breaking newsΔιεθνήΥΓΕΙΑ-ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

PfizerGate: Μυστική εμπορική διπλωματία Κομισιόν-Pfizer στις πλάτες των λαών! Ο Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής κατηγορεί την Πρόεδρο της Κομισιόν Ursula von der Leyen για «κακοδιοίκηση» και τη διατάζει να παραδώσει μυστικά κείμενα που αντάλλαξε με τον Δ Σ της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά για την αγορά 1,8 δις εμβολίων Covid!

Η Ursula von der Leyen χρησιμοποίησε «προσωπική διπλωματία» και αδιαφάνεια!

PfizerGate: Μυστική εμπορική διπλωματία Κομισιόν-Pfizer στις πλάτες των λαών! Ο Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής κατηγορεί την Πρόεδρο της Κομισιόν Ursula von der Leyen για «κακοδιοίκηση» και τη διατάζει να παραδώσει μυστικά κείμενα που αντάλλαξε με τον Δ Σ της Pfizer Άλμπερτ Μπουρλά για την αγορά 1,8 δις εμβολίων Covid! Η Ursula von der Leyen χρησιμοποίησε «προσωπική διπλωματία» και αδιαφάνεια!

Ο Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής της ΕΕ κατηγορεί την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για «κακοδιοίκηση» και τη διατάζει να παραδώσει μυστικά κείμενα που έστειλε στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Pfizer κατά τη διάρκεια των προσπαθειών να αγοράσει 1,8 δισεκατομμύρια εμβόλια για Covid. (σσ Το σκάνδαλο-μπίζνα του αιώνα!) Μυστική εμπορική διπλωματία της Κομισιόν στις πλάτες των λαών…..
Η Ursula von der Leyen χρησιμοποίησε «προσωπική διπλωματία» για να εξασφαλίσει μια συμφωνία εμβολίου Pfizer.
Την επικοινωνία της με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο Άλμπερτ Μπουρλά ζήτησε ένας δημοσιογράφος αλλά δεν του παρασχέθηκε.
Ο Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής επέκρινε την επικεφαλής και την διέταξε να παραδώσει τα κείμενα αναφέρει στις 28/1/22 η dailymail.

 

Ο Ευρωπαίος Διαμεσολαβητής επέκρινε την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ότι κρατούσε μυστικά μηνύματα κειμένου με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Pfizer Μπουρλά σχετικά με την αγορά δόσεων εμβολίου για τον Covid, λέγοντας ότι «αποτελεί κακοδιοίκηση».

Η διαμεσολαβήτρια της ΕΕ, Emily O’Reilly, εξέδωσε μια επίσημη σύσταση που ζητούσε από το γραφείο της von der Leyen να παραδώσει τα κείμενα στο πλαίσιο ενός αιτήματος ελευθερίας πληροφόρησης που υποβλήθηκε από δημοσιογράφο.

Τον Απρίλιο του περασμένου έτους, οι New York Times αποκάλυψαν ότι η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen και ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Albert Bourla, είχαν ανταλλάξει γραπτά μηνύματα και κλήσεις σχετικά με προμήθειες εμβολίων για χώρες της ΕΕ.

Η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής χρησιμοποίησε «προσωπική διπλωματία» για να εξασφαλίσει τη συμφωνία για 1,8 δισεκατομμύρια εμβόλια Pfizer μέσω μηνυμάτων με τον διευθύνοντα σύμβουλο, αποκάλυψε η εφημερίδα.

Ο δημοσιογράφος Alexander Fanta του ιστότοπου ειδήσεων netzpolitik.org ζήτησε στη συνέχεια από την Επιτροπή πρόσβαση στα γραπτά μηνύματα και άλλα έγγραφα, αλλά η εκτελεστική εξουσία δεν τα παρείχε.

Chance 🤺 il Giardiniere 🍊 on Twitter: "Ursula von der Leyen amoreggia con il CEO di Pfizer Albert Bourla e gli consegna il premio di Atlantic Council a Washington, un'organizzazione lobbistica. L'UE

Επίσημος φύλακας της ΕΕ επέκρινε την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν επειδή κρατούσε μυστικά μηνύματα κειμένου με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Pfizer

Η Commission απέρριψε το αίτημα (πλήρης αδιαφάνεια) για ελευθερία πληροφόρησης, αρνούμενη να πει εάν υπήρχαν τα κείμενα – παρόλο που η φον ντερ Λάιεν είχε αναφερθεί σε αυτά η ίδια σε συνέντευξη στα μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με την έρευνα του διαμεσολαβητή, η Επιτροπή δεν ζήτησε ξεκάθαρα από το γραφείο της von der Leyen να αναζητήσει τα γραπτά μηνύματα-SMS.

