breaking newsΕλλάδα

Πρωτοφανής πρόκληση της Τουρκίας – Μαχητικό πέταξε πάνω από τη ναυτική βάση της Λέρου!

 

Σε συνδυασμό πάντα με την εμπλοκή της στην Λιβύη, πρέπει να αναμένουμε μία μίνι πρόκληση στην περιοχή το ερχόμενο χρονικό διάστημα.

Σταθερά και αμετάκλητα συνεχίζει την επιθετική της τακτική η Άγκυρα στο Αιγαίο πραγματοποιώντας σχεδόν καθημερινά αλλεπάλληλες υπερπτήσεις με οπλισμένα τουρκικά μαχητικά, πάνω από ελληνικά νησιά του Αιγαίου, προκαλώντας σε εναέριες εμπλοκές τα αεροσκάφη της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας.

Πρόκληση στη Λέρο

Πριν από λίγο τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος πέταξε σε πολύ χαμηλό ύψος πάνω από τη ναυτική βάση της Λέρου! Τέτοια πρόκληση δεν μπορούμε να θυμηθούμε αν έχει υπάρξει στο παρελθόν, αναφέρει το militaire.

Οι προκλητικοί τουρκικοί χάρτες: Χωρίς υφαλοκρηπίδα ελληνικά νησιά και Κύπρος

 «Eπειδή οι ακτές μας βλέπουν τις ακτές της Λιβύης είχαμε τη δυνατότητα της συμφωνίας. Και βέβαια έχουμε τις μεγαλύτερες ακτές στην ανατολική Μεσόγειο κι αυτό μας δίνει άλλες δυνατότητες. Μιλούν για υφαλοκρηπίδα γύρω από την Κρήτη.  Δεν υπάρχει υφαλοκρηπίδα γύρω από τα νησιά δεν υπάρχει τέτοιο θέμα. Εκεί αφορά μόνο τα χωρικά ύδατα» δήλωσε  ο Ταγίπ Ερντογάν.

Η αντίληψη του Τούρκου Προέδρου και της γείτονος, περί των ελληνικών χωρικών υδάτων αποτυπώνεται σε χάρτες τους οποίους η Τουρκία παρουσιάζει ως επίσημη θέση της και έχει δώσει στην δημοσιότητα.

Συγκεκριμένα η ελληνική υφαλοκρηπίδα φαίνεται να αγνοείται από την Τουρκία η οποία παρουσιάζεται να έχει εισέλθει σε αυτή αγνοώντας το Καστελόριζο, την Κρήτη, την Ρόδο και την Κάρπαθο «κατεβαίνοντας» μέχρι εκεί προκειμένου να εφάπτεται με την υποτιθέμενη λιβυκή υφαλοκρηπίδα.

Ως αποτέλεσμα τα ελληνικά νησιά αλλά και η Κύπρος παρουσιάζονται δίχως υφαλοκρηπίδα.

Σε άλλο χάρτη, αποτυπώνονται τα μίλια στα οποία τα τουρκικά θαλάσσια σύνορα υποτίθεται πως τέμνονται με την Λιβύη.

Σημειώνεται πως ανταποκριτής του ΣΚΑΙ στην Κωνσταντινούπολη Μανώλης Κωστίδης, δεν παρέλειψε να εκφράσει την ανησυχία του για το νέο δόγμα Ερντογάν.

Παράλληλα, σε αντίστοιχο χάρτη η Τουρκία αποτυπώνει την περιοχή που παρουσιάζει ως δική της, στην οποία και διατείνεται πως εντός του 2020 σκοπεύει να στείλει ερευνητικό πλοίο.

Ο  Τούρκος πρόεδρος σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους κατηγόρησε για άλλη μια φορά τον πρωθυπουργό για την πρόσκληση του Χαφτάρ στην Αθήνα.

Δείτε τους χάρτες:

 

pentapostagma
Back to top button