breaking newsΔιεθνή

Ραγδαία κλιμάκωση στις ΗΠΑ – Ο Νότος στέλνει ενισχύσεις στο Τέξας για τα σύνορα, έχασε πλήρως τον έλεγχο ο Μπάιντεν

Τέξας: Η κατάσταση στις Ηνωμένες Πολιτείες κλιμακώνεται ραγδαία λόγω της μεταναστευτικής κρίσης στα νότια της χώρας.

Σημαντικές στρατιωτικές αλλά και πολίτες κατευθύνονται στο Τέξας, το οποίο αψήφησε την Ουάσιγκτον και πήρε στα χέρια του το θέμα των συνόρων με το Μεξικό.

Οι κυβερνήτες 25 πολιτειών στήριξαν τις αρχές του Τέξας, υποσχόμενοι να παράσχουν την απαραίτητη βοήθεια.

Ήδη 12 πολιτείες έστειλαν τα στρατεύματά τους της Εθνοφρουράς για να βοηθήσουν το Τέξας στον αγώνα κατά των μεταναστών και της Ουάσιγκτον.

Σημειώνεται ότι ήδη έχουν φτάσει οι πρώτες δυνάμεις με τις ενισχύσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συμμαχικές πολιτείες έστειλαν 72 οχήματα μάχης πεζικού M2 Bradley, 48 αυτοκινούμενα οβιδοβόλα M109, περισσότερα από 400 Humvee και έως και 30 άρματα μάχης Abrams.

Όλος αυτός ο εξοπλισμός ενίσχυσε τις ήδη μεγάλες δυνάμεις του Τέξας. Δυνάμεις της Εθνοφρουράς του Τέξας έχουν ήδη φτάσει στην πόλη Ελ Πάσο, που βρίσκεται στα σύνορα με το Μεξικό.

Εν τω μεταξύ, βίντεο με τρένα που φέρεται να μεταφέρουν άρματα μάχης M1A1 Abrams, οχήματα μάχης πεζικού M2A2 Bradley και εξειδικευμένα οχήματα στα σύνορα κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.

Εκατοντάδες χιλιάδες φορτηγατζήδες και εθελοντές εντάσσονται στις δυνάμεις της Εθνικής Φρουράς, ενώ το #Texit (σ.σ. απόσχιση Τέξας από ΗΠΑ) εξαπλώνεται ενεργά στα κοινωνικά δίκτυα.

Άμποτ: Τα στρατιωτικά οχήματα θα χρησιμοποιηθούν για την προστασία των συνόρων

Ο κυβερνήτης του Τέξας Greg Abbott δήλωσε ότι θα χρησιμοποιηθούν τεθωρακισμένα οχήματα για την προστασία των συνόρων από την παράνομη μετανάστευση.

Είπε επίσης ότι η Εθνική Φρουρά του Τέξας είναι έτοιμη και για πιθανή στρατιωτική επέμβαση των ομοσπονδιακών δυνάμεων.

Πάντως ο Λευκός Οίκος δεν έχει επιβεβαιώσει ότι σχεδιάζει στρατιωτική επέμβαση στο Τέξας.

Ωστόσο, ο υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα λάβει μέτρα για την προστασία των συνόρων.

Θα επέμβει ο στρατός των ΗΠΑ κατά του Τέξας;

Εν μέσω της πολιτικής κλιμάκωσης, έχουν προκύψει αναφορές για υποτιθέμενη μεταφορά τεθωρακισμένων μονάδων των χερσαίων δυνάμεων του αμερικανικού στρατού στο Τέξας για να συμμετάσχουν σε ορισμένες προγραμματισμένες ασκήσεις στην πολιτεία.

Σύμφωνα με διάφορες αναφορές, ο στρατός των ΗΠΑ μεταφέρει ενισχύσεις στην «ανυπότακτη πολιτεία» υπό την κάλυψη στρατιωτικών ασκήσεων προκειμένου να προετοιμαστεί για επιχειρήσεις κατά των τοπικών αρχών.

