breaking newsΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Θεόδωρος Μέτσης: Ποιός είναι ο δημιουργός του “αντί 5G” κινήματος και της διακοπής του Προγράμματος “Smart Cities” στην Καλαμάτα

O Διδάκτωρ Mηχανολόγος -Hλεκτρολόγος και Μηχανικός Περιβάλλοντος Θεόδωρος Μέτσης (αριστερά) στην εκδήλωση που έγινε το απόγευμα της Παρασκευής, 6 Αυγούστου 2019, στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας με Πρωτοβουλία της Ένωσης Πολιτών Μεσσηνίας με θέμα του κινδύνους από την χρήση και λειτουργία των Δικτύων 5G.

Στην αγορά των Τηλεπικοινωνιών ο Δρ. Θεόδωρος Μέτσης είναι πιθανότατα παντελώς άγνωστος.

Όμως είναι πολύ γνωστός σε κύκλους που αντιμάχονται σθεναρά την λειτουργία των Δικτύων Κινητής Τηλεφωνίας με έμφαση στα Δίκτυα 5G.

Εχει εξαιρετικά έντονη παρουσία σε κοινωνικά δίκτυα και παρεμβάσεις για τους κινδύνους, που κατά την άποψή του, διατρέχει ο άνθρωπος απέναντι στην έκθεση της ακτινοβολίας των κινητών τηλεφώνων και των Δικτύων Νέας Γενεάς.

Ο Δρ. Θεόδωρος Π. Μέτσης έλαβε το Διδακτορικό του δίπλωμα το 1973 από το Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ του Ηνωμένου Βασιλείου και πτυχίο από το ίδιο Πανεπιστήμιο το 1970. Αποφοίτησε νωρίτερα από το Hertfordshire University του Ηνωμένου Βασιλείου το 1969. Εργάστηκε σε διάφορες υψηλές θέσεις στη Γαλλία, Το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ελλάδα και τη Μέση Ανατολή από το 1969.

Ο Δρ. Θεόδωρος Μέτσης, Μηχανικός – Ηλεκτρολόγος, Περιβαλλοντικός Μηχανικός, έχει εμπειρία στην εφαρμογή συνεργιών ευρέος φάσματος δεξιοτήτων, ιδεών και λύσεων που επιτυγχάνουν βιώσιμα αποτελέσματα.

Στόχος του είναι να μεταρρυθμίσει τα κτίρια με τεχνολογία αιχμής σε συνθήκες «υγιούς κτιρίου», φέρνοντας ενεργά, παθητικά και υγιεινά συστατικά σε λειτουργική αρμονία. Ειδικά πεδία ενδιαφέροντος είναι τα κτίρια με χαμηλό EMR και μειωμένη “βρώμικη ηλεκτρική ενέργεια” που οδηγεί σε ένα “ασφαλές – υγιές σπίτι” και χωρίς ραδιενέργεια.

Ασχολείται με ειδικές εκπαιδευτικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες σε σχέση με την έκθεση στην ανθρώπινη υγεία τόσο στον ελεύθερο χρόνο όσο και στην εργασία.

Ο συγγραφέας του βιβλίου “Η ακτινοβολία της τεχνολογίας” ISBN 978-960-93-7807-9 / 2016 μόλις ολοκλήρωσε ένα νέο βιβλίο με τον τίτλο “Παίζοντας παιχνίδια με την υγεία σας” που εκδόθηκε το Δεκέμβριο του 2018

Ο Δρ Θεόδωρος Μέτσης πραγματοποίησε πολλές ομιλίες στη Μέση Ανατολή για κτίρια χαμηλών εκπομπών άνθρακα / υγιή και γραπτά άρθρα στον ημερήσιο τύπο στη Μέση Ανατολή. Ήταν ο διοργανωτής / βασικός ομιλητής του σεμιναρίου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών το 2017 με τον τίτλο ” Επιπτώσεις της μη ιονίζουσας ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στην υγεία “.

Συμμετείχε ως βασικός ομιλητής στο Σεμινάριο που διοργάνωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Ολυμπίας και Πύργου τον Ιούνιο του 2017. Τον Νοέμβριο του 2017 πραγματοποίησε ομιλία στο Διεθνές Επιστημονικό Σεμινάριο Λευκωσίας που διοργάνωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Πανικού Κύπρου και η Κύπρος Εθνική Επιτροπή Περιβάλλοντος και Παιδικής Υγείας και είχε τον τίτλο «Ο αντίκτυπος της μη ιοντίζουσας ακτινοβολίας στην υγεία, ένας μύθος ή μια αναδυόμενη ιατρική πρόκληση».

Έχει υποστηρίξει διεθνείς προσφυγές, όπως το “5G EU Appeal” 2017, το “Reykjavik Appeal on Wireless Technology in Schools” 2018, “Η πρόσκληση EMF για αληθινά προστατευτικά όρια” 2018 κλπ.

Σήμερα συμμετέχει σε συνεχή επιτόπια αξιολόγηση και καταγραφή της περιβαλλοντικής τοξικότητας σε σχέση με τις επιπτώσεις στην υγεία σε τομείς υψηλής ραδιενέργειας.

Πηγή

Back to top button