Διεθνή

Ρωσία: οι Ουκρανοί βομβάρδισαν ξανά τον πυρηνικό σταθμό Ζαπορίζια! Γαλλικό εργαστήριο Criirad ( για τη Ραδιενέργεια): η κατάσταση είναι ανησυχητική. Ο σταθμός κινδυνεύει κι από δυσλειτουργίες!

 Οι ρώσικες αρχές που έχουν εγκατασταθεί στην περιοχή της Ζαπορίζια όπου βρίσκεται και ο πυρηνικός σταθμός κατηγόρησαν εκ νέου τις ουκρανικές δυνάμεις ότι έβαλαν κατά του πυρηνικού εργοστασίου και το Σάββατο. “Energodar κι ο πυρηνικός σταθμός της Ζαπορίζια είναι εκ νέου υπό τα πυρά των μαχητών του Zelensky”, δήλωσε στο Telegram ένα μέλος της φιλορωσικής πολιτικο-στρατιωτικής διοίκησης ο Vladimir Rogov.

Η Ουκρανία συνεχίζει το θέατρο του παραλόγου προσάπτοντας στη Ρωσία ότι βομβαρδίζει αυτή τον πυρηνικό σταθμό που όμως είναι υπό τον έλεγχο της!

Πυρηνικός σταθμός Zaporizhia: “Το κοκτέιλ έχει συμπληρωθεί για να συμβεί κάτι σοβαρό”
Για τον Bruno Chareyon, ειδήμονα στα πυρηνικά, η κατάσταση στον ουκρανικό σταθμό ηλεκτροπαραγωγής στη Zaporijia είναι ανησυχητική. Ο κίνδυνος δεν θα προερχόταν μόνο από μια επίθεση πυραύλων αλλά κι από μια σειρά δυσλειτουργιών.
Ο Bruno Chareyron είναι επικεφαλής του γαλλικού εργαστηρίου Criirad (Επιτροπή Ανεξάρτητης Έρευνας και Πληροφόρησης για τη Ραδιενέργεια). Αυτός ο μηχανικός πυρηνικής φυσικής συμμερίζεται την ανησυχία που εξέφρασε ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ) για το εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας της Ζαπορίζια.

Ο διευθυντής του ΔΟΑΕ και ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ δηλώνουν ότι «ανησυχούν σοβαρά».

Η τοποθεσία του σταθμού ηλεκτροπαραγωγής της Zaporijia, του μεγαλύτερου στην Ευρώπη, υπό ρωσικό έλεγχο από τις αρχές Μαρτίου, βομβαρδίστηκε ξανά το Σάββατο 13/8/22.

dimpenews.com

Back to top button