Ελλάδα

Kερδισε το δικαστnριο ο Tζιoκoβιτς αλλα μπoρει….να μηv τον αφnσoυν να συμμετασxει στο ΑustraΙiaη Οpeη ! ! !

Ειναι ικανοι να το κανουν αυτο;

Ναι ειναι…

Ειναι αδιστακτοι οι Νεοταξιτες δυστυχως….

Διαβαστε…

Τον Νο. 1 τενίστα στον κόσμο, Νόβακ Τζόκοβιτς, δικαίωσε η αυστραλιανή δικαιοσύνη, η οποία αποφάνθηκε ότι ο αθλητής πρέπει να παραμείνει στην Αυστραλία και να συμμετάσχει κανονικά στο αθλητικό τουρνουά. 

Το δικαστήριο αποφάσισε ότι ο Νόβακ Τζόκοβιτς πρέπει να αφεθεί ελεύθερος, αφού ο δικαστής βρήκε παράλογο τον τρόπο με τον οποίο ο αξιωματούχος των συνόρων πήρε την απόφασή του να ακυρώσει τη βίζα του Σέρβου πρωταθλητή.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τζόκοβιτς είχε φτάσει στην Αυστραλία την περασμένη εβδομάδα προκειμένου να πάρει μέρος στο Australian Open που ξεκινά στις 17 Ιανουαρίου.

Με τη χώρα να δέχεται μόνο εμβολιασμένους κατά του κορωνοϊού ταξιδιώτες, οι Αρχές δεν έκαναν δεκτή τη βίζα του, και τα ιατρικά έγγραφα που προσκόμισε, σύμφωνα με τα οποία δικαιούταν εξαίρεση του εμβολιασμού.

Ο αθλητής παρέμεινε επί μέρες σε ξενοδοχείο κράτησης παράνομων μεταναστών, γεγονός που είχε προκαλέσει κρίση στις διπλωματικές σχέσεις Σερβίας – Αυστραλίας.

Ο αθλητής είχε υποβάλει έφεση κατά της απόφασης, η οποία εκδικάστηκε σήμερα.

Στη δίκη, οι δικηγόροι του Τζόκοβιτς παρουσίασαν έγγραφο σύμφωνα με το οποίο ο αθλητής είχε νοσήσει από κορωνοϊό μέσα στον Δεκέμβριο του 2021.

Υποστηρικτές του Νόβακ Τζόκοβιτς διαδήλωναν επί μέρες έξω από το ξενοδοχείο όπου κρατούνταν

Η υπόθεση είχε προκαλέσει έντονη διχογνωμία στη χώρα αλλά και σε διεθνές επίπεδο. Πολλοί Αυστραλοί αλλά και αθλητές υποστήριζαν ότι ο παίκτης, ο οποίος στο παρελθόν έχει τοποθετηθεί κατά του εμβολιασμού, δεν πρέπει να εξαιρεθεί των κανόνων, σε μια χώρα που τα μέτρα κατά της πανδημίας είναι πολύ αυστηρά.

Από την άλλη, ο Σέρβος αθλητής βρήκε πολλούς υποστηρικτές, κάποιοι εκ των οποίων υπογράμμιζαν ότι η Αυστραλία είχε στόχο ταπεινώσει τον κορυφαίο τενίστα.

Εκδηλώσεις συμπαράστασης υπέρ του αθλητή πραγματοποιήθηκαν ακόμη και στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στη Θεσσαλονίκη.

Θα παίξει στη Μελβούρνη;

Η εν λόγω απόφαση, πάντως, δεν εγγυάται ότι θα μπορέσει να αγωνιστεί στο Australian Open, το οποίο έχει κερδίσει ρεκόρ εννέα φορές.

Στο δικαστήριο τη Δευτέρα, η κυβέρνηση μέσω του υπουργού Μετανάστευσης προειδοποίησε ότι μπορεί να ακυρώσει τη βίζα του για δεύτερη φορά ακόμα και μετά την απόφαση του δικαστηρίου.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία της Αυστραλίας για τη μετανάστευση, ο υπουργός έχει εξαιρετικές εξουσίες και διακριτική ευχέρεια να ακυρώσει τις βίζες για οποιονδήποτε λόγο. Ο κ. Τραν δεν διευκρίνισε τους λόγους βάσει των οποίων θα μπορούσε να ακυρωθεί ξανά η βίζα του Τζόκοβιτς.

Ο δικαστής σημείωσε ότι εάν ο υπουργός έπαιρνε αυτή την απόφαση, ο Τζόκοβιτς θα μπορούσε να αποκλειστεί για τρία χρόνια από την Αυστραλία.
πηγη 

Back to top button