Αντίθετα, η Επιτροπή είπε ότι οι μόνες πληροφορίες που είχαν ήταν ένα email, μια επιστολή και ένα δελτίο τύπου.

«Αυτό υπολείπεται των εύλογων προσδοκιών για διαφάνεια και διοικητικά πρότυπα στην Κομισιόν», είπε η O’Reilly.

«Όταν πρόκειται για το δικαίωμα δημόσιας πρόσβασης στα έγγραφα της ΕΕ, σημασία έχει το περιεχόμενο του εγγράφου και όχι η συσκευή ή η μορφή. Εάν τα μηνύματα κειμένου αφορούν πολιτικές και αποφάσεις της ΕΕ, θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως έγγραφα της ΕΕ.

Ο Διαμεσολαβητής είπε ότι η Επιτροπή θα πρέπει να ζητήσει από το γραφείο της von der Leyen να αναζητήσει ξανά τα κείμενα και, εάν τα βρει, «η Επιτροπή θα πρέπει να αξιολογήσει εάν μπορεί να τους παραχωρηθεί πρόσβαση στο κοινό» σύμφωνα με τους κανόνες της ΕΕ.

«Η διοίκηση της ΕΕ πρέπει να επικαιροποιήσει τις πρακτικές καταγραφής εγγράφων για να αντικατοπτρίζει αυτή την πραγματικότητα».

Η Von der Leyen και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Pfizer, Albert Bourla είχαν ανταλλάξει μηνύματα κειμένου και κλήσεις σχετικά με προμήθειες εμβολίων για χώρες της ΕΕ.

Η Επιτροπή υποστήριξε ότι «ένα γραπτό μήνυμα ή ένας άλλος τύπος άμεσων μηνυμάτων είναι από τη φύση του ένα βραχύβιο έγγραφο που δεν περιέχει κατ’ αρχήν σημαντικές πληροφορίες σχετικά με θέματα που σχετίζονται με πολιτικές, δραστηριότητες και αποφάσεις της Επιτροπής» και ότι «η Επιτροπή καταγράφει την πολιτική που θα απέκλειε καταρχήν την ανταλλαγή άμεσων μηνυμάτων.”

Είπαν επίσης στον Διαμεσολαβητή ότι «μέχρι σήμερα, δεν έχουν καταγράψει κανένα γραπτό μήνυμα στο σύστημα διαχείρισης εγγράφων».

Αλλά η O’Reilly απέρριψε αυτό το επιχείρημα, λέγοντας ότι τα κείμενα εμπίπτουν στον ορισμό του εγγράφου της Επιτροπής.

Η Επιτροπή της Von der Leyen πρωτοστάτησε στην αγορά εμβολίων κατά του Covid για τις 27 χώρες της ΕΕ.

Περισσότερες από τις μισές δόσεις που έχει αγοράσει η Επιτροπή προέρχονται από την BioNTech-Pfizer, καθιστώντας την μακράν τον μεγαλύτερο προμηθευτή στις προσπάθειες εμβολιασμού του μπλοκ.

Η Επιτροπή αρνείται να αποκαλύψει βασικές πτυχές των συμβολαίων της με προμηθευτές εμβολίων Covid, ιδίως όσον αφορά την τιμολόγηση, επικαλούμενη το εμπορικό απόρρητο.

Πέρυσι, υπήρξε ένας ξέφρενος αγώνας για την εξασφάλιση εμβολίων, με την ΕΕ και το Ηνωμένο Βασίλειο να έρχονται σε σύγκρουση για συμβόλαια με τις μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες.

Ενώ η Βρετανία μπόρεσε να φτάσει στην κορυφή της παγκόσμιας κυκλοφορίας εμβολίων και να χορηγήσει 20 εκατομμύρια εμβόλια μέσα σε λίγες εβδομάδες από την έγκριση των εμβολίων Pfizer και AstraZeneca, οι ηγέτες της ΕΕ καθυστέρησαν στην εφαρμογή ενός σχεδίου εμβολιασμού.

Οι διευθύνοντες των Βρυξελλών ήταν εξαγριωμένοι με την AstraZeneca που υποσχέθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο τις πρώτες παραδόσεις των προμηθειών εμβολίων της, υποστηρίζοντας ότι έχει παραβιάσει τη συμφωνία της με το μπλοκ.

Χώρες όπως η Γαλλία και η Γερμανία στη συνέχεια έκαναν μπρος-πίσω για το αν θα κυκλοφορήσουν το εμβόλιο AstraZeneca, κάτι που ενέσπειρε αμφιβολίες στο κοινό και οδήγησε σε χαμηλή απορρόφηση των εμβολίων.

Αυτό είναι κορωνοπάρτι!..και κάπως έτσι φτάσαμε αισίως και στην 4η δόση…κι έπεται συνέχεια…

dimpenews.com

Back to top button