breaking newsΕλλάδακοινωνία

Αγρίνιο: Εξαρθρώθηκε σπείρα Ρομά που «ρήμαζε» σπίτια σε όλη τη χώρα

 

Στην εξάρθρωση σπείρας Ρομά προχώρησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγρινίου, προχωρώντας σε πολλές συλλήψεις σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Η οργάνωση φέρεται να κατηγορείται για κλοπές σε οικίες ανά την επικράτεια, με λεία εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και οι εμπλεκόμενοι αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του Εισαγγελέα.

Εντός των επόμενων ωρών, αναμένονται από τις αστυνομικές αρχές επίσημες ανακοινώσεις.

Ομόνοια: Συνελήφθησαν 6 άτομα για ληστεία σε βάρος 45χρονου

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, βραδινές ώρες της 9-1-2023 στην Ομόνοια, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.) 5 ημεδαποί ηλικίας από 19 έως 14 ετών και 19χρονος αλλοδαπός, κατηγορούμενοι για ληστεία κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, βραδινές ώρες της 9 Ιανουαρίου, οι κατηγορούμενοι προσέγγισαν 45χρονο αλλοδαπό, στην Πλατεία Ομόνοιας και με λεκτική απειλή του αφαίρεσαν το κινητό του τηλέφωνο.

Αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο, έπειτα από αναζητήσεις, εντόπισαν σε κοντινή απόσταση τους κατηγορούμενους και τους οδήγησαν στο Τμήμα Ασφάλειας Ομόνοιας όπου συνελήφθησαν.

Επιπλέον, στην κατοχή της 14χρονης συλληφθείσας, βρέθηκε και κατασχέθηκε το κινητό τηλέφωνο που είχε αφαιρεθεί από τον 45χρονο.

Οι συλληφθέντες με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

45χρονη στον Βόλο μήνυσε τον σύντροφό της επειδή «έτσι της ήρθε»

Μία 45χρονη στον Βόλο κατήγγειλε τον σύντροφό της για ξυλοδαρμό, ωστόσο στο δικαστήριο οι δικαστές έμειναν άφωνοι όταν τους είπε πως έκανε τη μήνυση επειδή «έτσι μου ήρθε…».

Ο 43χρονος σύντροφος της γυναίκες συνελήφθη και κρατήθηκε στην Αστυνομία, για να οδηγηθεί χθες το μεσημέρι στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου, με την κατηγορία της άσκησης σωματικής βίας.

Ωστόσο, 24 ώρες μετά η 45χρονη είπε στην κατάθεσή της: «Δεν με απείλησε. Ούτε με χτύπησε. Μόνο λίγο τη μπλούζα μου τράβηξε…».

Στις ερωτήσεις της Εισαγγελέως, σύμφωνα με το τοπικό Μέσο, για ποιο λόγο κατέθεσε τη μήνυση και ισχυρίστηκε όσα καταγράφηκαν στην καταγγελία, με αποτέλεσμα ο 43χρονος να συλληφθεί, η 45χρονη απάντησε μονολεκτικά «έτσι μου ήρθε…».

Το περασμένο βράδυ η 45χρονη είχε μεταβεί στο αστυνομικό τμήμα και είχε υποβάλλει μήνυση σε βάρος του συντρόφου της. Όπως είπε επειδή είναι παντρεμένος αποφάσισε να δώσει ένα τέλος σε αυτή τη σχέση. Εκείνος όμως αντέδρασε, με αποτέλεσμα να γίνει φασαρία.

Ο κατηγορούμενος επίσης αρνήθηκε ότι την απείλησε και ότι τη χτύπησε. Όπως ανέφερε απλά της φώναξε λίγο παραπάνω, διότι αιφνιδιάστηκε και δεν περίμενε να του ζητήσει η 45χρονη να διακόψουν τη σχέση τους.

Ο συνήγορός του είχε εξαρχής θέσει ένσταση, ζητώντας ο πελάτης του να μην δικαστεί για ενδοικογενειακή βία, διότι ο 43χρονος και η 45χρονη δεν έχουν μόνιμη σχέση, αλλά βρίσκονται περιοδικά τον τελευταίο 1,5 χρόνο.

Πάντως, σε βάρος της γυναίκας σχηματίστηκε δικογραφία για ψευδή καταμήνυση, ενώ θα εξετασθεί το ενδεχόμενο της ψευδορκίας.

Μάνη: Βρέθηκε απαγχονισμένος 40χρονος πρώην ποδοσφαιριστής

Συγκλονισμένη είναι η κοινωνία στη Μάνη από την είδηση ότι βρέθηκε νεκρός ένας 40χρονος πρώην ποδοσφαιριστής.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες ο άνδρας βρέθηκε λίγο πριν τις 4 το μεσημέρι απαγχονισμένος δίπλα από το εκκλησάκι της Αγίας Τριάδας, στον επαρχιακό δρόμο Καλαμάτας-Αρεόπολης, λίγο πριν τη γέφυρα της Κοσκάραγας.

Στην περιοχή έφτασε η αστυνομία που αποκλείει την εγκληματική ενέργεια και όλα τα στοιχεία να δείχνουν αυτοκτονία. Λίγο πάνω από το σημείο που βρέθηκε νεκρός παρκαρισμένο ήταν και το αυτοκίνητό του.

Να σημειωθεί ότι ο 40χρονος ήταν πατέρας ενός μικρού παιδιού, και κάτοικος της περιοχής, ενώ παλαιότερα ήταν και παίκτης σε ποδοσφαιρικές ομάδες της Μεσσηνίας.

Εύβοια: Προσπάθησε να πνίξει τη γυναίκα του μπροστά στα μάτια των παιδιών τους

Νέο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας αναστάτωσε την Εύβοια πριν από λίγα 24ωρα, όταν άνδρας ξυλοκόπησε άγρια την σύζυγό του μπροστά στα έντρομα μάτια των παιδιών τους, μέσα στο σπίτι τους.

Το περιστατικό σημειώθηκε σε περιοχή της Χαλκίδας. Όλα συνέβησαν τις πρώτες ώρες του 2023 με το ζευγάρι να καβγαδίζει έντονα και τον άνδρα να κινείται απειλητικά εναντίον της γυναίκας.

Ο σύζυγος, ο οποίος είναι διασώστης του ΕΚΑΒ, δεν δίστασε να «τυλίξει» τα χέρια του γύρω από τον λαιμό της μητέρας των παιδιών του προσπαθώντας να την πνίξει. Η γυναίκα στην προσπάθειά της να τον κάνει να σταματήσει, άρχισε να φωνάζει με αποτέλεσμα να την ακούσουν τα παιδιά, τα οποία βρίσκονταν στο δωμάτιο τους, ενώ ο άνδρας απτόητος συνέχισε να βιαιοπραγεί εναντίον της συζύγου του ακόμα και μπροστά στα μάτια των παιδιών.

Όταν η γυναίκα έχασε τις αισθήσεις της, εκείνος φοβισμένος έφυγε από το σπίτι, ενώ κάλεσε και την Αστυνομία, χωρίς ωστόσο να έχουν γίνει γνωστές περαιτέρω λεπτομέρειες για την έκβαση της υπόθεσης

Back to top button