Ούτως ή άλλως, η μεταφορά στρατιωτικού εξοπλισμού από τις αρχές του Τέξας στα σύνορα με το Μεξικό είναι ήδη ένα πολύ σαφές μήνυμα της αυξανόμενης έντασης μεταξύ της πολιτείας και της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Ο Μπάιντεν έχασε πλήρως τον έλεγχο

Ο Αμερικανός πρόεδρος Joe Biden καταφανώς έχει χάσει κάθε έλεγχο στο μείζον ζήτημα του μεταναστευτικού και ενώ σοβεί η αντιπαράθεση με το Τέξας και τις πολιτείες του Νότου για την αθρόα είσοδο αλλοδαπών στις ΗΠΑ.

Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι τώρα ο Αμερικανός πρόεδρος προσπαθεί μάταια να κερδίσει χρόνο, αν και επιμένει να συνδέει ένα θέμα που μπορεί να τινάξει στον αέρα τις ΗΠΑ με την ενίσχυση της Ουκρανίας.

Σκληρή επίθεση στον Biden εξαπέλυσε ο προκάτοχός του και εκ νέου υποψήφιος για την προεδρία Donald Trump κάνοντας λόγο για την απόλυτη καταστροφή στα σύνορα και τον λάθος δρόμο που έχει πάρει η Αμερική.

Το κλείσιμο των νότιων συνόρων και οι μαζικές απελάσεις παράνομων μεταναστών θα έπρεπε να είχαν γίνει προτεραιότητες για τον Biden μέσω της τρέχουσας αντιπαράθεσης μεταξύ του κυβερνήτη του Τέξας Greg Abbott εκτιμά ο πολιτικός αναλυτής Michael Shannon.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει δεσμευτεί να κλείσει τα σύνορα σε περίπτωση που το Κογκρέσο εγκρίνει ένα διακομματικό νομοσχέδιο για τη μετανάστευση.

Σε πρόσφατη δήλωσή του ο Biden, είπε ότι το νομοσχέδιο, εάν ψηφιστεί, θα είναι «το πιο σκληρό και δίκαιο σύνολο μεταρρυθμίσεων για τη διασφάλιση των συνόρων που είχαμε ποτέ».

«Θα μου έδινε, ως Πρόεδρο, μια νέα αρχή έκτακτης ανάγκης για να κλείσω τα σύνορα όταν κατακλύζονται. Και αν μου δοθεί αυτή η εξουσία, θα τη χρησιμοποιούσα την ημέρα που θα υπογράψω το νομοσχέδιο», πρόσθεσε ο Biden.

border_biden_1.JPG

«Αμετανόητος ψεύτης ο Μπάιντεν»

Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο, που έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για να πείσει τους Ρεπουμπλικάνους να υποστηρίξουν την αποστολή περισσότερων χρημάτων στην Ουκρανία σε αντάλλαγμα για ανύπαρκτες «μεταρρυθμίσεις» στα σύνορα», σημειώνει ο Michael Shannon.

«Η υπάρχουσα νομοθεσία των ΗΠΑ παρέχει όλες τις απαραίτητες πρόνοιες για το κλείσιμο των συνόρων. Οι αριστεροί απλώς αρνούνται να χρησιμοποιήσουν αυτή την εξουσία», επισημαίνει.

Σχετικά με την υπόσχεση του Biden για τις «σκληρότερες» μεταρρυθμίσεις στην ασφάλεια των συνόρων, επιμένει ότι η εν λόγω δέσμευση δείχνει ότι «ο Joe Biden παραμένει ένας αμετανόητος ψεύτης».

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ «δεν έχει καμία πρόθεση να κλείσει τα σύνορα και ακόμα κι αν το έκανε, είναι πολύ αργά. Αυτό που απαιτείται είναι κλείσιμο των συνόρων και ανελέητες, μαζικές απελάσεις παρανόμων μεταναστών ανεξάρτητα από το πόσο καιρό βρίσκονται εντός των συνόρων παραβιάζοντας το νόμο», σύμφωνα με τον Shannon.

border_2_1.jpg

Αδιέξοδο

Ο αναλυτής υπενθυμίζει επίσης μια σειρά από συμφωνίες για τη μετανάστευση που οι Ρεπουμπλικάνοι» έχουν συνάψει με τους Δημοκρατικούς στο παρελθόν και οι οποίες δεν τηρήθηκαν ποτέ. Ο Αμερικανός πρόεδρος φαίνεται να είναι σε αδιέξοδο.

