Ελλάδα

Οι Τoύρκοι κατασkευαζουν stealth μαxnτικo και ο Mnτσoτακnς….ΚΛΕlΝΕΙ ΤHΝ EAΒ ! ! !

Ειναι πιο επικινδυνος κι απ τον Ερντογκαν, ο Κουλης…

Οι Τούρκοι παρουσίασαν stealth μαχητικό UAV με βλήματα αέρος-αέρος….

Και αυτος βγάζει στο ‘σφυρί’ την ΕΑΒ, που σχεδίαζε Drones από το 1984…

Οι Τούρκοι παρουσίασαν stealth μαχητικό UAV με βλήματα αέρος-αέρος! Και η Ελληνική κυβέρνηση βγάζει στο ‘σφυρί’ την ΕΑΒ, που σχεδίαζε Drones από το 1984! (Φωτο)

Το Μη Επανδρωμένο Μαχητικό Αεροσκάφος (UAV) Bayraktar Kızılelma (μεταφράζεται ως «κόκκινο μήλο») παρουσιάστηκε στην έκθεση TEKNOFEST που πραγματοποιήθηκε στη Σαμψούντα. Το μεγαλύτερο πρόβλημα: Θα ξεκινήσει η μαζική παραγωγή του σε δύο χρόνια!

Η Τουρκία θα παράγει 24 τέτοια μαχητικά αεροσκάφη ανά έτος.

Είναι ίσως το πρώτο Μη Επανδρωμένο Μαχητικό Αεροσκάφος και μάλιστα stealth, προορισμένο όχι απλώς να πλήττει στόχους εδάφους, αλλά και να εμπλέκεται σε αερομαχίες.

– Το νεο τουρκικο drone Kizilelma είναι εξοπλισμένο με ραντάρ «AESA» για συστήματα ανίχνευσης και στόχευσης.

– Φτάνει σε ταχύτητα τα 900 χιλιόμετρα την ώρα. Μπορεί να μεταφέρει 1.500 κιλά πυραύλων και βομβών, πετά σε υψόμετρο 12.000 μέτρων, είναι αυτόνομο, και σχεδιάστηκε για να είναι stealth. Μπορεί να μεταφέρει συνολικά τέσσερις πυραύλους αέρος-αέρος μέσου βεληνεκούς, τουρκικής κατασκευής ή συνδυασμό βλημάτων cruise, κατευθυνόμενων με λέιζερ και όπλων αέρος-αέρος!

– Επίσης, μπορεί να μείνει στον αέρα για 5-6 ώρες. Το συνολικό βάρος απογείωσης είναι περίπου 6 τόνοι!

– Το γεγονός ότι μπορεί να προσγειωθεί και να απογειωθεί μόνο του του δίνει την δυνατότητα, να εκτελεί τέτοιες ενέργειες σε μικρούς διαδρόμους.

Ο Τούρκος κατασκευαστής του δήλωσε «Στόχος μας να πετάξει το πρώτο τρίμηνο του 2023» ενώ ανέφερε επίσης ότι η μαζική παραγωγή θα ξεκινήσει το αργότερο εντός 2 ετών…

Την ίδια στιγμή οι Τούρκοι ανακοίνωσν ότι έχουν ήδη «στοκάρει» περισσότερους από 25 πυραύλους cruise SOMστο οπλοστάσιό τους, ενώ οι αντίστοιχοι ελληνικοί SCALP-EG ακόμα αναμένεται να βγουν από το πρόγραμμα επαναφοράς τους στην ενεργό δράση μετά την λήξη του ορίου ζωής τους.

Την ίδια στιγμή η Ελληνική κυβέρνηση βγάζει στο ‘σφυρί’ την ΕΑΒ, που σχεδίαζε Drones από το 1984!

Αντί να επενδύσουμε στην στρατιωτική βιομηχανία, βγάζουν στο ‘σφυρί’ την ΕΑΒ, που σχεδίαζε Drones από το 1984, για να παίρνουν μίζες οι επίορκοι που κατέστρεψαν την Ελλάδα!

Η ανάρτηση – αποκάλυψη στο facebook του Νίκου Πασχαλόπουλου, μέλος της ομάδας κατασκευής του “F-16 Drone” & του “ΠΗΓΑΣΟΣ” της Π.Α, Δείχνει την συντριπτική χρεοκοπία ενός Κράτους, την ώρα, μάλιστα, που αυτό βρίσκεται υπό στρατιωτική απειλή.

Ο Νίκος Πασχαλόπουλος αποκαλύπτει μια ανακοίνωση (“ΝΕΑ ΤΗΣ ΕΑΒ”) με ημερομηνία 24 Αυγ. 1984, την δημιουργία και τις προσπάθειες στελέχωσης νέου τμήματος στο πλαίσιο του νέου προγράμματος κατασκευής τηλεκατευθυνόμενου αεροσκάφους! Ναι, η ΕΑΒ έφτιαχνε μη επανδρωμένα αεροσκάφη, δεκαετίες πριν αυτά χρησιμοποιηθούν στο πεδίο της μάχης, ακόμα και από υπερδυνάμεις.

