breaking newsΔιεθνήΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Αγγλία, από αύριο δεν θα υπάρχουν μάσκες στα σχολεία. Τέλος στα μέτρα. Επιστροφή στην κανονικότητα, ενδημία.

Αγγλία, από αύριο δεν θα υπάρχουν μάσκες στα σχολεία. Ο Τζόνσον άρει τα μέτρα πανδημίας. Το ζοφερό τοπίο τέλος. Είπε ότι είναι καιρός να «εμπιστευθεί την κρίση» του κοινού σχετικά με τη χρήση μάσκας σε κλειστούς και πολυσύχναστους χώρους και ότι οι μάσκες θα απορριφθούν στις τάξεις από αύριο. Ο Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε το τέλος των περισσότερων περιορισμών στην Αγγλία.
Από τις 27 Ιανουαρίου, η χρήση μάσκας δεν θα είναι πλέον υποχρεωτική από το νόμο, η τηλεργασία δεν θα συνιστάται πλέον επίσημα και δεν θα επιβάλλεται πλέον υγειονομικό πιστοποιητικό για πρόσβαση σε νυχτερινά κέντρα και ορισμένες μεγάλες συγκεντρώσεις.

Οι Άγγλοι θα βρουν την ελευθερία τους και την ησυχία τους. Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου ότι οι περισσότεροι από τους περιορισμούς κατά του Covid που επιβλήθηκαν για την καταπολέμηση της παραλλαγής Omicron στην Αγγλία θα λήξουν την επόμενη εβδομάδα. Από την Πέμπτη 27 Ιανουαρίου, η χρήση μάσκας δεν θα είναι πλέον υποχρεωτική από το νόμο, η τηλεργασία δεν θα συνιστάται πλέον επίσημα και δεν θα επιβάλλεται πλέον άδεια υγείας για πρόσβαση σε νυχτερινά κέντρα και ορισμένες μεγάλες συγκεντρώσεις, ανακοίνωσε ο συντηρητικός αρχηγός στη Βουλή.

«Καθώς ο Covid γίνεται ενδημικός, πρέπει να αντικαταστήσουμε τις νομικές υποχρεώσεις με συμβουλές και συστάσεις»,δήλωσε ο Μπόρις Τζόνσον. Είπε ότι δεν σκοπεύει να παρατείνει τους κανονισμούς που επιβάλλουν απομόνωση για τα θετικά κρούσματα Covid-19 όταν λήξουν στις 24 Μαρτίου. Αυτή η ημερομηνία θα μπορούσε ακόμη και να μεταφερθεί. «Δεν απαιτούμε νομικά από τους ανθρώπους να απομονώνονται εάν έχουν γρίπη», εξήγησε. Οι περιορισμοί στις επισκέψεις σε γηροκομεία θα χαλαρώσουν περαιτέρω, με τον υπουργό Υγείας Sajid Javid να εκθέτει σχέδια “τις επόμενες ημέρες”.

Μείωση σχεδόν 40% στον αριθμό των νέων εβδομαδιαίων κρουσμάτων
α τελευταία διαθέσιμα στοιχεία δείχνουν μείωση σχεδόν 40% στον αριθμό των νέων εβδομαδιαίων κρουσμάτων, ενώ ο αριθμός των νοσηλευόμενων ασθενών έχει σταθεροποιηθεί. Μειώνεται και ο αριθμός των ασθενών εντατικής θεραπείας που παρέμενε σε χαμηλά επίπεδα κατά το κύμα Όμικρον.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, κάθε έθνος αποφασίζει την πολιτική υγείας του. Την Τρίτη, η κυβέρνηση της Σκωτίας ανακοίνωσε την άρση, από την ερχόμενη Δευτέρα, των περισσότερων περιορισμών. Η κυβέρνηση της Ουαλίας ανακοίνωσε επίσης την περασμένη εβδομάδα μια σταδιακή έξοδο από τους περιορισμούς του ιού.

dimpenews.com

Back to top button