breaking newsNEA TAΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝΔιεθνή

«Ψεκασμένο» και το ΔΝΤ;;; Τι είπαν για την αντικατάσταση των ανθρώπων

Η τεχνητή νοημοσύνη θα επηρεάσει έως και το 40% των θέσεων εργασίας παγκοσμίως, προειδοποίησε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).

Σε μια νέα έκθεση, το ΔΝΤ προειδοποίησε ότι οι συνέπειες της τεχνητής νοημοσύνης στην κοινωνία παραμένουν δύσκολο να προβλεφθούν, αλλά η τεχνολογία είναι πιθανό να επιδεινώσει την ανισότητα εισοδήματος και πλούτου.

Η Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, διευθύνουσα σύμβουλος του ΔΝΤ, είπε ότι “ο κόσμος βρίσκεται στο χείλος μιας τεχνολογικής επανάστασης που θα μπορούσε να εκτινάξει την παραγωγικότητα, να τονώσει την παγκόσμια ανάπτυξη και να αυξήσει τα εισοδήματα σε όλο τον κόσμο αλλά κάποιοι θα μπορούσαν να χάσουν τα προς το ζην ως αποτέλεσμα (σ.σ. αυτής της εξέλιξης)”.

«Οι θέσεις εργασίας που απαιτούν διακριτική κρίση, δημιουργική επίλυση προβλημάτων ή περίπλοκη ερμηνεία δεδομένων μπορεί τώρα να αυξηθούν ή ακόμα και να αντικατασταθούν από προηγμένους αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης. Στις πιο ακραίες περιπτώσεις, κάποιες από αυτές τις δουλειές μπορεί να εξαφανιστούν», αναφέρει η έκθεση του ΔΝΤ.

Αντικατάσταση των ανθρώπων δηλαδή από την τεχνητή νοημοσύνη!!!

Δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας ούτε κάποια «ψεκασμένη» θεωρία! Μόνοι τους τα λένε!!

«Στα περισσότερα σενάρια, η τεχνητή νοημοσύνη πιθανότατα θα επιδεινώσει τη συνολική ανισότητα, μια ανησυχητική τάση που οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής πρέπει να αντιμετωπίσουν προληπτικά για να αποτρέψουν την τεχνολογία να πυροδοτήσει περαιτέρω κοινωνικές εντάσεις».

Πώς το είχε πει πρόσφατα ο Έλον Μασκ, ανεφερόμενος στην επέλαση της ΑΙ στην αγορά εργασίας;

«Θα έχουμε για πρώτη φορά κάτι που θα είναι πιο έξυπνο από τον πιο έξυπνο άνθρωπο. Θα έρθει ένα σημείο όπου δεν θα χρειάζεται καμία εργασίαΌλοι θα έχουν πρόσβαση σε αυτό το μαγικό τζίνι. 

Η AI μπορεί να κάνει τα πάντα. Δεν ξέρω αν αυτό κάνει τους ανθρώπους να νιώθουν άνετα ή άβολα. Είναι και καλό και κακό. Μία από τις προκλήσεις στο μέλλον θα είναι: πώς βρίσκουμε νόημα στη ζωή;.

Θα βρισκόμαστε σε μια εποχή αφθονίας. Δεν θα έχουμε καθολικό βασικό εισόδημα. θα έχουμε παγκόσμιο υψηλό εισόδημα».

 

Freepik photo

Back to top button