breaking newsΔιεθνήΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

«Μαζί για την Ελευθερία»: Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτών στις Βρυξέλλες κατά των πιστοποιητικών εμβολιασμού

Επεισόδια σημειώθηκαν σήμερα στις Βρυξέλλες σε μεγάλη πορεία κατά των αναγκαστικών εμβολιασμών. Διαδηλωτές συγκρούστηκαν με αστυνομικές δυνάμεις πετώντας τους ότι έβρισκαν μπροστά τους σε σταθμό του Μετρό της Βελγικής πρωτεύουσας.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στη 1:00 μ.μ. της Κυριακής μπροστά από τον Βόρειο Σταθμό των Βρυξελλών για μια διαδήλωση «Μαζί για την Ελευθερία».

Το πρακτορείο ειδήσεων Belga αναφέρει ότι οι συμμετέχοντες θέλουν να διαμαρτυρηθούν για το πιστοποιητικό  υγείας, το οποίο είναι παράγοντας διχασμού στην κοινωνία.

Η πορεία ξεκίνησε στις 13:25 αντί για τις 14:00 λόγω του αυξημένου πλήθους, με ελάχιστους ανθρώπους να φορούν μάσκες. Πολλοί ήρθαν για να διαμαρτυρηθούν χωρίς ταμπέλες.

Περίπου 35.000 άτομα συμμετείχαν, σύμφωνα με εκτίμηση της αστυνομίας Βρυξελλών-Ixelles.

Ο δήμος των Βρυξελλών ενέκρινε τη διαδήλωση, δήλωσε η εκπρόσωπος της αστυνομίας των Βρυξελλών-Ιξέλ, Ίλσε Βαν ντε Κίρ. Μια διαδρομή προς τη rue de la Loi συμφωνήθηκε με την αστυνομία. «Περιμένουμε αρκετές χιλιάδες συμμετέχοντες», είπε ο Van de Keere στο HLN. «Οι άνθρωποι μας θα συνοδεύσουν το πλήθος από τον Βόρειο Σταθμό μέχρι το Kleine Wetstraat, όπως συμβαίνει πάντα όταν επιτρέπεται μια διαδήλωση».

Η αστυνομία είπε ότι δεν αναμένει ότι οι διαδηλώσεις θα καταλήξουν σε παρόμοια κατάσταση με τις ταραχές στο Ρότερνταμ το βράδυ της Παρασκευής. «Η αστυνομία είναι έτοιμη, διαβουλεύεται με τους διοργανωτές και θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα», δήλωσε ο Van de Keere.

Στη γραμμή τερματισμού έχει στηθεί εξέδρα για να κάνει ομιλίες, με την πορεία να αναμένεται να ολοκληρωθεί γύρω στις 17:00.

«Καταγγέλλουμε τα περιοριστικά μέτρα της ελευθερίας, τα οποία δεν ήταν δομική λύση για την υγειονομική περίθαλψη», ανέφεραν οι διοργανωτές στην ανακοίνωσή τους.

https://www.pronews.gr/amyna-asfaleia/diethnis-asfaleia/1051670_vryxelles-sovara-epeisodia-se-megali-poreia-kata-ton

Back to top button