breaking newsΔιεθνήΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ο κορυφαίος ανοσολόγος Ισραήλ, Cyrille Cohen: τα διαβατήρια εμβολίων πρέπει να καταργηθούν σταδιακά στην εποχή του Omicron! Ο ιός είναι καλύτερος στην ανοσοποίηση από το εμβόλιο. Η Omicron οδηγεί σ΄ανοσία αγέλης και στο πέρασμα από πανδημία σ’ενδημική φάση! BINTEO

Τα διαβατήρια εμβολίων θα πρέπει να καταργηθούν σταδιακά στην εποχή του Omicron, λέει ο κορυφαίος ανοσολόγος του Ισραήλ, Cyrille Cohen.

«Ο ιός είναι καλύτερος στην ανοσοποίηση από το εμβόλιο».

O καθηγητής Cyrille Cohen είναι επικεφαλής της Ανοσολογίας στο Πανεπιστήμιο Bar Ilan και μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής για τα εμβόλια για την ισραηλινή κυβέρνηση. Σε μια ευρεία και ειλικρινή συνέντευξη, ο Καθηγητής λέει στον Freddie Sayers:

Η έννοια του Green Pass / διαβατηρίου εμβολίου δεν είναι πλέον σχετική στην εποχή του Omicron και θα πρέπει να καταργηθεί σταδιακά (αναμένει ότι θα είναι σύντομα στο Ισραήλ)
Αυτός και οι συνάδελφοί του ήταν έκπληκτοι και απογοητευμένοι που τα εμβόλια δεν εμπόδισαν τη μετάδοση, όπως ήλπιζαν αρχικά
Το μεγαλύτερο λάθος της πανδημίας στο Ισραήλ ήταν το κλείσιμο των σχολείων και της εκπαίδευσης
Η εκτεταμένη μόλυνση είναι πλέον αναπόφευκτο μέρος της μελλοντικής ανοσίας — αλλιώς γνωστή ως ανοσία αγέλης
Η Omicron έχει επιταχύνει την πανδημία σ’ ενδημική φάση, στην οποία ο Covid θα είναι «σαν γρίπη»

Χρειαζόμαστε καλύτερα εμβόλια που να προβλέπουν την μετάδοση.

Εκτός από ανεπαρκή τα εμβόλια είναι και μη ασφαλή;

O Vinay Prasad είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Επιδημιολογίας και Βιοστατιστικής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Σαν Φρανσίσκο. Είναι εν ενεργεία αιματολόγος και ογκολόγος και συγγραφέας περισσότερων από 300 δημοσιεύσεων. Σε πόνημα του αναφέρεται στις τοποθετήσεις των R Malone και McCullough στον Joe Rogan. Κάνει μια ισόρροπη αναφορά όπου όμως αποδέχεται μεταξύ άλλων τα εξής:

Στον Joe Rogan μίλησαν ο R Malone που είναι ένας γιατρός που έχει εργαστεί στη μοριακή βιολογία και την ανάπτυξη φαρμάκων για δεκαετίες, ενώ ο McCullough ήταν, μέχρι πρόσφατα, ακαδημαϊκός καρδιολόγος και ερευνητής.

Ο Malone και ο McCullough προειδοποιούν και οι δύο ότι τα εμβόλια mRNA, όπως το Pfizer και το Moderna, μπορούν να προκαλέσουν μυοκαρδίτιδα, ειδικά σε νεαρούς άνδρες που διατρέχουν χαμηλό κίνδυνο από τον ιό. Δεδομένων αυτών και άλλων υποτιθέμενων κινδύνων, προειδοποιούν να μην προτείνονται — ή να μην απαιτούνται — ενισχυτικές δόσεις για τον γενικό πληθυσμό.

