breaking newsΔιεθνή

ΗΠΑ: 5χρονη έπεσε θύμα βιασμού και δολοφονήθηκε – Την είχε διώξει η μητέρα της από το σπίτι

ΗΠΑ: Ένα κοριτσάκι μόλις 5 ετών έπεσε θύμα βιασμού και δολοφονήθηκε σε αυτοσχέδιο καταυλισμό αστέγων στο Κάνσας των Ηνωμένων Πολιτειών, αφότου η μητέρα της την έδιωξε απο το σπίτι, σε μία αδιανόητη τραγωδία που είδε το φως της δημοσιότητας.

Η Zoey Felix εντοπίστηκε σε βενζινάδικο με σοβαρά τραύματα τη Δευτέρα σύμφωνα με την Αστυνομία της Τοπέκα. Η 5χρονη διακομίστηκε σε νοσοκομείο, όπου δυστυχώς κατέληξε.

Την Τρίτη οι αρχές συνέλαβαν έναν 25χρονο με την κατηγορία της δολοφονίας και του βιασμού ανήλικου κάτω των 14 ετών. Ο νεαρός, Mickel W. Cherry βρίσκεται υπό κράτηση με την εγγύηση να έχει οριστεί στα 2 εκατομμύρια δολάρια. Γείτονες ανέφεραν πως ο ύποπτος για ένα διάστημα ζούσε στο ίδιο σπίτι με την ανήλικη, καθώς και τον πατέρα και την αδελφή της.

Όπως ισχυρίστηκαν οι γείτονες, η μητέρα του παιδιού τους «πέταξε έξω από το σπίτι» περίπου πριν από δύο εβδομάδες, αναγκάζοντάς τους να αναζητήσουν στέγη σε έναν καταυλισμό γύρω στο 1 μίλι μακριά, σύμφωνα με την Topeka Capital-Journal.

Η Zoey είχε μία ταραχώδη ζωή στο σπίτι τη, σύμφωνα με γείτονες που συχνά έβλεπαν την 5χρονη να περιφέρεται χωρίς επίβλεψη. Η τοπική κοινότητα συνεργαζόταν προκειμένου να είναι καθαρή, με καθαρά ρούχα και να σιτίζεται σωστά, ενώ όπως είπαν δεν πήγαινε σχολείο. Μία γειτόνισα είπε σε τοπικό μέσο, πως δεν άξιζε στο κοριτσάκι να ζει στο δάσος. «Εδώ είναι το σπίτι της. Έχει έναν, δύο, τρεις, τέσσερις, πέντε ανθρώπους που θα έκαναν τα πάντα για εκείνη».

Άλλη γειτόνισα είπε πως η 5χρονη συχνά πήγαινε στο σπίτι της για να φάει, ενώ τριγύριζε στη γειτονιά.

«Συνέχεια με ρώταγε, Μπορώ να μείνω, μπορώ να μείνω;», είπε, παρατηρώντας πως«Όταν ένα παιδί επιμένει έτσι, κάτι συμβαίνει στο σπίτι».

Οι γείτονες εξήγησαν στα τοπικά μέσα πως είχαν κάνει αμέτρητες καταγγελίες στο Τμήμα για παιδιά και οικογένειες του Κάνσας, περιγράφοντας τις αξιοθρήνητες συνθήκες που επικρατούσαν στο σπίτι της ανήλικης, στο οποίο δεν υπήρχε νερό, ενώ ήταν γεμάτο ακαθαρσίες. Ωστόσο, δεν γινόταν ποτέ τίποτα, όπως αναφέρει η New York Post.

«Ήταν πάντα βρώμικη, δεν έτρωγε εκτός αν κάποιος από εμάς την τάιζε, όμως προφανώς δεν έλαβαν στα σοβαρά τις καταγγελίες μας».

Περίπου δύο ή τρεις εβδομάδες πριν τον θάνατό της, οι γείτονες της μικρής παρατήρησαν πως έλειπε. Όταν έμαθαν ότι το κορίτσι σκοτώθηκαν δήλωσαν όλοι συντετριμμένοι. «Όλοι στη γειτονιά φρόντιζαν την Zoey», είπε μία γυναίκα η οποία δεν ζει μεν στην γειτονιά, περνάει όμως αρκετό χρόνο εκεί.«Όλοι την αγαπούσαν, εκτός από τους γονείς της».

Οι νομοθέτες του Κάνσας απαιτούν απαντήσεις από το Τμήμα για Παιδιά και Οικογένειες. Η Γερουσιαστής Oletha Faust-Goudeau δήλωσε «Πρέπει να κάνουμε περισσότερα. Αυτό είναι απαράδεκτο». Η Γερουσιαστής Molly Baumgardner ανέφερε «Πρέπει να βουτήξουμε βαθιά και να βρούμε τους λόγους που αποτυγχάνει το σύστημα».

Σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα η μητέρα της 5χρονης δήλωσε ένοχη τον Μάρτιο για πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης με θανάσιμο όπλο σε παιδί γεννημένο το 2018. Το παιδί αναφερόταν με τα αρχικά Z.F.

 

The post ΗΠΑ: 5χρονη έπεσε θύμα βιασμού και δολοφονήθηκε – Την είχε διώξει η μητέρα της από το σπίτι first appeared on PrimeNews.

Back to top button