Ελλάδα

PΕΣlΤΑΛ BΑΣlΛΑΚOΠΟΥΛOY: Εάν δεν εμβoλιαστoύν όλoι….οι εμβoλιασμέvoι θα κάvουν συvεxώς αvαμvηστικές δoσεις ! ! !

Γιατι αραγε; 

Η απαντηση ειναι….

Πρεπει να πουληθουν τα κωλοεμβολια τους !!!

Ειναι ή δεν ειναι επικνδυνος για την δημοσια υγεια;

Για μια ακόμη φορά ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, έκανε δηλώσεις που δύσκολα μπορεί κάποιος να θεωρήσει ότι έχουν επιστημονική βάση, καθώς υποστήριξε ότι εάν δεν εμβολιαστούν όλοι οι πολίτες, τότε οι εμβολιασμένοι θα αναγκάζονται να κάνουν συνεχώς αναμνηστικές δόσεις.

«Αν δεν εμβολιαστούν όλοι, θα κάνουμε οι υπόλοιποι συνεχώς ενισχυτικές δόσεις. Η λύση είναι να βγει ένα εμβόλιο προσαρμοσμένο σε όλες τις αλλαγές που έχουν συμβεί στον ιό έως τώρα και η ενισχυτική να είναι μόνο για ό,τι καινούριο προκύψει», είπε χαρακτηριστικά.

Ο νέος διοικητής της ΜΕΘ του Ερρίκος Ντυνάν αναφέρθηκε επίσης στην υποχρεωτικότητα και τα πρόστιμα για τους άνω των 60 ετών και τόνισε ότι στην Ελλάδα έχει επιτυχία μόνο 40%. Αυτό γιατί, οι περίπου 200.000 από τους 500.000 ανεμβολίαστους έκαναν την πρώτη δόση μόλις τρεις μέρες πριν την εφαρμογή του μέτρου.

Μάλιστα, έφερε ως παράδειγμα το μέτρο που ισχύει στον Καναδά.

«Στο Κεμπέκ θα πληρώνουν τεράστιο φόρο οι ανεμβολίαστοι, επειδή επιβαρύνουν δυσανάλογα το σύστημα, γιατί στερούν από κάποιον άλλο ασθενή να χειρουργηθεί».

Για τις μεταλλάξεις είπε:

«Όσο γίνεται μετάδοση, θα υπάρχουν συνεχώς μεταλλάξεις και θα βγαίνουν νέα στελέχη. Δεν είναι σίγουρο ότι κάθε φορά θα είναι πιο αδύναμα», επεσήμανε ο καθηγητής, εξηγώντας ότι «δεν είναι γραμμική εξασθένηση του ιού, δηλαδή κάθε στέλεχος ντε και καλά να είναι πιο ελαφρύ».

Ωστόσο, ανέφερε ότι «η πιθανότητα να γίνεται πιο νοσογόνο και θανατηφόρο είναι πιο μικρή».

Σχετικά με την τέταρτη δόση για τους ανοσοκατεσταλμένους, είπε πως, επειδή παίρνουν φάρμακα που δεν επιτρέπει στο ανοσοποιητικό τους σύστημα να έχουν καλή ανοσολογική απάντηση και να φτιάξουν αντισώματα, είναι σωστό να λάβουν κι άλλη δόση.

Για τον γενικό πληθυσμό, τόνισε ότι πρέπει να πειστούν να εμβολιαστούν.

Όσον αφορά την πίεση στο σύστημα υγείας, είπε ότι για κάποιο χρονικό διάστημα θα πιεστεί και θα ξαναζήσουμε τα ίδια.
πηγη 

Back to top button