Πιστεύω ότι έχουν δίκιο…. Τον Απρίλιο του 2021, οι πρώτες αναφορές μυοκαρδίτιδας σημειώθηκαν στο Ισραήλ, με την πλειονότητα των περιπτώσεων να εμφανίζονται σε νεαρούς άνδρες που είχαν λάβει πρόσφατα εμβόλιο mRNA. Από τότε, τα στοιχεία για μυοκαρδίτιδα που σχετίζεται με το εμβόλιο έχουν αυξηθεί. Γνωρίζουμε τώρα ότι τα αγόρια είναι πιο πιθανό να επηρεαστούν από τα κορίτσια. Γνωρίζουμε ότι η Moderna έχει υψηλότερα ποσοστά από την Pfizer. Γνωρίζουμε ότι η δεύτερη δόση προκαλεί περισσότερη μυοκαρδίτιδα από την πρώτη. Η ακριβής εκτίμηση του κινδύνου θεωρείται τώρα ότι είναι μεταξύ 1 στα 3.000 έως 6.000 για τους άνδρες στο εύρος στόχου (περίπου ηλικίας 12 έως 30 ετών) και οι ερευνητές έχουν δείξει ότι η μέθοδος του CDC για τη μελέτη αυτού υποτιμά τον κίνδυνο μυοκαρδίτιδας.

Τέτοιες ανησυχίες δεν περιορίζονται στο περιθώριο. Η Marion Gruber και ο Phil Krause, ο πρώην διευθυντής και ο αναπληρωτής διευθυντής, αντίστοιχα, στην Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ, παραιτήθηκαν το περασμένο φθινόπωρο λόγω της πίεσης του Λευκού Οίκου για να δώσουν το πράσινο φως. Ο Paul Offit, ένας εξέχων υποστηρικτής των εμβολίων και διευθυντής επικοινωνίας εμβολίων στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο της Φιλαδέλφειας, είπε πρόσφατα στο Atlantic ότι συμβούλεψε τον 20χρονο γιο του να μην πάρει ενισχυτική . Άλλα έθνη παίρνουν επίσης σοβαρά την ανησυχία για τη μυοκαρδίτιδα. Αρκετά έχουν απαγορεύσει ή αποθαρρύνει τη χρήση του Moderna σε νεαρούς άνδρες. Άλλα συμβουλεύουν δύο δόσεις σε μεγαλύτερη απόσταση μεταξύ τους και μερικά έχουν σταματήσει τη δεύτερη δόση εντελώς για νεότερες ηλικιακές ομάδες.

Είναι απολύτως έγκυρο να αμφισβητείται η ενισχυτική, τουλάχιστον στους νέους, αν και πιστεύω ότι είναι ωφέλιμες για τους ηλικιωμένους και τους πιο ευάλωτους ανθρώπους.

Όπως ο Malone, έχω δει ερευνητές να χαρακτηρίζονται «αντι-εμβολιαστές» επειδή απλώς υποστήριξαν ότι η μυοκαρδίτιδα είναι μια πραγματική ανησυχία για την ασφάλεια ή ότι δεν γνωρίζουμε τη βέλτιστη διάρκεια και τη στρατηγική δοσολογίας του εμβολιασμού, ιδιαίτερα για τους νέους και υγιείς ανθρώπους και εκείνους που έχουν αναρρώσει από μόλυνση. Ο Malone και ο Rogan έχουν δίκιο ότι τα μέσα ενημέρωσης απορρίπτουν τις ανησυχίες για τη μυοκαρδίτιδα υποστηρίζοντας ότι οι περισσότερες περιπτώσεις είναι «ήπιες», ενώ στην πραγματικότητα είναι πολύ νωρίς για να γνωρίζουμε τις πλήρεις επιπτώσεις. Και συμφωνώ ότι αυτός είναι ένας τομέας ζωτικής συζήτησης που δεν έχει καλυφθεί επαρκώς από τα μέσα ενημέρωσης αναφέρει ο Vinay Prasad που είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Επιδημιολογίας και Βιοστατιστικής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Σαν Φρανσίσκο.
dimpenews.com

Back to top button