Διεθνή

Πρωτοφανής ταπεινωτική δήλωση μετανοίας Φινλανδίας Σουηδίας για ν΄άρει το βέτο ένταξής τους στο ΝΑΤΟ η Τουρκία! Γιατί αυτή η εξέλιξη δεν συμφέρει σε α΄χρόνο την Ελλάδα!!!

Το Τριμερές Μνημόνιο που συνάφθηκε μεταξύ Τουρκίας-Σουηδίας-Φινλανδίας σήμερα υπό την αιγίδα του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη αποτελεί μια εξόφθαλμη δήλωση μετανοίας των 2 προηγμένων Σκανδιναβικών χωρών. Μια απερίφραστη αποδοχή και ομολογία ότι είναι χώρες τρομοκρατικές. Δεν έχουν ξαναγίνει αυτά. Πρωτοφανείς καταστάσεις.

Αναφέρει μεταξύ άλλων ότι το ΝΑΤΟ είναι μια συμμαχία που βασίζεται στις αρχές συλλογικής άμυνας και αδιαιρετότητας της ασφάλειας ( σσ ποιά συλλογική άμυνα ΝΑΤΟικός εμφύλιος στο Αιγαίο). Και συνεχίζει…

Ως υποψήφιοι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ η Φιλανδία και η Σουηδία επεκτείνουν την πλήρη υποστήριξή τους στην Τουρκία κατά των απειλών της εθνικής της ασφάλειας. Για να επιτελεστεί αυτό η Φιλανδία και η Σουηδία δεν θα παρέχουν υποστήριξη σε PKK/ PYD και στην οργάνωση που περιγράφεται ως FETO στην Τουρκία. ( σσ που σημαίνει ότι αποδέχονται και συνομολογούν ότι μέχρι τώρα υποστήριζαν την τρομοκρατία) Η Τουρκία επίσης θα επεκτείνει την πλήρη της υποστήριξη σε Φιλανδία και Σουηδία κατά απειλών της εθνικής της ασφάλειας. Φιλανδία κι Σουηδία απορρίπτουν και καταδικάζουν απερίφραστα την τρομοκρατία σε όλες της τις μορφές και εκδηλώσεις.( σσ ωμή δήλωση μετανοίας) Φιλανδία και Σουηδία ξεκάθαρα καταδικάζουν όλες τις διαπραττόμενες επιθέσεις από τρομοκρατικές οργανώσεις κατά της Τουρκίας κι εκφράζουν την βαθιά τους αλληλεγγύη στην Τουρκία και στις οικογένειες των θυμάτων. (σσ ωμή δήλωση μετανοίας)

Φιλανδία και Σουηδία διαβεβαιώνουν ότι το PKK είναι μια έκνομη απαγορευμένη τρομοκρατική οργάνωση, ( σσ πολιτικό απεταξάμην) oι 2 χώρες δεσμεύονται να αποτρέψουν τις δραστηριότητες του PKK κι όλων των άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων και θυγατρικών τους καθώς και ατομικές δραστηριότητες που έχουν διασύνδεση και εμπνέονται από ομάδες ή networks συσχέτιση με αυτές τις τρομοκρατικές οργανώσεις. Οι 3 χώρες συμφώνησαν ν΄αρχίσουν μια συνεργασία για αποτροπή δραστηριοτήτων αυτών των τρομοκρατικών ομάδων. Φιλανδία και Σουηδία απορρίπτουν τους σκοπούς αυτών των τρομοκρατικών οργανώσεων. ( σσ δήλωση μετανοίας)

7. Τουρκία Σουηδία Φιλανδία πιστοποιούν ότι από τώρα δεν υπάρχουν εμπάργκο εθνικών όπλων μεταξύ των χωρών αυτών. ( σσ θα δώσουν και όπλα στην Τουρκία να μας πολεμήσει)

Οι 3 δεσμεύονται ν΄ακολουθήσουν μεταξύ άλλων τα ακόλουθα βήματα. Ανταλλαγή συνεργασίας πληροφοριών μυστικών υπηρεσιών για αντιτρομοκρατία και οργανωμένο έγκλημα.( σσ όλοι οι φυγάδες από τούρκικο καθεστώς πολιτικοί πρόσφυγες θα καταλήξουν σε Εξπρές μεσονυκτίου)

Φιλανδία και Σουηδία θα διεξάγουν τη μάχη κατά της τρομοκρατίας με αποφασιστικότητα . Φιλανδία και Σουηδία θ΄απευθύνουν στην Τουρκία αιτήματα απέλασης έκδοσης που εκκρεμούν υπόπτων για τρομοκρατία..( σσ θα στείλουν κόσμο στον άλλον κόσμο)

Οι 2 χώρες θα ερευνήσουν και απαγορεύσουν κάθε δραστηριότητα χρηματοδότησης και στρατολόγησης του PKK των θυγατρικών του κι άλλων τρομοκρατικών οργανώσεων.( δήλωση μετανοίας) Οι 2 χώρες θα πολεμήσουν την παραπληροφόρηση και θα αποτρέψουν την κατάχρηση της εθνικής νομοθεσίας για την εύνοια και προώθηση της τρομοκρατίας περικλείοντας ενέργειες κατά της Τουρκίας.

Η Τουρκία τα πήρε όλα πανηγύρια στην Τουρκία. Από την άλλη αυτή η εξέλιξη δεν μας ευνοεί σε α΄χρόνο και γιατί. Αν το επιχειρούμενο ήταν η διαίρεση του αντιπάλου δηλ. του ΝΑΤΟ αυτό θα ήταν καλύτερα να σπάσει στο Βορρά παρά στο Νότο. Αφού η Συμμαχία δεν διαιρέθηκε με αφορμή την ένταξη των 2 χωρών είναι πολύ πιθανό να επιχειρηθεί να σπάσει στο Νότο στα ελληνοτουρκικά….Το ΝΑΤΟ τράβηξε πίσω Σουηδία Φιλανδία να μην κοντραριστούν με Τουρκία αφού προέχει η ενίσχυση συμμαχίας με αντιρωσικό προσανατολισμό. Η Συμμαχία προτάσσει τη διεύρυνση. Ωστόσο επειδή η Τουρκία θέλει να διατηρήσει το ρόλο του διπλού πράκτορα τώρα πουλάει τη Μόσχα για ΝΑΤΟ αλλά στη συνέχεια θα της δώσει την ενδοΝΑΤΟική εμφύλια σύγκρουση στο Αιγαίο. Αυτή όμως η κίνηση παγίδα θα ρίξει τον Ερντογάν σαν τον Κολοσσό της Ρόδου!! Γιατί τότε η Ρωσία θα τραβήξει τη μάσκα θα παίξει το χαρτί του ομόδοξου και θ΄αντιπαρατεθεί με Τουρκία σε έναν αποκαλυπτικό πόλεμο. Η Δύση θα διεκδικήσει κι αυτή το ποθούμενο της Ρωσίας και η κόντρα θα γενικευθεί. Η Τουρκία θα βρεθεί στις μυλόπετρες της ιστορίας γιατί όποιος πατά σε 2 βάρκες καταποντίζεται…και τα Στενά θα στενάξουν θα είναι τα Στενά των 2 υπερδυνάμεων που θα τη συνθλίψουν αφού όλοι θα επωφεληθούν……

dimpenews.com

Back to top button