breaking newsΕλλάδα

Έρχεται διακυβέρνηση χούντας με τον μανδύα του δήθεν δημοκρατικού πολιτεύματος – “Αποφασίζομεν και διατάσσομεν αφού πήραμε αυτό το ποσοστό”

Μητσοτάκης, υπουργοί και στελέχη της ΝΔ έδειξαν τη διακυβέρνηση παντοδυναμίας που ετοιμάζουν

Οσο κι αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσπάθησε να πείσει πως το εκλογικό αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου δεν θα μετατραπεί σε αιτία πυροδότησης αλαζονικών συμπεριφορών, τελικά η οίηση, η φιλαυτία και ο ναπολεοντισμός που τον διέπουν αρκούσαν για να τον οδηγήσουν σε αυτοαναίρεση εν ριπή οφθαλμού.

Δηλώσεις όπως «υπάρχει ένας υποψήφιος για πρωθυπουργός και ένα κόμμα το οποίο να διεκδικεί την ευθύνη της διακυβέρνησης» ή «η αυτοδυναμία της ΝΔ προκύπτει ως μονόδρομος» ή «δεν βλέπω τον λόγο (σ.σ.: για να γίνει ντιμπέιτ)» αρκούν για να επιβεβαιώσουν του λόγου το αληθές.

Ωστόσο δεν είναι μόνο οι τοποθετήσεις του πρώην πρωθυπουργού που αποδεικνύουν πως η Πειραιώς θεωρεί ότι οι δεύτερες εκλογές αποτελούν παίγνιο μηδενικού αθροίσματος. Σειρά «γαλάζιων» στελεχών δεν μπόρεσαν να κρύψουν την έπαρση που τους κατέκλυσε μετά την καταγραφή της διαφοράς των 20 μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ. Εξού και οι απαντήσεις και τα σχήματα ξιπασμένης κομπορρημοσύνης που αν είχαν παρατεθεί στον δημόσιο διάλογο από υποψήφιο ή έστω εκπρόσωπο άλλου κόμματος, τότε θα σειόταν το πολιτικό σκηνικό λόγω της… αναφυλαξίας που θα πάθαιναν τα συστημικά Μέσα.

«Στόχος οι 180 βουλευτές…»
Σημείο αφετηρίας αυτού του απανθίσματος «γαλάζιας» αλαζονείας δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από τις δηλώσεις του Αδωνη Γεωργιάδη στον Σκάι την ημέρα των εκλογών της 21ης Μαΐου. «Ασφαλώς στο νέο πολιτικό σκηνικό που διαμορφώνεται όλοι μας βλέπουμε τα πράγματα με διαφορετικό τρόπο» ανέφερε εισαγωγικά στον αέρα του πάντα φιλόξενου Σκάι. Και συμπλήρωσε: «Θυμίζω ότι ένας διακηρυγμένος στόχος της Νέας Δημοκρατίας είναι η αλλαγή του συντάγματος σε ένα χρόνο. Θέλει 180 (σ.σ.: ψήφους). Και ίσως έχει αξία να δούμε τη μάχη της δεύτερης εκλογικής αναμέτρησης για να πιάσουμε το 180. Δηλαδή να πούμε τώρα στον κόσμο, στις δεύτερες εκλογές, ότι “παιδιά, τώρα το στοίχημα δεν είναι να πάρει η ΝΔ την κυβέρνηση, αλλά να πάρουμε 180 (σ.σ.: έδρες) μόνοι μας και να πάμε να αλλάξουμε το σύνταγμα”».

Οπως ήταν λογικό και επόμενο, η δήλωση αυτή προκάλεσε τη μήνη των κομμάτων της αντιπολίτευσης, αφού κατέστη σαφές ότι ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης και αντιπρόεδρος της ΝΔ λιγουρεύεται την αναθεώρηση του καταστατικού χάρτη της χώρας χωρίς καμία απολύτως πολιτική συναίνεση.

Πρώτος απ’ όλους, ο Νίκος Δένδιας τράβηξε το χαλί της μεγαλαυχίας κάτω από τα πόδια του Αδ. Γεωργιάδη, προσυπογράφοντας «μια πολύ πιο σεμνή αντίληψη». «Να κρατήσουμε ένα πολύ καλό ποσοστό, να έχουμε μια δεύτερη τετραετία-συνέχιση της πρώτης και να μπορέσουμε να οδηγήσουμε τη χώρα σε ένα καλύτερο ευρωπαϊκό αύριο» ξεκαθάρισε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών. Θέλοντας ή μη ο Κυρ. Μητσοτάκης ακολούθησε στο ίδιο αφοριστικό μοτίβο. Κατά τη συνέντευξή του στον Alpha απάντησε σε σχετικό ερώτημα: «Μακριά από μένα ότι θέλω να το αλλάξω μόνος μου (σ.σ.: το σύνταγμα)».

«Πήραμε 40%…»
Μετά τις πρώτες εκλογές το ένα μακάβριο περιστατικό περίμενε στη γωνία το επόμενο.

