλεια λειτουργικής πολιτικής και νομικής τάξης, σκόπιμη εγχώρια αντίσταση ή εξέγερση, διάχυτες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης για τη δημόσια υγεία και καταστροφικές φυσικές και ανθρώπινες καταστροφές».

Μεταγενέστερες αναφορές του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας για τον εντοπισμό, την παρακολούθηση και την επισήμανση δεξιών και αριστερών ακτιβιστών και βετεράνων του στρατού ως εξτρεμιστές (γνωστοί και ως τρομοκράτες) έχουν εκδηλωθεί σε ολοκληρωμένα προγράμματα παρακολούθησης πριν από το έγκλημα.

Σχεδόν μια δεκαετία αργότερα, αφού έκλεισε το έθνος και ξόδεψε δισεκατομμύρια για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, το DHS κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η μεγαλύτερη απειλή δεν είναι το ISIS αλλά ο εγχώριος δεξιός εξτρεμισμός.

Ολοκληρώνοντας αυτήν την εκστρατεία με γνώμονα το κέρδος για να μετατρέψουμε τους Αμερικανούς πολίτες σε εχθρικούς μαχητές (και την Αμερική σε πεδίο μάχης) είναι ένας τεχνολογικός τομέας που συνεννοείται με την κυβέρνηση για να δημιουργήσει έναν Big Brother που γνωρίζει τα πάντα, βλέπει τα πάντα και είναι αναπόδραστο.

Δεν είναι μόνο τα drones, τα κέντρα σύντηξης, οι συσκευές ανάγνωσης πινακίδων κυκλοφορίας, οι συσκευές Stingray και η NSA που πρέπει να ανησυχείτε. Σας παρακολουθούν επίσης τα μαύρα κουτιά στα αυτοκίνητά σας, το κινητό σας τηλέφωνο, οι έξυπνες συσκευές στο σπίτι σας, οι κάρτες επιβράβευσης ειδών παντοπωλείου, οι λογαριασμοί μέσων κοινωνικής δικτύωσης, οι πιστωτικές κάρτες, οι υπηρεσίες ροής όπως Netflix, Amazon και λογαριασμοί αναγνώστη ηλεκτρονικών βιβλίων.

Τα γεγονότα των τελευταίων ετών ήταν όλα μέρος ενός γενικού σχεδίου για να μας κλείσουν το στόμα και να μας κλείσουν προληπτικά: κάνοντας την ειρηνική επανάσταση αδύνατη και τη βίαιη αναπόφευκτη.

Οι δυνάμεις θέλουν μια δικαιολογία για να κλειδώσουν το έθνος και να ρίξουν τη μετάβαση στον στρατιωτικό νόμο. Έτσι ξεκινάει. Όπως προειδοποίησε ο John Lennon, «Όταν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε βία, τότε παίζετε το παιχνίδι του συστήματος. Το κατεστημένο θα σας εκνευρίσει—τράβηξε τα γένια σου, κούνησε το πρόσωπό σου—για να σε κάνει να τσακωθείς. Γιατί μόλις σε κάνουν βίαιο, ξέρουν πώς να σε χειριστούν». Ήδη, η δυσαρέσκεια αυξάνεται.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του USA TODAY/Suffolk University, 7 στους 10 Αμερικανούς πιστεύουν ότι η αμερικανική δημοκρατία είναι «σε κίνδυνο». Οι Αμερικανοί ανησυχούν για την κατάσταση της χώρας τους, φοβούνται μια ολοένα και πιο βίαιη και καταπιεστική ομοσπονδιακή κυβέρνηση και έχουν κουραστεί να τους αντιμετωπίζουν σαν ύποπτους και εγκληματίες.

Αυτό που θα δούμε περισσότερο σύντομα είναι μια αυξανόμενη δυσαρέσκεια με την κυβέρνηση και τις βαριές τακτικές της από ανθρώπους που έχουν βαρεθεί να χρησιμοποιούνται και να κακοποιούνται και είναι έτοιμοι να πουν «φτάνει πια».

Αυτό συμβαίνει όταν μια παρασιτική κυβέρνηση φιμώνει τους πολίτες, τους περιφράσσει, τους κοπαδεύει, τους σημαδεύει, τους υποτάσσει, τους αναγκάζει να μαζέψουν τον ιδρώτα των φρυδιών τους δίνοντάς τους ελάχιστα σε αντάλλαγμα, και στη συνέχεια τους παρέχει ελάχιστα σε καμία διέξοδο για να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους.

