breaking newsΕλλάδα

Οι συνεχείς προκλήσεις των Σκοπιανών

Και η μαζική… λούφα στην Τουρκία

Οι προκλήσεις Σκοπιανών μέσα στην Ελλάδα, το θράσος των τουρκόψυχων βουλευτών και ο… ο στρατός τρομοκρατεί τα υψηλά κλιμάκια του Κολωνακίου

Οι εξυπηρετήσεις του κ. Ν. Κοτζιά στους Σκοπιανούς, τους έχουν αποθρασύνει εντελώς και προκαλούν και μέσα στην Ελλάδα. Κατά τη διεξαγωγή των 51ων Βαλκανικών Αγώνων ιστιοπλοΐας στη Χίο, οι Σκοπιανοί δήλωσαν την εθνική τους ομάδα σαν “Μακεδονία”. Δεν θέλησαν να αγωνιστούν ως FYROM και απεχώρησαν.

Η προθυμία να γίνουμε αρεστοί και χρήσιμοι πρέπει να ταυτίζεται με την ωφέλεια της πατρίδας.

Κι επειδή οι κομμουνιστές στο άκουσμα του όρου έθνος και πατρίδα βγάζουν σπυράκια, ας γράψω να ταυτίζεται με ωφέλεια στο λαό. Όταν δεν λαμβάνεται υπόψη η λαϊκή θέληση, μήπως σημαίνει φασίζουσα νοοτροπία; Πάντως, δημοκρατική δεν είναι.

Και βέβαια η “επιτυχία” της ελληνικής πλευράς στο Σκοπιανό, δεν πτοεί τους Βουλγάρους: «Η σημερινή κυβέρνηση -σ.σ. των Σκοπίων- δεν πρέπει να επιτρέψει την επικράτηση της ρωσικής-σερβικής ελίτ, γι’ αυτό πρέπει να στηρίξουμε τη “Μακεδονία” στο δρόμο προς την ΕΕ», ανέφερε ο ακροδεξιός Καρακατσάνοφ, υπουργός Άμυνας της Βουλγαρίας. Και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν σύνορα μεταξύ της “Μακεδονίας” και της Βουλγαρίας.

Το θράσος των τουρκόψυχων βουλευτών της Αριστεράς: Ο βουλευτής Ζεϊμπέκ, αναφερόμενος στην τροπολογία που έφερε η κυβέρνηση του, είπε: «Ο βασικός στόχος του νόμου είναι να καταστούν οι μουφτείες κρατικές υπηρεσίες. Δηλαδή οι μουφτείες θα λειτουργούν σαν δημόσιες υπηρεσίες. Αυτό εμείς δεν το επιθυμούμε. Εμείς επιθυμούμε οι μουφτείες μας να είναι αυτόνομες».


Όταν λέει “αυτόνομες” ο τουρκόψυχος βουλευτής εννοεί χωρίς έλεγχο του κράτους στις δραστηριότητες του Προξενείου Κομοτηνής.

Όπως δεν κάνει ποτέ δηλαδή. Φαίνεται ότι ο Τσίπρας δεν χαλάει χατίρι στους μουσουλμάνους βουλευτές, μη και χάσει την πλειοψηφία στην Βουλή και ψήφους στην Θράκη. Το πιο τραγικό είναι ότι τους τοποθέτησε στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων, για να μη κουράζεται η ΜΙΤ να μαθαίνει τι συζητούν οι βουλευτές με κλειστές πόρτες.

Αυτός ο στρατός τρομοκρατεί τα υψηλά κλιμάκια του Κολωνακίου. Περίπου 450.000 άνδρες έχουν υποβάλει αίτηση για να εξαγοράσουν τη στρατιωτική τους θητεία στην Τουρκία, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Οι αιτήσεις έρχονται μετά την επικύρωση, τον Ιούλιο, ενός νόμου που επιτρέπει στους άνδρες να πληρώσουν 15.000 λίρες (2.300 δολάρια) για τη μείωση της διάρκειας της στρατιωτικής τους θητείας σε… 21 ημέρες, αντί για μια περίοδο που κυμαίνεται από πέντε έως δώδεκα μήνες.

Να κι άλλος λόγος που ο Μπορίσοφ, από “τουρκοφάγος” έγινε κολλητός του Ερντογάν.

Ο αντικαθεστωτικός Τούρκος δημοσιογράφος Αμπντουλάχ Μποζκούρτ αποκάλυψε έγγραφα στην ιστοσελίδα Turkish Minute, και μετέφερε ο Εχέδωρος, όπου στο φορτίο με όπλα από την Τουρκία, που πιάστηκε και είχε αποδέκτες τζιχαντιστικές οργανώσεις στη Συρία και την Αλ Κάιντα, εμπλέκεται και η βουλγαρική κυβέρνηση.

Στα έγγραφα που αποκαλύπτει ο Μποζκούρτ αναφέρεται ότι τα βλήματα όλμων που βρέθηκαν σε εκείνο το φορτίο είχαν κατασκευαστεί στη Βουλγαρία, όπως και άλλο υλικό. Ο Μποζκούρτ αφήνει σαφή υπονοούμενα για εμπλοκή της βουλγαρικής κυβέρνησης του Μπόικο Μπορίσοφ στην όλη υπόθεση. Τελικά, όλοι οι γείτονές μας είναι μπουμπούκια.

Θα δυσκολευτεί ο πρωθυπουργός να μιλήσει για επιτυχίες στην οικονομία με ελλειμματικό ισοζύγιο πληρωμών. Μήπως άραγε πρέπει στην αναθεώρηση του Συντάγματος να περάσει διάταξη που να απαγορεύει στη χώρα να έχει και ελλειμματικούς προϋπολογισμούς;

Στο Σύνταγμα της Ελλάδας του 1952 είχε τέτοια διάταξη.



Καλλισθένης εν δήμω


ΠΗΓΗ

Blog Widget by LinkWithin

Back to top button