Εως ότου όλα μαζί επανέφεραν με ένταση στην επικαιρότητα τα δομικά ελλείμματα του ΕΣΥ. Ο θάνατος της 63χρονης στην καρότσα αγροτικού στην Κω και η απώλεια της ζωής 19χρονης εγκύου που κατέληξε περιμένοντας ασθενοφόρο στη Νέα Μάκρη ξύπνησαν μνήμες από τη μαύρη περίοδο που ασθενείς ξεψυχούσαν εκτός ΜΕΘ λόγω Covid-19, με τον Κυρ. Μητσοτάκη να ισχυρίζεται ενώπιον της εθνικής αντιπροσωπείας πως δεν υπάρχουν μελέτες που να αποδεικνύουν αύξηση της θνητότητας ασθενών εκτός μονάδων εντατικής θεραπείας. Πλέον το αφήγημα άλλαξε, καθότι το 40% που αποκόμισε η ΝΔ στις πρώτες κάλπες έγινε αντιληπτό σαν βατήρας για μακροβούτι στην εκλογική κολυμβήθρα.

«Υπάρχει όμως μια κατατεθειμένη λαϊκή αποδοχή της τάξεως του 40% πριν δέκα μέρες. Αυτά έχουν κριθεί. Ηταν μέσα στον απολογισμό που καταθέσαμε πριν την 21η Μαΐου και οδήγησε στο αποτέλεσμα που οδήγησε. Κι αυτό θα πρέπει να συνεκτιμάται, έτσι;» αντέτεινε κυνικά ο Γιώργος Κουμουτσάκος όταν ρωτήθηκε για τα τραγικά περιστατικά σε Κω και Νέα Μάκρη.Δύο εβδομάδες αργότερα τη σκυτάλη πήρε ο Κωστής Χατζηδάκης. Ο πρώην υπουργός Εργασίας ή κατά κόσμον «στόχος 5046c» της ΕΥΠ δέχτηκε τα πυρά της εκπροσώπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Δέσποινας Κουτσούμπα για την αλαζονική διακυβέρνηση της ΝΔ φέρνοντας ως παραδείγματα σκαστά σκάνδαλα, όπως αυτό των παρακολουθήσεων. «Αυτά που ειπώθηκαν από την κ. Κουτσούμπα με τον ένα ή άλλον τρόπο έχουν ειπωθεί και από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κόσμος τα άκουσε, τα έκρινε, έδωσε στη ΝΔ 41%, στον ΣΥΡΙΖΑ 20%, στο ΠΑΣΟΚ 11,5%, στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%» ήταν η «ταπεινή» απάντηση του θύματος του επιτελικού παρακράτους, γεγονός που ανάγκασε την εκπρόσωπο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ να επανέλθει συμπεραίνοντας: «Αρα καλώς γίνονταν οι παρακολουθήσεις… Να συνεχίσει ο κ. πρωθυπουργός να παρακολουθεί εσάς και το μισό υπουργικό συμβούλιο…». Τότε ο υπουργός που έγινε «σουρωτήρι» από Predator και ΕΥΠ ανταπάντησε: «Αυτό το θέμα έχει τεθεί κατ’ επανάληψη και στη Βουλή και σε αυτήν εδώ την εκπομπή την τελευταία μέρα πριν τις εκλογές. Εχω απαντήσει, δεν έχω να πω κάτι καινούργιο πάνω σε αυτό».

Σε αυτό το ντουέτο κυνισμού και καυχησιάς ενδείκνυται να προστεθεί η τοποθέτηση του Γιώργου Γεραπετρίτη σχετικά με το πρόσφατο εργατικό δυστύχημα στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος. Την 1η Ιουνίου ο αντ’ αυτού του Κυρ. Μητσοτάκη τόνισε στο Kontra πως «το δυστύχημα αυτό συνέβη ενόσω δεν ήμασταν εμείς στην κυβέρνηση», ενώ δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει ότι «η ΝΔ κατήγαγε ιστορικά υψηλά ποσοστά στις λαϊκές συνοικίες και δη του Περάματος».

Κοντολογίς, ο παγιδευμένος από το Predator πρώην υπουργός ένιψε τας χείρας του, αποδίδοντας ευθύνες στην υπηρεσιακή κυβέρνηση που επέλεξε η ΝΔ και θριαμβολόγησε για τα υψηλά ποσοστά του κόμματος στη Β΄ Πειραιά. Επί τη ευκαιρία, ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου δεν έχει ψελλίσει λέξη αναφορικά με την απάλειψη της τηλεδιοίκησης από τα προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης κι ας ήταν εκείνος που δεσμευόταν δημόσια ότι το εν λόγω σύστημα ασφαλείας των τρένων θα ολοκληρωθεί τέλη Σεπτεμβρίου. Αλλά γιατί να τοποθετηθεί επ’ αυτού; Αφού η ΝΔ πήρε 40%…

Back to top button