Εάν φτάσει την κατάσταση στα άκρα και πιέσει μέχρι τέλους την πολιτεία του Τέξας να ανοίξει τα σύνορα, τότε θα αποδειχθεί ότι δεν επιδιώκει την επιβολή της τάξης.

Εάν δεν κάνει τίποτα θα φανεί αδύναμος στα μάτια των πολυάριθμών μεταναστών – ψηφοφόρων του, υποστηρίζει ο αναλυτής.

Αυτή η αντιπαράθεση – και η συντριπτική υποστήριξη που έχει λάβει το Τέξας από άλλους κυβερνήτες των πολιτειών – επισκιάζει ήδη το πολυθρύλητο νομοσχέδιο για μεταρρυθμίσεις στα σύνορα.

border_crisis.JPG

Προειδοποίηση Τραμπ: Οι ΗΠΑ πεθαίνουν, η κατάσταση στα σύνορα θα μετατραπεί σε καταστροφή

Οι Ηνωμένες Πολιτείες πεθαίνουν εξαιτίας της κατάστασης στα σύνορα, δήλωσε ο πρώην πρόεδρος και εκ νέου υποψήφιος Trump σε συγκέντρωση υποστηρικτών στη Νεβάδα.

«Η χώρα μας πεθαίνει. Τα σύνορά μας είναι ανοιχτά. Αυτή είναι μια ανοιχτή πληγή. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει», τόνισε ο Trump.

Την ίδια στιγμή, η κατάσταση μπορεί μόνο να χειροτερέψει, προειδοποίησε ο πολιτικός. «Περιμένουμε να συμβεί μια καταστροφή», κατέληξε o Trump.

border_1_1.jpg

«Το φάντασμα του εμφυλίου στοιχειώνει τις ΗΠΑ με ευθύνη Μπάιντεν»

Η διαμάχη της πρώην κυβέρνησης Trump με τη διοίκηση Biden σχετικά με τις συνοριακές πολιτικές του Τέξας έχει φέρει πάνω από τη χώρα ένα φάντασμα εμφυλίου πολέμου, είπε στο Sputnik ο Michael Maloof, πρώην αξιωματούχος του Πενταγώνου των ΗΠΑ.

Η μεταναστευτική κρίση στοιχειώνει ολοένα και περισσότερο τις ΗΠΑ από τότε που ο Biden ανέλαβε τα καθήκοντά του και ακύρωσε τους συνοριακούς περιορισμούς που εφάρμοσε ο προκάτοχός του, Donald Trump, σημείωσε.

Ωστόσο, ορισμένες ρεπουμπλικανικές πολιτείες αντέδρασαν ενάντια στην ατζέντα των ανοιχτών συνόρων του Biden με το Τέξας να ξεκινά την επιχείρηση Lone Star τον Μάρτιο του 2021, συγκεντρώνοντας το Τμήμα Δημόσιας Ασφάλειας του Τέξας και την Εθνική Φρουρά.

«Όλο αυτό το ζήτημα της μετανάστευσης είναι απόλυτο χάος», είπε o Maloof. «Θα δούμε πού θα πάει. Αλλά φαίνεται ότι ο κυβερνήτης του Τέξας Greg Abbott και οι ομόλογοί του από άλλες 25 πολιτείες αντιδρούν σθεναρά στον Biden.

Αν κοιτάξετε τις πολιτείες που εμπλέκονται, είναι ως επί το πλείστον ακριβώς στη μέση και πλησιάζουν προς τα ανατολικά. Και είναι πραγματικά ένας σαφής διαχωρισμός δημοκρατικών πολιτειών έναντι ρεπουμπλικανικών σε αυτήν τη χώρα σήμερα, όπου η πόλωση φτάνει στα άκρα. Και όλα αυτά συμβαίνουν πριν από τις εκλογές του 2024. Και φοβάμαι ότι εάν ο Biden κερδίσει τις εκλογές, μπορεί να υπάρξει μία τεράστια έκρηξη στη χώρα» είπε ο Maloof.

PrimeNews.

Back to top button