breaking newsΕλλάδα

Φαντασιοπληξίες Τιράνων: «Υπάρχει πογκρόμ κατά Αλβανών στην Ελλάδα» – Διάβημα στην Ελληνίδα πρέσβη

 

Η Ελληνίδα πρέσβειρα στην Αλβανία, Ελένη Σουράνη, κλήθηκε για δεύτερη φορά σε διάστημα δύο ημερών στο αλβανικό υπουργείο Εξωτερικών καθώς τα Τίρανα “ονειρεύονται” πογκρόμ κατά Αλβανών στην Ελλάδα.

 

Οι Αλβανοί προχώρησαν σε νέο διάβημα προς την Ελληνίδα πρέσβειρα κλιμακώνοντας τις κινήσεις τους πιθανότατα με τουρκικό “δάχτυλο”. Ζητούν και να καταδικάσουμε και να πάρουμε μέτρα για υποτιθέμενο πογκρόμ κατά αλβανών στην Ελλάδα

“Ζητήθηκε από την επικεφαλής της διπλωματικής αντιπροσωπείας να αποστασιοποιηθεί και συγχρόνως οι ελληνικές αρχές να καταδικάσουν τις σοβαρές πράξεις που επηρεάζουν το κλίμα φιλικών σχέσεων μεταξύ των  δύο γειτόνων” λέει το αλβανικό ΥΠΕΞ.

Στη συνέχεια τα Τίρανα ζήτησαν μέσω της Ελληνίδας πρέσβειρας «η Αθήνα να καταδικάσει και να τηρήσει σαφείς αποστάσεις αυτές τις σοβαρές πράξεις που επηρεάζουν το κλίμα φιλικών σχέσεων μεταξύ των δύο γειτόνων».

Το αλβανικό ΥΠΕΞ υπογράμμισε ακόμα «την ανάγκη οι ελληνικές αρχές να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να εξασφαλίσουν τη ζωή και την περιουσία των Αλβανών πολιτών που διαμένουν στην Ελλάδα».

«Τα πρόσφατα γεγονότα στην Ελλάδα έρχονται μετά το θάνατο Κωνσταντίνου Κατσία στο Βουλαράτι» σχολιάζουν τα αλβανικά ΜΜΕ.

Την Τρίτη, η κ. Σουράνη είχε κληθεί για πρώτη φορά στο υπουργείο Εξωτερικών, όπου της μεταφέρθηκε το μήνυμα ότι ο μόνος αρμόδιος φορέας για τη διερεύνηση της υπόθεσης Κ.Κατσίφα είνα η αλβανική εισαγγελία. Είχε προηγηθεί η ανακοίνωση ότι οι συνθήκες θανάτου του Κ. Κατσίφα θα ερευνηθούν και από τις ελληνικές Αρχές.

 

Pronews
Back to top button