Διεθνή

Οι Αμερικανοί χτύπησαν με αεροπορικές επιδρομές θέσεις στη συριακή Deir Ezzor.

Οι Αμερικανοί χτύπησαν με αεροπορικές επιδρομές θέσεις στη συριακή Deir Ezzor. Ο Μπάιντεν διέταξε χτυπήματα στη Συρία στη Deir Ezzor κατά υποδομών ”που χρησιμοποιούν οργανώσεις που πρόσκεινται στους Ιρανούς IRCG προς υπεράσπιση Αμερικανών στρατιωτών” αναφέρει δελτίο τύπου της (CENTCOM).

Οι ΗΠΑ στρατός κατοχής στα Βόρεια του Ευφράτη επί συριακού εδάφους ελέγχει το 90% του συριακού πετρελαίου εκεί.

Η ανατολική Συρία υπό βομβαρδισμό. Ο αμερικανικός στρατός ανακοίνωσε την Τρίτη,ότι με εντολή του Τζο Μπάιντεν, έπληξε βάσεις φιλοϊρανικής πολιτοφυλακής στην ανατολική Συρία. Οι επιδρομές πραγματοποιήθηκαν στην επαρχία Deir ez-Zor και είχαν στόχο “υποδομές που χρησιμοποιούν ομάδες που συνδέονται με τους Φρουρούς της Επανάστασης”, δήλωσε σε δελτίο τύπου ο εκπρόσωπος της κεντρικής διοίκησης του αμερικανικού στρατού στη Μέση Ανατολή (CENTCOM) , συνταγματάρχης Joe Buccino.

Ο αμερικανικός εναέριος βομβαρδισμός είχε στόχο εννέα αποθήκες που χρησιμοποιούνται ιδιαίτερα για την αποθήκευση πυρομαχικών, ισχυρίστηκε στη συνέχεια ο συνταγματάρχης Buccino στο CNN. Οι αμερικανικές δυνάμεις «πραγματοποίησαν αυτήν την αναλογική και σκόπιμη επιχείρηση για να περιορίσουν τον κίνδυνο κλιμάκωσης και τον κίνδυνο πρόκλησης απωλειών», είπε.

«Για να υπερασπιστούμε και να προστατεύσουμε τις αμερικανικές δυνάμεις από επιθέσεις όπως αυτές που πραγματοποιήθηκαν στις 15 Αυγούστου από ομάδες που υποστηρίζονται από το Ιράν», αυτή είναι η δικαιολογία για αυτά τα χτυπήματα, σύμφωνα με τον συνταγματάρχη Joe Buccino. Στις 15 Αυγούστου, drones που φέρεται να εκτοξεύτηκαν από πολιτοφυλακές που υποστηρίζονται από το Ιράν στόχευσαν τη φρουρά al-Tanf που χρησιμοποιούν οι αμερικανικές δυνάμεις. Η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ δήλωσε ότι η επίθεση δεν προκάλεσε «ανθρώπινες απώλειες και ζημιές”.

Εκατοντάδες Αμερικανοί στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί στη βορειοανατολική Συρία

Το Ιράν λέει ότι ανέπτυξε δυνάμεις στη Συρία μετά από πρόσκληση της τελευταίας και απλώς συμβούλους. Το Deir ez-Zor είναι μια στρατηγική επαρχία που συνορεύει με το Ιράκ και περιέχει κοιτάσματα πετρελαίου. Οι πολιτοφυλακές που υποστηρίζονται από το Ιράν και οι συριακές δυνάμεις ελέγχουν την περιοχή και έχουν γίνει συχνά στόχος ισραηλινών πολεμικών αεροσκαφών σε προηγούμενα πλήγματα.

dimpenews.com

Back to top button