Δείτε τη σχετική ανακοίνωση ντοκουμέντο!…

Η ιστορία του Ελληνικού F-16 Drone

Στην Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ) μια ομάδα τεχνικών με μεράκι, γνώσεις και όνειρα ξεκίνησαν το 1985 (35 χρόνια πριν) και σε 4 χρόνια ανέπτυξαν ένα πρωτότυπο το “F-16 Drone”…Το drone, ομοίωμα του F-16, ήταν σχεδιασμένο και κατασκευασμένο από προσωπικό της ΕΑΒ, εξ ολοκλήρου από σύνθετα υλικά, υπό κλίμακα 1:5 σε σχέση με το F-16 και κινητήρα Rotax.

Για την ιστορία το εν λόγω drone παρουσίαστηκε ως πρωτότυπο της ΕΑΒ, στην DEFENDORY 90 και 92 και στην ΔΕΘ!

Θυμίζουμε ότι όταν ξεκίνησε η σχεδίαση του UAV στην ΕΑΒ δεν είχαν παραληφθεί ακόμα τα Ελληνικά F-16C/D Block 30.

Η επίσημη συμφωνία αγοράς των αεροσκαφών υπογράφηκε τον Ιανουάριο του 1987 και το πρόγραμμα ονομάστηκε Peace Xenia I. Η πρώτη ομάδα F-16C/D Block 30 παραδόθηκε μεταξύ Νοεμβρίου 1988 και Οκτωβρίου 1989

Περιττόν να σας πούμε ότι αυτό το εκπληκτικό “F-16 Drone”, που όπως προαναφέραμε παρουσιάσθηκε σε δυο εκθέσεις DEFENDORY, όχι μόνο δεν προχώρησε-αναβαθμίστηκε…αλλά άγνωστο από ποιούς και γιατί μπήκε στα κουτιά και “εξαφανίστηκε”!…

Αυτά σε απάντηση κάποιων γιατί η ΕΑΒ δεν παρήγαγε προϊόντα…προϊόντα που όταν σχεδιάστηκαν η ΤΑΙ (Τουρκική ΕΑΒ) ήταν ανύπαρκτη…

Όταν η ΠΑ σε συνεργασία με την ΕΑΒ δούλευαν τον ΠΗΓΑΣΟ ελάχιστες χώρες μετρημένες στο δάκτυλο του ενός χεριού κατασκεύαζαν UAVs/Drones…

Σκεφτείτε μόνο αυτό..αν έφτιαχναν το 1987 το υπόψη Drone, δεν μπορώ να φανταστώ τι θα κατασκεύαζαν σήμερα…

Να είστε σίγουροι πως αν δεν είχε “θαφτεί” το F-16 Drone της ΕΑΒ…κανένας δεν θα μίλαγε σήμερα για τα τουρκικά drones…

Δυστυχώς η ιστορία δείχνει πως επαναλαμβάνεται με το σύστημα radar “ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ” της ΕΑΒ…Ένα σύστημα που λειτουργεί και αποδεδειγμένα εντοπίζει mini drones με εξαιρετικά αποτελέσματα… Ένα σύστημα που είναι το μοναδικό ελληνικής σχεδίασης και κατασκευής…ένα σύστημα που δεν υπάρχει και το χρειάζονται “χθες” οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα σώματα ασφαλείας.-

(Οι φωτογραφίες από τον Νίκο Παρασχόπουλο μέλος της ομάδας κατασκευής του “F-16 Drone”) Παράλληλα εκείνο το διάστημα στην ΕΑΒ εκτελούντο εργασίες ανασχεδίασης του RPV ΠΗΓΑΣΟΣ

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το 1984, όταν η ΕΑΒ ξεκίνησε την σχεδίαση και κατασκευή drone και σε συνεργασία με την ΠΑ δούλευαν τον ΠΗΓΑΣΟ, ελάχιστες χώρες μετρημένες στο δάκτυλο του ενός χεριού κατασκεύαζαν UAVs/Drones…

Σκεφτείτε μόνο αυτό..αν έφτιαχναν το 1987 το υπόψη Drone, φανταστείτε τι θα κατασκεύαζαν σήμερα.

Να είστε σίγουροι πως αν δεν είχε “θαφτεί” το “F-16 Drone” της ΕΑΒ και αν είχε αξιοποιηθεί η εμπειρία & τεχνογνωσία του “ΠΗΓΑΣΟΣ”, κάνενας δεν θα μίλαγε σήμερα για τα τουρκικά drones…

Όμως σήμερα αντί να συζητάμε για ελληνικά drone της ΕΑΒ και να καμαρώνουμε για τα επιτεύγματα της, βρισκόμαστε μπροστά στη διχοτόμηση και πώλησή της.


πηγη

Back to top button