Διεθνή

Η Ανώτατη Προεδρική Επιτροπή Εκκλησιαστικών Υποθέσεων Παλαιστίνης καταδικάζει την επίθεση εξτρεμιστών εποίκων στην Εκκλησία του Αγίου Πνεύματος και στον ”Ελληνικό Κήπο” του Όρους Σιών στην κατεχόμενη Ιερουσαλήμ. BINTEO

Πού είναι ο χριστιανικός λαός; Η Ανώτατη Προεδρική Επιτροπή Εκκλησιαστικών Υποθέσεων στην Παλαιστίνη καταδικάζει την επίθεση εξτρεμιστών εποίκων στην Εκκλησία του Αγίου Πνεύματος και στον Ελληνικό Κήπο του Όρους Σιών  ιδιοκτησίας του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στην κατεχόμενη Ιερουσαλήμ.

Η δήλωση τονίζει ότι οι επαναλαμβανόμενες επιθέσεις στον χώρο και την εκκλησία, οι επανειλημμένες εισβολές, η παραποίηση του περιεχομένου της εκκλησίας, το σκάψιμο των τάφων των νεκρών και η ρίψη σκουπιδιών στον κήπο της εκκλησίας, επιπλέον απειλές θανάτου κατά των αξιωματικών ασφαλείας, δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια συνέχεια της ισραηλινής προσέγγισης περιορισμού και κατάληψης εκκλησιών στην κατεχόμενη Ιερουσαλήμ.

Η δήλωση προσέθεσε ότι οι επιθέσεις σε ισλαμικούς και χριστιανικούς χώρους λατρείας πραγματοποιούνται πλέον με συστηματικό και οργανωμένο τρόπο, ο οποίος αντιπροσωπεύεται ξεκάθαρα στις καθημερινές επιδρομές που πραγματοποιούν εξτρεμιστές εναντίον του τζαμιού Αλ Άκσα, προκειμένου να «αποκτήσουν ισραηλινό έλεγχο” με φιλοδοξίες να ελέγξουν την Ιερή Πόλη και να την αδειάσουν από τους αρχικούς της κατοίκους. Η δήλωση υπογραμμίζει την αποτυχία των αρχών κατοχής να συλλάβουν και να προσαγάγουν στη δικαιοσύνη εξτρεμιστές γνωστούς στην ισραηλινή αστυνομία, καθώς και τη συνενοχή των αρχών κατοχής και την προστασία τους. Οι έποικοι οδηγούν σε κλιμάκωση της συχνότητας επιθέσεων σε ισλαμικούς και χριστιανικούς ιερούς τόπους και παραβίαση της ιερότητάς τους, γεγονός που αποτελεί πράσινο φως για τους έποικους να συνεχίσουν το όργιο τους.

Ο Πρόεδρος της Προεδρικής Επιτροπής και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, Δρ Ramzi Khoury, κάλεσε όλα τα μέσα ενημέρωσης να καταγγείλουν αυτές τις ρατσιστικές κατοχικές πρακτικές, καλώντας τον παλαιστινιακό λαό, ιδιαίτερα τους κατοίκους της Ιερουσαλήμ, να ενωθούν και να αντιμετωπίσουν τις επιθέσεις κατά των εκκλησιών και της περιουσίας τους, καθώς και επανειλημμένες εισβολές στις αυλές του ευλογημένου τζαμιού Αλ Άκσα.

Ο Khoury κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να σπάσει τη σιωπή της και να αναλάβει την ευθύνη της να διασφαλίσει την προστασία του παλαιστινιακού λαού, να προστατεύσει το δικαίωμά του να ασκεί τις θρησκευτικές του τελετουργίες χωρίς περιορισμούς και να τερματίσει κάθε μορφή παραβιάσεων κατά των Αγίων Τόπων.

Tα πιο Αποκαλυπτικά γεγονότα συμβαίνουν και θα συμβούν στην Ιερουσαλήμ αλλά ο κόσμος είναι με δεμένα τα μάτια χειραγωγούμενος….

To θέατρο του παραλόγου εκεί λέγεται όχι περιμένοντας τον Γκοντό αλλά τον Μεσσία! Η απαλλοτρίωση Ιερουσαλήμ και τζαμιού αλ Ακσά ο εξοστρακισμός χριστιανών μέσω πιέσεων είναι ”προετοιμασία του θρόνου”!

dimpenews.com

Back to top button