NEA TAΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝΔιεθνή

Σκωτία: Αντιμέτωποι με 7 χρόνια φυλακή γονείς που δεν αναγνωρίζουν τα παιδιά τους ως τρανς

Αντιμέτωποι με 7 χρόνια φυλάκιση είναι οι γονείς στη Σκωτία που δεν δέχονται τα παιδιά τους να αυτοπροσδιορίζονται ως τρανς.

Αυτό ορίζει το νέο νομικό πλαίσιο…

Πιο αναλυτικά, στη χώρα της Βόρειας Ευρώπης οι γονείς που αρνούνται να αναγνωρίσουν τα παιδιά τους ως τρανς μπορεί να αντιμετωπίσουν επτά χρόνια φυλάκιση βάσει νέου νόμου.

«Οι προτάσεις που δημοσιεύθηκαν αναφέρουν ότι ενέργειες που αποσκοπούν να “αλλάξουν ή να καταστείλουν” την ταυτότητα φύλου ενός άλλου ατόμου, προκαλώντας του σωματική ή ψυχολογική βλάβη, θα καταστούν παράνομες βάσει νόμου» αναφέρει η Telegraph.

Σύμφωνα με τους υπουργούς, ο νόμος απαγoρεύει τις αποκαλούμενες «πρακτικές μετατροπής» που συχνά λαμβάνουν χώρα σε «οικογενειακό περιβάλλον».

Επίσης, εάν οι γονείς προσπαθήσουν να εμποδίσουν το παιδί τους να «ντύνεται με τρόπο που αντικατοπτρίζει τον σεξουαλικό προσανατολισμό ή την ταυτότητα φύλου του», θα αντιμετωπίζουν ποινικές κυρώσεις ακόμα κι αν πιστεύουν ότι ενεργούν προς το συμφέρον του παιδιού.

Εάν προσπαθήσουν να σταματήσουν το παιδί να γίνει τρανς θα προστατεύονται από τον νόμο.

«Η υπουργός Ισότητας της Σκωτίας, Emma Roddick (στη φωτογραφία), μια 26χρονη γυναίκα που προσδιορίζεται ως αμφιφυλόφιλη, θέλει να επιβάλει τις εκκεντρικές απόψεις της Gen Z σε εκατομμύρια ανθρώπους» αναφέρει ο δημοσιογράφος Will Jones.

Όπως γίνεται λοιπόν αντιληπτό, οι πολίτες στη Σκωτία που αμφισβητούν τον ριζοσπαστικό ακτιβισμό των τρανσέξουαλ θα γίνονται στόχος των αρχών.

Πρόσφατα, 50χρονη μητέρα κατηγορήθηκε για «τρανσφοβικό έγκλημα μίσους» και αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και δύο έτη, αφού έκανε retweet μια εικόνα με μια κορδέλα σουφραζέτας.

Οι άνδρες που διαπράττουν σεξουαλικές επιθέσεις σε γυναίκες και παιδιά και στη συνέχεια αναγνωρίζονται ως γυναίκες για να αποφύγουν τις ανδρικές φυλακές προστατεύονται επίσης από το κράτος.

Πέρυσι, η πρώην ηγέτις της Σκωτίας Nicola Sturgeon είπε ότι οι τρανσέξουαλ εγκληματίες που καταδικάστηκαν για βιασμό γυναικών είναι γυναίκες, παρόλο που βιολογικά είναι άνδρες.

Τον ίδιο μήνα, η κυβέρνηση της Σκωτίας αρνήθηκε να απομακρύνει τρανσέξουαλ βιαστή από γυναικεία φυλακή, παρά την καταδίκη του για βιασμό δύο γυναικών όταν ήταν βιολογικός άνδρας.

PrimeNews.

Back to top button