Η πλάτη των Αμερικανών είναι στον… παροιμιώδη τοίχο.

Χάναμε τις ελευθερίες μας τόσο σταδιακά για τόσο καιρό στο όνομα της εθνικής ασφάλειας και της παγκόσμιας ειρήνης, που πλέον η κατάσταση τηρείται μέσω στρατιωτικού νόμου, μεταμφιεσμένος σε νόμο και τάξη, και επιβάλλεται από έναν μόνιμο στρατό στρατιωτικοποιημένης αστυνομίας και μιας πολιτικής ασάφειας.

Η ελίτ είναι αποφασισμένη να διατηρήσει τις δυνάμεις της με κάθε κόστος—ότι είναι δύσκολο να προσδιοριστεί ακριβώς πότε άρχισαν όλα να παίρνουν το κατήφορο τα πράγματα, αλλά βρισκόμαστε σε αυτήν την ταχέως κινούμενη, καθοδική τροχιά εδώ και αρκετό καιρό.

Όταν η κυβέρνηση θεωρεί τον εαυτό της ανώτερο από τους πολίτες, όταν δεν λειτουργεί πλέον προς όφελος του λαού, όταν ο λαός δεν είναι πλέον σε θέση να μεταρρυθμίσει ειρηνικά την κυβέρνησή του, όταν οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι παύουν να ενεργούν σαν δημόσιοι υπάλληλοι, όταν οι εκλεγμένοι δεν αντιπροσωπεύουν περισσότερο τη βούληση του λαού, όταν η κυβέρνηση παραβιάζει τακτικά τα δικαιώματα του λαού και ασκεί περισσότερη βία κατά των πολιτών από ό,τι η εγκληματική τάξη, όταν οι κρατικές δαπάνες είναι ακαταλόγιστες και ακαταλόγιστες, όταν το δικαστικό σώμα λειτουργεί ως δικαστήρια της τάξης και όχι ως δικαιοσύνη, και όταν η κυβέρνηση δεν δεσμεύεται πλέον από τους νόμους του Συντάγματος, τότε δεν έχετε πλέον κυβέρνηση «του λαού, από τον λαό και για τον λαό».

Προετοιμασία για τα χειρότερα….

Υπάρχει κάτι που κατασκευάζεται στα κρησφύγετα της εξουσίας, πολύ πέρα από τα φώτα της δημοσιότητας, και δεν προμηνύεται καλό για το μέλλον αυτής της χώρας. Κάθε φορά που ένα ολόκληρο έθνος είναι γοητευμένο από το πολιτικό θέατρο και το δημόσιο θέαμα που αγνοεί όλα τα άλλα, καλύτερα να προσέχει ο λαός του.

Κάθε φορά που μια κυβέρνηση που λειτουργεί στη σκιά, μιλάει με μια γλώσσα βίας και κυβερνά με βάση το συμβατικό χρήμα χωρίς αντίκρυσμα, καλύτερα να προσέχει. Και όποτε μια κυβέρνηση είναι τόσο μακριά από τον λαό της, ώστε να διασφαλίζει ότι ποτέ δεν θα βλέπουν, δεν θα ακούν, δεν θα προσέχουν και δεν θα ελέγχουν τις πράξεις της όσοι την έχουν εκλέξει για να τους εκπροσωπεί, καλύτερα να έχουν το νού τους οι πολίτες.

Οι αρχιτέκτονες του αστυνομικού κράτους έχουν τους πολίτες ακριβώς εκεί που θέλουν: κάτω από την μπότα τους, λαχανιασμένους, απελπισμένους για ελευθερία, παλεύοντας για κάποια εμφάνιση ενός μέλλοντος που δεν θα μοιάζει με την ολοκληρωτική φυλακή που έχει στηθεί γύρω τους.

Η κυβέρνηση και οι ακόλουθοί της έχουν συνωμοτήσει για να διασφαλίσουν ότι η μόνη πραγματική λύση που έχει ο αμερικανικός λαός για να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για την κυβέρνηση είναι μέσω της ψηφοφορίας, αλλά αυτό δεν είναι καθόλου πραγματική προσφυγή. Και οι Αμερικανοί βρίσκονται στην πιο ευάλωτη κατάσταση αυτή τη στιγμή.

Prime News.

Back to top button