breaking newsΔιεθνή

«Έπεσε» η Αβντιίβκα σε ρωσικά χέρια – Απέσυραν τις δυνάμεις τους οι Ουκρανοί

Πρόκειται για τη σημαντικότερη ρωσική νίκη μετά την κατάληψη της Μπαχμούτ, τον Μάιο του 2023

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν πως έχουν πλέον τον πλήρη έλεγχο στην Αβντιίβκα, στην ανατολική Ουκρανία, αφού κυρίευσαν εργοστάσιο παραγωγής κωκ της σοβιετικής εποχής όπου απέμεναν μερικοί ουκρανοί στρατιωτικοί, εδραιώνοντας τη μεγαλύτερη νίκη τους στο πεδίο των μαχών σε εννιά μήνες, έπειτα από λυσσαλέες μάχες, από τις πιο εντατικές του πολέμου που σε μερικές ημέρες συμπληρώνει δυο χρόνια.

Πρόκειται για τη σημαντικότερη ρωσική νίκη μετά την κατάληψη της Μπαχμούτ, τον Μάιο του 2023.

Ακόμη, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανέφερε πως οι δυνάμεις του προέλασαν περίπου 9 χιλιόμετρα σε αυτόν τομέα του αχανούς μετώπου 1.000 χιλιομέτρων και ότι συνεχίζουν να προωθούνται, έπειτα από την μακρά και πολυαίμακτη μάχη σε αστικό περιβάλλον.

Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου πως απέσυρε τις δυνάμεις του από την πόλη για να μην περικυκλωθούν.

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συνεχάρη τον ρωσικό στρατό για τη νίκη αυτή, που χαρακτήρισε σημαντική.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε σήμερα πως ο «κεντρικός» σχηματισμός κυρίευσε πλήρως τη μονάδα παραγωγής οπτάνθρακα στην Αβντιίβκα.

Σύμφωνα με ρωσικές πηγές, η ουκρανική αναδίπλωση έγινε με βιαστικό και χαοτικό τρόπο, με στρατιωτικούς και μέρος του οπλισμού να μένουν πίσω.

PrimeNews.

Back to top button