Διεθνή

3 Ουκρανοί στρατιώτες δολοφόνησαν εν ψυχρώ 2 Έλληνες ομογενείς τραυμάτισαν σοβαρά 2 άλλους. Τους έστησαν καρτέρι έξω από καφετέρια όταν τα θύματα βγήκαν για τσιγάρο αφού διαπληκτίστηκαν εντός. Ο 1 νεκρός ήταν μέλος της Εθνοφρουράς

Τρεις Ουκρανοί στρατιώτες δολοφόνησαν εν ψυχρώ 2 Έλληνες ομογενείς τραυμάτισαν σοβαρά 2 άλλους. Τους έστησαν καρτέρι θανάτου έξω από καφετέρια όταν τα θύματα βγήκαν για τσιγάρο αφού είχαν διαπληκτιστεί μαζί τους εντός. Ο 1 νεκρός ήταν μέλος της Εθνοφρουράς!

Στις 13 Φεβρουαρίου, στο χωριό  Γράνιτνα, που βρίσκεται πλησίον της γραμμής επαφής στην Ανατολική Ουκρανία στο Ντόνετσκ, 3 Ουκρανοί στρατιώτες πυροβόλησαν εναντίον τεσσάρων ατόμων Ελλήνων ομογενών από ότι αποδείχθηκε. Δύο σκοτώθηκαν, κι άλλοι δύο τραυματίστηκαν σοβαρά και νοσηλεύονται. Γνωστοποιήθηκε ότι ένα από τα θύματα υπηρετούσε στην Εθνοφρουρά (mk.ru), το δεύτερο ήταν πολίτης. Οι δράστες συνελήφθησαν. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διπλή ανθρωποκτονία, κι απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Ο αναπληρωτής επικεφαλής του Τμήματος Λαϊκής Πολιτοφυλακής της ΛΔΔ, Eduard Basurin, ανακοίνωσε το τραγικό συμβάν διευκρινίζοντας ότι οι στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ήταν μεθυσμένοι.

Σύμφωνα με τον ίδιο, δύο στρατιώτες της 53ης ταξιαρχίας της Ουκρανίας, οπλισμένοι με υπηρεσιακά πιστόλια, μπήκαν σε καφετέρια, όπου καβγάδισαν με άλλους θαμώνες. Στη συνέχεια βγήκαν έξω και περιμένοντας να βγουν οι αντίπαλοι να καπνίσουν στήνοντάς τους καρτέρι άνοιξαν πυρ εναντίον των Ελλήνων.

«Οι στρατιώτες τράπηκαν σε φυγή από τον τόπο του εγκλήματος, εκτός από το ότι πυροβόλησαν τους θαμώνες του καφέ, πυροβόλησαν και εναντίον ενός αμάχου στο Chermalyk. Οι δολοφόνοι έχουν πλέον συλληφθεί. Διαπιστώθηκε ότι ο σειριακός αριθμός καταστράφηκε σε ένα από τα πιστόλια », είπε ο Basurin.

Πατέρας δυο παιδιών και παππούς 1 εγγονιού είναι ο 1 νεκρός ομογενής 

dimpenews.com

Back to top button